1/23/2015

Uusien saappaiden tuska

Kirjoitin viimevuonna Horse Show:n jälkeen postauksen päivästäni ja ostoksistani. Jätin kuitenkin tarkoituksella yhden hieman isomman investoinnin kertomatta, sillä halusin odottaa paketin saapumista. Parin-kolmen viikon sisään ajattelin postauksen mutta tässä sitä ollaan. Kolmisen kuukautta tässä ollaan yllätystä odoteltu.

Otsikko paljastaa yllätyksen aika sujuvasti, sillä saappaathan sieltä kotiovelle saapuivat! Päätin jo matkalla Helsinkiin että nyt ostan itselleni kunnolliset saappaat, joilla voin treenata ja kilpailla molemmissa lajeissa. Onhan mulla jo Tretornin saappaat. No, tämän äiti teki minulle selväksi jo kolmisen vuotta sitten kun saappaat ostin että niillä en kouluradalle mene. Ei saappaissa sinänsä mitään vikaa ole mutta persoonallinen ulkomuoto kuulemma
on vähän liikaa. Ei tämä ole montaa ihmistä estänyt varmastikaan samanlaisilla saappailla kouluradalle menoa mutta kai se on joskus äitiäkin uskottava. Kouluratsastaja kun on.

Rakkaiden Tretornieni rinnalle olen siis kotikäyttöön enimmäkseen hommannut viime vuonna Mountain Horsen saappaat myytyäni chapsit ja kengät. Kengät ja chapsit ovatkin olleet mukava valinta kotona. Koulukisoissa olen sitten viime kauden startannut niillä mutta pieni materialisti sisälläni sai innostumaan kun muistin että HIHS-expossa on jälleen italialaisia mittatilaussaappaita valmistava Alex's Boots.

Paikanpäällä sitten oikein hämääntyi kun koko myyntipiste oli täynnä toinen toistaan komeampia saappaita. Löytyi timanttikuviointia, löytyi käärmeennahkaa, kirjailua, värejä koko väriympyrän verran ja paljonpaljonpaljon kaikkea kivaa. Hetken aikaa ympyrää pyörityäni sain sovitettavakseni yhdet saappaat, jotka istuivat ihan kivasti, mutta ulkonäkö ei miellyttänyt niin suuresti. Kerroin sitten myyjälle katsellessani, mistä pidän ja sain tarjolle lisää ideoita. Ihastuin kauniiseen kuvioon saappaanvarressa, mutta hinnan noustessa kuvion myötä omalle pussilleni liian suureksi jätin sen vain haaveeksi. Sitten sieltä saappaiden seasta silmiin iski siisti, hillitty mutta tyylikäs käärmeennahkakuvio, jonka kiikutin myyjälle ja sanoin että tällaista mä haluan!

Mitäs muutakaan kuin mitat jalasta ja nimi paperille ja kortti koneen kautta. Mä ostin itselleni saappaat! Odottelu kävi kuitenkin vähän pitkäksi. Saappaat saapuivat vasta vuodenvaihteessa ja siihen päälle pakettipalvelu päätti olla inan hankala mutta tässä ne nyt ovat. Omat ihanat mittatilaussaappaani! Nahka on aivan ihanan laadukkaan tuntuista ja istuvuuskin on ihan hyvä. Saappaiden ulkonäkö miellyttää ainakin omaa silmääni hyvin paljon. Ylemmästä kuvasta näette tuon käärmeennahkakuvion, joka varressa on. Samanlaista käärmeennahkaa on saappaan kärjessäkin. Enempää erikoisuuskia en saappaisiin ottanut mutta tykkään paljon tästä elegantista mallista.

Mitä te tykkäätte? Ostiko kukaan muu AB-saappaita Helsingistä?

Ainoa inhottava puoli uusissa saappaissa on, mikäs muukaan kuni sisäänajo! Vielä en ole saanut jalkoihini haavan haavaa, joten hyvin mennään mutta tämän tunteen muistaa uudestaan vasta kun laittaa taas uudet saappaat jalkaansa. Viikon ratsastelun jälkeen saappaat ovat alkaneet paremmin muotoutua jalkaani mutta välillä vielä tulee vähän jäykkä olo kieltämättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka