1/25/2015

Viime viikon valmennus

No nyt olen kyllä lykännyt taitavasti tämän postauksen kirjoittamista! Viime viikon perjantaina olimme taas Maijan treeneissä. Mukana jälleen kumpikin polle ja luvassa oli siis kunnon hikitreeni.

Edi aloitti jälleen ensimmäisenä ja alkuverkkojen jälkeen tulimme kaikki ympyrälle tehden kavalettia laukassa ja kavaletin jälkeen tehtiin ravisiirtymä mahdollisimman aikaisin. Edi oli kovasti menossa mutta olin laittanut sille suuhun oliivikuolaimen viime Anun treeneistä viisastuneena ja kuolain oli itseasiassa aika hyvä Edillä. Pidätteet menivät hyvin läpi ja laukkaa oli helppo pitää kasassa. Kavaletti sujui aika kivasti joka kerta meiltä mutta ravia hinkkasin senkin edestä joka väliin. Poika puikuloi vähäsen omiaan aina ravissa eikä oikein viitsinyt keskittyä taipumaan kunnolla mutta pikkuhiljaa sekin alkoi onnistua.

Tästä jatkoimme hyppäämään. Aloitimme tulemalla kavaletille ja tekemällä siitä viisi askelta okserille. Ei niin helppoa kuin kuulostaa, sillä väli oli ainakin meille hyvin lyhyehkö ja sainkin korjailla tätä vähän väliä. Muutamaan kertaan otettiin ihan kunnon ponnahdus kaukaa neljällä ja välillä oltiin ihan juuressa viidellä. Hyviäkin pärkiä tuli kyllä mutta ne olivat aika työn takana.

Lisäsimme tähän tehtävään vielä pystyn, jolta teimme viisi askelta kaarevalla uralla samaiselle kavaletille. Tätä emme oikeastaan päässeet selättämään, sillä Edi joko oikaisi ja paineli sujuvasti neljällä tai sitten se otti pidätteet tarkkana vastaan ja teki ravisiirtymän välissä.. Muuten itse hypyt olivat ihan hyviä joka kerta.Teimme saman tehtävän vielä toisinpän eli kavaletilta pystylle ja siitä sitten okserille. Tämä oli Edin mielestä sitten jo helpompaa ja mukavempaa ;) Tämän jälkeen teimmekin jo rataa. Piirrän suosiolla kuvan radasta ennemmin kuin alan selittämään sillä sen verran kiemurainen tapaus se tällä kertaa oli!

Tuollainen rata siis kyseessä. Nuorilla ei mietitty suuremmin vielä askelmääriä mutta tuollaisia mekin sinne lopulta saatin aikaiseksi. Radassa oli paljon linjoja ja tekemistä, pieniä hengähdystaukoja mutta ei mitään helppoa ollut. Edi suoritti yllättävänkin hyvin koko radan. Maija nosti esteet ehkä 90-100cm korkeiksi, joten sai Edi vähän jo ponistellakin. Korjasin lopuksi vielä radan lyhyempänä, koska viimeisellä esteellä tuli joku aivan sekasikiöhyppy. Hyppäsin 1.-5. ja jatkoin siitä vielä esteelle nro 12. Tällä kertaa sain korjattua viimeisen okserin mutta uudeksi ongelmaksi muodostui tuo nelosokseri, jolle en meinannut saada minkäänlaista askelta ja lähdin aina kaarteen jälkeen tekemään sille isoa askelta. Minun olisi pitänyt laukata paremmin jo kaarre, eikä niin sanotusti alkaa ratsastamaan askelta heti kaarteen jälkeen, jolloin askel okserille olisi ollut todennäköisesti paljon helpompi.  Lopulta sain korjattua muutaman uusinnan jälkeen tämänkin esteen ja pääsin vaihtamaan ratsua. Tunnin jälkeen Edi oli ihan poikki mutta kukapa ei olisi. Aika paljon poika sai pomppia ja  tehdä töitä, mikä teki kyllä hassulle taas ihan hyvää :) Kirjoitan Librestä taas erillisen postauksen kunhan pääsen lataamaan videot nettiin. Osaako kukaan arvata, mitä meillä Libren kanssa kävi tunnilla?

2 kommenttia:

 1. "Poika puikuloi vähäsen omiaan.." MILKA, PUIKULOI??? nauroin ehkä vähän liian lujaa :D

  ja etkai oo tippumaan mennyt milka sinä senkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikuloipa puikuloi XD Silleen niinku se ruisleipä tai perunalajike ;D Myönnän kyllä että aika komea sanavalinta!

   Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka