2/26/2015

Paljon asiaa, vähän aikaa

Olen kirjoittanut niin myöhässä postauksia että niitä on jäänyt rästiinkin jo muutamia. Viime viikonlopustakin saisi kaksi postausta kirjoitettua mutta raapustan ne nyt pikaisesti yhteen ja samaan postaukseen jo ihan materiaalinkin puuttumisen vuoksi.

Perjantaina menimme illasta hyppäämään taas maneesille itsenäisesti. Rakensimme kolmen okserin jumppalinjan sekä pienen pystylinjan. Molemmat hevoset olivat taas mukana ja Edi sai taas aloittaa. Teimme ensin ravi- ja laukkapuomeja. Ravipuomeille Edi osasi yllättävänkin taitavasti tassujaan asentaa mutta laukkapuomit olivatkin vähän vaativampi temppu. Niistäkin selvittiin vaikka hikeä (ja aivoja) se vaati meiltä molemmilta.

Aloitimme hyppäämällä pystyillä, jotka olivat about ison kavaletin kokoisia aluksi. Väli oli hitusen lyhyt ehkä, joten saimme taas vähän jarrutella ja lyhennellä. Muutaman kerran jälkeen Edille nostettiin muutamaa puomia vähäsen ennen kuin jatkoimme okserilinjalle. Okserilinjalla oli asetettu kolme okseria yhden askeleen välillä sarjaksi. Jumppa teki Edille todella hyvää, sillä sen piti mietiskellä siinä ihan itse mutta samalla se oli kuskille aika vaikeaa olla tekemättä liikaa hevoselle.

Libren kanssa tehtiin samoja tempuja. Puomit menivät aika sujuvasti Libren kanssa. Tein niitä ilman jalustimia ravissa ja laukassa. Pystyille aloitimme taas miniesteistä ja herralla oli taas vähän meininki päällä. Tulimme pystyjä pari kertaa pienempänä ja sitten taas nostimme niitä ennen kuin jatkoimme oksereille. Libre hyppäsi oksereita aika kivasti, vaikka oma pää ei meinannut millään sanoa fiksua paikkaa kolmen okserin sarjalle..
Niinisalo kansallinen helppo 2015

Hyppäsimme lopuksi vielä pienen radan noin 90-100 korkeudella ja lopuksi pystyt vähän isompana. Libre hyppäsi viimeiset pysty tosi hienosti ja oli tarkka jaloistaan että en halunnut hypätä enää ainuttakaan hyppyä. Omaksi kotiläksyksi saan keskittyä jatkossa tarkemmin omiin käsiini, jotta ne eivät jää liian passiivisiksi.

Hyvän perjantaitreenin jälkeen olivat kelit niin hankalia että menin vain Libren kanssa maastoon lauantaina ennen sunnuntaina olevia rataharjoituksia Raumalla. DR-team järjesti koulurataharjoitukset Vanhalahden kartanolla ja päätin lähteä tekemään ohjelmaa helppo A:10, jota olen mennyt viime kaudella pariin kertaan Vänen kanssa. Olin aamun ensimmäinen starttaaja ja minun jälkeen oli ilmeisesti pari peruutusta, joten sain verrytellä ihan itsekseni omassa yksinäisyydessäni maneesissa ihan uskomattomien kattokruunujen alla (siis maneesissa katossa kattokruunut!). Koulutuomarin tultua paikalle aloittelin siitä sitten rataa.

Libre oli läpi radan paljon jännittyneempi kuin verrytellessä ja jännittyessään heitti takapuolen sisälle ravissa herkästi. Keskiravit onnistuivat ihan kivasti ja saimme niistä kehujakin, koska ne olivat niin tasaiset. Raviväistötkin olivat ihan jees. Käyntiosuus menikin sitten vähän huonommin kun Libre ei oikein malttanut kävellä ja takaosakäännösten kohdalla ensimmäinen meni ihan hyvin mutta toinen olikin ihan katastrofi! Laukoista saimme hyvää kommenttia, mutta tuomari halusi nähdä vielä enemmän laukkaa lisäyksissä. Tuomarina rataharjoituksissa toimi Katja Törrönen.

Niissä merkeissä meni siis meidän viikonloppumme. Mennyt viikko on ollut oikeaa juoksemista. Ehdin tiistaina ratsastamaan Librellä ilman satulaa käyntiä vähäsen kentällä ja treenaamaan takaosakäännöksiä mutta muuten olen ollut kaiken ajan koululla, sillä tämä viikko on vika musikaalin osalta! Tänään tehtiin kenraaliharjoitus ala-asteille ja huomenna esitetään lukiolle sekä illalla on ensi-ilta ja läpi viikonlopun on sitten muutamia esityksiä Maanantaina taas tämäkin urakka on sitten ohi ja saa keskittyä taas vain ja ainoastaan hevosiin (...ja kouluun)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka