1/03/2015

Vuoden eka valmennus

Aloitimme vuoden näin aktiivisesti että lähdimme heti reippailemaan valmennuksiin molempien heppojen kanssa. Maija tuli taas Laitilaan pitämään treenejä ja kamalasta kelistä huolimatta pakkasimme ponit koppiin ja lähdimme matkaan!

Otin ensimmäiseksi taas Edin ja aloitimme itsenäisen verryttelyn jälkeen harjoitusravissa ylittämällä kahta pientä kavalettia. Ideana oli jälleen saada rytmi pysymään tasaisena, kuin kavaletteja ei olisikaan. Helpommin sanottu kuin tehty. Edi oli vähän painava ajoittain, varsinkin oikeaan ohjaan sillä on taipumusta jäädä roikkumaan. Teimme ensin kavaletteja vasempaan kierrokseen ja sitten oikeaan, jonka jälkeen sama tehtiin laukassa. Laukassa sain muutamia tosi hienoja pätkiä vaikka Edille onkin vielä aika raskasta kulkea ns. 'paketissa' ja kantaa itseään niin kasassa. 

Tämän jälkeen pieni hengähdystauko ennen kuin aloitimme hyppäämisen. Maneesissa oli pitkä rivi ravipuomeja, jotka johtivat jumppalinjalle. Pysty- yksi laukka- pysty - kaksi laukkaa - okseri -linja. Aloitimme aivan pienellä linjalla ja Edin valtavalla laukalla olikin hauska mahtua niihin väleihin. hehe. Raukalla oli vielä oikea aivojumppapäivä kun piti ennen esteitä keskittyä vielä ravipuomeihin. Muutamia koottuja sarjoja sielä nähtiin sitten siellä täällä mutta paljon tuli hyviäkin pätkiä!


Siitä siirryimme sitten tekemään rataa, joka alkoi tältä jumppalinjalta, jatkui okserille, jolta tehtiin neljä askelta alkuverkassa olleille kavaleteille. Kavaleteilta jatkettiin pystylle, jolta tehtiin kaareva tie toiselle pystylle. Tältä pystyltä jatkettiin pitkä lähestyminen  taas toiselle pystylle ja siitä kaarre kavaleteille ja vielä okserille samalla neljällä askeleella. Kukaan vielä mukana? (Piirrän kyllä kuvan radasta)
Nuo harmahtavat laatikot merkkaavat kavaletteja ja siis yläreunassa jumppalinja.

Edi suoritti radan aika reippaasti. Jumppalinjan saimme vielä lopuksi korjata ja suoran lähestymisen mutta vaikka siellä tulikin muutamia ihan ihme kömmähdyksiä niin sain tosi hyviä fiiliksiä pienen kanssa aikaan. Videolla on nyt surutta kaikki hyvät ja huonommat. Pidätteiden vastaanottamisen kanssa täytyy vielä tehdä töitä ja voimaa täytyy rakentaa mutta ennen kaikkea vaan paljon paljon paljon ratoja ja hyppyjä alle.


Lopuksi korjasimme siis vielä jumppalinjan, joka oli Edille aika mietiskelyn aihe. Hienosti siitä kuitenkin selvittiin!


Tämän jälkeen hyppäsin Libren selkään mutta haluan kirjoittaa siitä taas erillisen postauksen. Edi kuitenkin käyttäytyi taas fiksusti ja hyppäsi hyvin. Paljon on vielä työtä edessä mutta kyllä tuo lapsi tuosta vielä jalkansa ja kroppansa oppii hallitsemaan. Todella positiivista kuitenkin että saan valmennusten aikana hyviä fiiliksiä radoilla ja tehtävien aikana, mikä saa minut kyllä uskomaan että Edi vielä joku kaunis päivä näyttää miten näitä esteitä hypätään! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka