3/23/2015

Surkea kauden aloitus

Eilen oli sitten ne kauan odotetut Ypäjän hallikenttäkisat. Odotin todella innolla kenttäkauden avausta ihan vaan koska maastoesteet ja jipii! Tällä kertaa ei kuitenkaan mennyt melkeinpä mikään suunnitelmien mukaan. Hevosopiston järjestämät karkelot taitavat olla kirottuja meidän osaltamme..

Aamulla kipitin innoissani kuuden jälkeen tallille letittämään Libreä. Pääsin samalla testaamaan äidin ostamaa letityskampaa, joka oli aika hauska keksintö klipsuineen ja kumpparinpitosysteeminsä kanssa. Sitten vaan poni koppiin ja menoksi!


Ypäjällä huomasimme varustaessa että satulakaappi oli mennyt rikki. Satulateline oli rysähtänyt kokonaan alas vieden tietty mukanaan rakkaan satulani, jota pyrin silkkihansikkain käsittelemään.

Koulurata meni ihan jees. Olisihan se paljon parempikin voinut olla ja olin itse kuin mikäkin tikku-ukkeli siellä kyydissä mutta ehjän radan silti aikaiseksi saimme. Tuomari ei kuitenkaan lopulta ollut samaa mieltä, vaikka en minäkään kyllä tuota rataa ylistämään olisi lähtenyt. Reilut 58% sieltä tuli ehjällä ja tylsän tasaisella suorituksella vaikka olen ihan suhteellisen tyytyväinenkin laukkaohjelmaan. Sain mielestäni ensimmäisen kerran elämässäni ratsastettua keskilaukan ja onnistuin saamaan sen jälkeen vielä pidätteetkin.

Koulusta kipinkapin sitten estekamat niskaan ja kävelemään rataa. Rata oli ihan kiva. Voisin hypätä samanlaisen ihan hyvillä mielin ihan estekisoissakin. Tein aika yksinkertaisen verkan. Laukkaa alle ja muutama hyppy pienelle pystylle, sitten ratakorkeuteen ja sama okserille. Itseasiassa kaikki hypyt olivat vielä aika hyviäkin. Libre oli terävä ja varovainen ja eteni mielellään esteelle.

Radalla sitten sattui ja tapahtui. Ykköseste oli pieni ja kivan näköinen pysty, jonka alla oli sellainen jännän mallinen lankku. Tulin mielestäni ihan hyvin kaarteesta esteelle mutta viimeisellä askeleella Libre laittoi liinat kiinni ja sujahti ohi. Mitä hittoa oli ensimmäiset ajatukset ja uudestaan yrittämään. Nyt mentiin yli, mutta puomi tuli mukaan. Seuraava este oli okseri verkkaa kohti. Sama juttu jatkui. Kielto. Hylätty. Otin vielä uuden lähestymisen ja yli mentiin mutta ei se kauhean paljoa siinä olotilaa helpottanut.

Olen vieläkin hyvin hämmentynyt koko tilanteesta. Libre ei ole ikinä tehnyt tuollaisia. Kipeäksi en sitä usko. Liike on hyvä ja intoa on + verkkahypyt olivat mielestäni hyviä ja hevonen ei vastustellut. Hämmennyksen, pettymyksen ja suoranaisen v*tutuksen kyynelten jälkeen sain kerättyä itseni riittävästi, jotta pääsin järjellä analysoimaan tilannetta.

 Lopulta päädyin siihen tulokseen että en syytä hevosta näistä ihme tempuista. Laitan koko homman omaan piikkiin. Niin inhottavan, ärsyttävän, surkealta kuin se kuulostaakin niin kun ajattelen ja analysoin hetkeä en ollut itse riittävän ajan tasalla. Luulin olevani, mutta todellisuudessa en tainnut olla sinne päinkään ja tähän tulokseen pääsin miettimällä, mitä normaalisti teen kun lähden radalle:
 1. Kunnon laukka alle - En keskittynyt tähän kunnolla ja annoin Libren tehdä omiaan sen pölöillessä liputtajaa. Siinä kohtaa olisi pitänyt ryhdistäytyä ja tehdä vain uusi voltti kunnolla.
 2. Rytmi - Aika usein lasken mielessäni rytmiä kun lähden radalle ja varsinkin tuollaiselle tehtävälle lähestyessäni, mitä esimerkiksi kakkosokserin lähestyminen oli.
 3. Korjaa - Jos olisin ollut ajatuksella hommassa mukana olisin oikeasti kiellon jälkeen tehnyt jotain muuta kuin suoraan läsäyttänyt uudestaan tulemaan. Siinä kohtaa olisi pitänyt viimeistään ryhdistäytyä ja ryhtyä tilanteen herraksi.

Noiden muutaman lisäksi on varmasti miljoonan miljoona muutakin syytä. Pettymys oli suuri ja on kyllä vieläkin. En osannut villeimmissä kuvitelmissanikaan ajatella että näin pääsisi käymään. Tästä kuitenkin opitaan. Ollaan kuitenkin Libren kanssa vieläkin aika tuoreita tässä hommassa. Meillä on kummallakin alle 10 kenttästarttia takanamme.

Pieni takaisku matkalla mutta tästä noustaan. Vahvempina ja viisaampina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka