1/16/2015

Tammikuun aluevalmennus

Aluevalkut olivat jo 10. ja 11. päivä tätä kuuta, joten pääsimme heti jatkamaan tiukkaa treeniputkeamme Maijan ohjastuksessa! Lauantaina vuorossa oli koulutunti sitten pitkästä aikaa ja sanotaanko että oli kyllä taas tarpeeseen.

Valmennus pidettiin Ypäjällä mutta tällä kertaa perinteisen Haimi-hallin sijasta olimme Wanhassa maneesissa (kirjoitetaanko se edes W- vai V-kirjaimella?), joka on Haimia huomattavasti pimeämpi. Näin ollen siis videoidenkin laadut vähäsen kärsivät, puhumattakaan pienistä teknisistä ongelmista kameran kanssa sunnuntaina.

Aloitimme verryttelyn jälkeen tekemällä ravissa avoja pitkällä sivulla ja noin puolessa välissä pitkää sivua teimme voltin. Libre teki ihan ok raviväistöä mutta oikeaan kierrokseen oli jälleen hieman hankalempaa. Raviväistöistä kuitenkin selvittiin suhteellisen kunnialla läpi. Sama tehtävä jatkui laukassa ja tässä kohdassa alkoikin vääntäminen. Libre pisti vastaan oikeastaan molemmissa suunnissa jonkun verran ja lopputunnin työstinkin sitten ensin oikeaa ja sen jälkeen vasenta laukkaa. Videolla on vain oikeasta laukasta pätkät, sillä äiti ei ottanut vasemmasta kuin yhden epämääräisen pätkän, jossa suoristin hevosta lopuksi. Oikealle sain sentään jotenkin väistön suoritettua muutamaan kertaan mutta vasempaan ei tällä kertaa meinannut tulla yhtään mitään.

 Libre alkoi myös tietyssä vaiheessa ensin suuttua (vaikka Maija sanoikin että sille ei näyttänyt mutta believe me. Odotin mielessäni jo hetkeä jolloin istun maneesin kattoparruilla), jonka jälkeen se alkoikin jo väsyä niin paljon että viimeiset laukat olivat hyvin raskaita.

Tunnin jälkeen oli kyllä takki tyhjänä. Vähän jäi kaivelemaan kun taivutus ei laukassa onnistunut niin sujuvasti mutta tätä harjoitellaan. Samanlainen jäykkyys oikealle jatkui itseasiassa seuraavana päivänäkin vielä kun vasen kierros oli jonkun verran sujuvampi (kuulostaa todella sekavalle mutta siis koulutunnilla suurimmat ongelmat laukassa olivat vasemmalle ja estetunnilla oikealle, joka on ollut jo pienen tovin vähän jäykempi). Toivon kuitenkin että tämä ongelma pienenisi tai parhaimmillaan poistuis kokonaan nyt kun löysin viikolla Libren ristiselästä pienen jumin, jota sitten hoidin BOT selänlämmittimen ja hieromisen avulla.

Seuraavasta päivästä kirjoitan taas oman postauksensa kunhan nyt vain ehdin editoida videot tunnilta. Ohjelmassa oli kavaletteja ja jumppasarjaa.

2 kommenttia:

 1. siis tää on oikeesti niin outoa, miksei blogger enää anna mulle ilmotusta kun sä postaat?? se on nyt pari viikkoa ihan chillisti jättänyt sun päivitykset siitä listasta pois ja oon kiukkunen sille :cc se kuitenki näyttää että oon lukijana?? ehkä jos eroon ja liityn taas lukijaks :D

  Mutta olitte te kyllä hienojakin! Usko pois seison sanojeni takana että Libre kyllä näytti hyvältä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Bloggerkin koittaa tulla meidän väliimme! :D Kokeile vaan jos temppu tepsisi, ei siinä että täällä mitään suuremmin mielenkiintoista tulisi olemaan seuraaviin hetkiin mutta niin :D

   Hyvä että hän on edes näyttänyt jokseenkin hyvälle ulospäin. Onhan hän nyt aika paljon kehittynyt tämän talven aikana Minnan kouluvalkuissa ja muissa. Toivottavasti näyttää sitten kesän kisoissa myös hyvälle!

   Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka