2/22/2015

Vikat treenit

Viime viikon perjantai meni Wanhojen tansseissa, joten en päässyt perjantain valmennustunnille. Maija tuli kuitenkin sunnuntaina pitämään vielä tuntia, joten riemusta kiljuen siis sinne mukaan! Kirjoitan taas ensin postauksen Edistä ja erikseen sitten Librestä, jos vaikka vältyttäisiin kilometrin pitkältä romaanilta.

Aloitimme verryttelyn jälkeen tekemällä loivaa kiemuraa, jossa oli mukana kahdet ravipuomit. Toisella sivulla siis loivaa kiemuraa kun taas toisella tehtiin kolmikaarista esteiden ympärillä kiemurrellen. Uskalsin vihdoin laittaa pientä pätkää alkuraveistakin kun sain ilokseni huomata, että en huojunut enää harjoitusravissa kuin mikäkin.

Jatkoimme laukassa ja ravipuomit nostettiin pieniksi kavaletin kokoisiksi esteiksi. Kolmikaariset vaihdettiin  volteiksi esteiden ympäri ja loivalla kiemuralla oli tarkoitus tehdä laukanvaihto. Edille laukanvaihto on vielä vähän vaikeampi temppu, joten saimme jonkun tovin hinkata niitä ennen kuin saimma muutaman onnistumaan. Nyt otetaankin ne treeniin kotona tarkemmin! Volteilla Edi oli kuitenkin aika ketterä ja käntyi yllättävänkin hyvin esteiden ympäri pienelle voltille. 

Pienen hengähdyksen jälkeen jatkoimme seuraavalle tehtävälle, joka oli tällä kertaa pystylinja. Kolmen pystyn väliin oli tehtävänä saada neljä askelta, joka ei ihan helppoa Edin jumbolaukalla vielä ollut mutta yllättävän hienosti poika itsensä kasasi.
Laitoin videolle aika monenlaista eri pätkää, sillä aikamoista kommellusta se meno vähän väliä oli, vaikka hyviäkin pätkiä saatiin.

Lopuksi teimme pientä rataa, joka alkoi pystylinjasta, jatkui yksittäisen pystyn yli okserilinjalle, vaihtoi suuntaa taas toisen pystyn kautta ja tuli uudestaan pystylinjan. Teimme aluksi hieman pienempänä radan, jolloin tein pystylinjalle ne samat neljä laukkaa. Lopuksi tulimme vielä isompana saman radan, jolloin sain tehdä kolme laukkaa pystyjen väleihin.

Edi hyppäsi rataa aika hyvin. Laukkojen vaihtumiseen esteiden päällä täytyy nyt alkaa keskittymään kuitenkin enemmän, jotta pienelle saadaan ne vaihdot opetettua mutta muuten lapsi tsemppasi hienosti. Korjasimme loppuun vielä pari kertaa tuota okserilinjaa, jolle Edi hyppäsi ainakin selkään tuntuen tosi kivoja ja laadukkaan tuntuisia hyppyjä pari kertaa.


Esteet olivat aika maltillisen kokoisia. Okserilinja oli aika lailla saman kokoista kuin edellisellä tunnilla hypänneillä, jonka arvelin olevan noin metristä. Videolla ne vain näyttävät niin paljon pienemmiltä jotenkin!

2 kommenttia:

  1. Hieno, hieno poitsu! Ja kuski ofc :D Hyvin onnistuit saamaan noi neljä laukkaa tonne väleihin vaikka ei varmaan mikään helppo homma noin isolaukkasella hevosella :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo jumbo asetti kyllä omat haasteensa mutta hän osasi jälleen yllättää :D

      Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka