3/18/2015

KMR seurakisat

Sunnuntai sujui mukavasti kisakautta avatessa Kotimäellä. Olin ilmoittanut lopulta pitkän pähkäilyn jälkeen 90 ja 110cm luokkiin. Aamu oli hyvin leppoisa, sillä omat luokkani alkoivat vasta puoli kolmen aikoihin.
Kaikki kuvat © Jenni Santanen
Rata oli läpi päivän sama yksinkertainen ja helppo ilman mitään ihmeellisyyksiä. Ensimmäistä rataa kävellessäni hämmennyin jo heti alkuun, kuinka pieniltä ne kaikki esteet oikein näyttivät! Siitä on toki aikaakin kun olen viimeksi "päässyt" hyppäämään noin pientä rataa ;) 

Verkka järjestettiin ulkona hienon sään ansiosta onneksi!
Ysikympin radalle menin vähän sellaisella rennolla fiiliksellä, kunhan nyt pidetään hauskaa ja päästellään suurimpia höyryjä. Alkurata olikin aika meininkiä mutta ennen sarjaa löin sitten ahterini kunnolla penkkiin ja tein varmaan koko radan ensimmäisen kunnollisen pidätteen, joka muuten meni vielä läpikin! Libre oli kuitenkin koko ajan tosi tarkkana ja terävänä jaloistaan eikä kolisutellut pikkuisiin esteisiin, joten päästiin maaliin ilman pudotuksia varmalla ja hauskalla fiiliksellä.
Luokkien välissä olikin sitten tovin verran aikaa ja ehdimme seisoskella ja jutustella pienen tovin ennen kuin seuraava luokka alkoi. Rata oli jälleen sama, joten en lähtenyt kävelemään sitä. Verryttelyssä oli aika villin lännen meinikiä välillä, niin meillä kuin muillakin. Jotenkin näki kuinka kaikkien hevosilla oli hauskaa päästä vähän ulos hyppäämään pitkän hallikauden jälkeen!

Tein jälleen aika maltillisen verkan. Otin vähän ravia ja laukkailin rennosti, jonka jälkeen tulin pari pomppua kavaletille ja sitten pari pienelle pystylle, vähän isommalle pystylle ja lopuksi pari okserille. Tämän jälkeen en enää kokenutkaan järkeväksi hypätä enempää, joten kävelin kaikessa rauhassa.
Vikoja verryttelyhyppyjä. En muuten saanut ainuttakaan kunnollista paikkaa ulkona oksereille! Lähdin joka kerta todella lentäen, oli este sitten kympissä tai ysikympissä..
"Jipiii!!"

Tältä meno näytti aika pitkälle ensimmäiset neljä estettä ;)
Radalla sitten nostettiin esteet ja olin luokan eka, joka hyppäsi 110cm korkeudella. Ehdimme sitten siinä Idan kanssa (joka oli siis valmistautuvana ratsukkona Mailiksen kanssa) kierrellä ja kaarrella ympäriinsä ennen kuin rata oli valmis ja otin vielä viimeisen verkkahypyn ja menoksi!
Kakkoseste
Ykköselle tultaessa Libre  ei oikein malttanut taas odottaa mutta mentiin iloisesti okserin yli, joka oli radan ekana esteenä rakennettu vähän pienemmäksi ja nousevaksi. Ylempi kuva onkin sitten kakkosesteelle lähestyttäessä.. Hehe.. Hauskaa sillä ainakin oli! Kolmas este oli tasaokseri, jolle olisi vain pitänyt istua ja odottaa ja pitää kiinni rytmistä mutta ei. Lähdin vähän työntämään ja hypystä tuli vähän laaka, joten etupuomi keilattiin mukaamme. Kaarteen jälkeen koitin sitten napata kiinni mutta en saanut pidätettä läpi kunnolla. Neloselle Libre kuitenkin muisti tassunsa tarkemmin ja kaarteessa vitoselle tuli sitten vihdoin pidätteetkin läpi ja sarjalle tultiin jopa ihan hyvin. 

On se niin hieno <3
Loppuradasta ei sitten enää mitään kommelluksia tullutkaan. Puomista huolimatta olin silti kyllä todella tyytyväinen Libreen ja rataan. Pääsin aloittamaan kauden samantien sillä pitkään pelottaneella 110-luokalla ja se tuntui vielä helpolta ja näytti jopa vähän pieneltä! Voi toki olla ettei rataa laitettu ihan tappiin mutta sitä ei lasketa ;) Radalla eteneminen tuntui helpolta ja Libre hyppäsi koko ajan tosi hyviä ja teräviä hyppyjä. Yksi puomi nyt ei maailmaani kaada kun tiesin heti sen omaksi mokaksi.


Näin hyvin alkoi siis meidän kautemme. Oikeastaan paljon parempaa fiilistä en olisi osannut toivoa :) Toivottavasti tämä hyvä fiilis jatkuu ensi viikonloppuna Ypäjän hallikansallisissa kenttäkisoissa!

2 kommenttia:

  1. Hienot<3 oli kyllä kiva reissu tuokin! Sunnuntaita odotellessa ;);) Joko jänskättää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo vielä kerennyt miettimään koko sunnuntaita niin tarkasti että olisin ehtinyt mitään jännitystä keräämään ittelleni :D

      Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka