1/04/2015

Libren valmennus

Edin valmennuksen jälkeen tosiaan hyppäsin Libren selkään ja lähdin verryttelemään. Torstaina en ollut ehtinyt ratsastaa ja ulkona oli ollut aivan järkyttävä keli, joten perjantaina Libre oli todella energinen ja villi.

Aloitimme samalla kavalettitehtävällä kuin Edinkin kanssa mutta tällä kertaa vain ilman jalustimia. Ei siis mitään armoa minulle, hehe. Libre oli todella kuulolla ennen kavaletteja mutta etenkin laukassa se halusi helposti vain lähteä kiikuttelemaan ympäri maneesia. Sain kuitenkin työstettyä hevosta paremmaksi tehtävän aikana yllättävänkin hyvin ennen kuin siirryimme eteenpäin.

Aloitimme hyppäämisen taas jumppalinjalla. Ensimmäisellä kerralla Libre tuli suhteellisen rauhallisesti mutta kun se pääsi hyppäämään niin apua kun kuskia vietiin. Videolla näkyykin että pysäytän hevosen linjan päähän muutamia kertoja.Hypyt olivat aika verryttelyhyppyjä ennen ratoja, joten tulimme muutamia kertoja ensin vähän pienempää ja sitten pikkuisen korotetumpana linjaa.

Libre hyppäsi todella notkeasti jumppalinjaa mutta oli kyllä hyvin vallaton. Rata oli sama kuin Edinkin kanssa eli jumppalinja, okseri, kavaletit, pystyltä kaareva toiselle pystylle, pitkä lähestyminen takaisinpäin ja lopuski vielä kavaletit ja okseri.
Ensimäinen rata oli hyvin epätasainen. Jumppalinjalle Libre ampaisi ja kun sain pidätteen läpi ennen okseria, jäi hevonen todella pahasti pohkeen taakse. Ratkaisin okserille työntämällä (hyi minua!) ja paikka tuli lähelle. Tämän jälkeen Libre jäikin mietiskelemään jotain mukavia sillä pystylle tultaessa herra ei ollut yhtän kyllä tietoinen että tuolle esteelle. Tähän tuli sitten mielenkiintoinen voltti kavaletin ylitse ja kun pääsimme pystyn yli niin päätti herra kiihdyttää kohti linjan päässä ollutta okseria! Huhhuh kyllä tosiaan..

Teimme radan vielä vähän korotetumpana ja esteet olivat noin 100-110cm väliltä. Nyt oli paljon paremmin kohdallaan rytmi ja muut palikat vaikka sainkin koko radan läpi tehdä enemmän kuin ikinä herran ollessa kuin ruutitynnyri. Pystylinjan saimme kuitenkin korjata vielä muutamaankin kertaan. Libre ei halunnut millään antaa periksi kun olisi ollut paljon kivempaa selvästi vain suihkaista menemään..


Ajattelin tässä kohtaa jo että lopettelisimme mutta Maijalla oli muita suunnitelmia ja teimme vielä viimeisen radan vähän isompana. Aloitimme jälleen jumppalinjalla, jatkoimme tällä kertaa pystylle kulmasta ja teimme kaarevan tien toiselle pystylle, jonka jälkeen teimme kavaletit ja neljä askelta okserille, Ensimmäinen kauhistuksen aiheeni oli jumppalinjan päässä ollut okseri, joka oli varmaan 125cm takapuomiltaan.

Teimme radan vain kerran ja Libre hyppäsi ihan huippuhienosti! Jumppalinjan hevonen hyppäsi aivan mielettömän kevyesti ja sain ratsastettua tosi hyvin seuraavalle pystylle mutta sen jälkeen jäin fiilistelemän liikaa ja en suorittanut loppuun asti. Jatkoin uudelleen pystyt ja sain ratsastettua jälkimmäisenkin pystyn paljon paremmin. Jatkoin siitä vielä radan loppuun, jonka jäkeen korjasin viimeisen pystyn ja okserin.


Treenien jälkeen olin todella ypeä Librestä! Ei hitsi kun olisin voinut haljeta kuinka hieno hevonen mulla on. Olin kuulemma yllättänyt muutaman muunkin olemalla näin rohkea ;) Uskokaa tai älkää mutta yllätin samalla kyllä itsenikin! Kotona molemmat hevoset saivat kyllä isot taputukset ja mashit ennen iltaruokia.

4 kommenttia:

 1. Jes hyvä te! Poitsut näyttää molemmat tosi hyvältä nykyään :3 on ne toki ennenki näyttäny mut nyt varsinki! Tietty sä oot kans über fabulous baby♥ koht nähään taas ypäjä cityssä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos muru <3 Mä olen niin ylpeä heistä! Mun hienot pojat ;) Haha, en malta odottaa seuraavia treffejä(toivottavasti päästään samoihin ryhmiin)!

   Poista
 2. Sulla on hieno blogi! Liityin lukijaksi :) Jos kiinnostaa käy vilkaisemassa www.mariannave.blogspot.com

  VastaaPoista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka