4/21/2015

LaRa koulukisat

Niken valmennuksesta Edin kanssa on vielä postausta tulossa, aikani ei vain ole riittänyt vielä käsitellä ja ladata nettiin videoita valmennuksesta. Sen sijaan kävimme Libren kanssa viikonloppuna 2-tason koulukisoissa Laitilassa.

Starttasin luokan Helppo A:10, joka on meille jo ennestään tuttu ohjelma helmikuisista rataharjoituksista. Muualla en olekaan ehtinyt tätä ohjelmaa Libren kanssa ratsastaa. Väiskin kanssa kylläkin.

Meidän luokkamme alkoi vasta puoli neljän aikoihin, joten kiirettä ei ollut. Saimme jopa koulusatulani toppauksesta ja päätin ratsastaa radan sillä. Verkassa Libre oli ihan okei. Ei mikään superhyvän tuntuinen mutta ei mitenkään huonokaan. Hieman se oli ehkä nahkean tuntuinen suustaan (voiko noin edes sanoa?) ja olisin halunnut ehkä vähän parempaa ravia vielä esiin.

Maneesin puolelle mentäessä pyrin pitämään hyvää fiilistä ja pitää hevosen koko ajan tyytyväisenä ja pehmeänä ratsastaa. Siinä kahden ratsukon aikana sain ehkä Libreä jopa vähän paremmaksikin kun ulkoverkassa mutta radan puolelle mentäessä sekin työ oli jo mennyttä osittain.

Radan puolella Libre alkoi kyttäillä pikkuisen tuomarin pöytiä ja kipitellä ärsyttävän jännittyneesti. Raviohjelma menikin sitten sen mukaan vähän sinne päin. Keskiravit sen sijaan olivat ihan OK hyvät. Haluaisin vielä vähän nopeampaa reagointia Libreltä niihin, jotta liike saataisiin oikeasti lähtemään pisteestä.

Joku vanha kuva piti äkkiä kaivaa, jottei tämäkin postaus jäisi tylsän kuvattomaksi.
Kuva viime kesältä Ratun tallilta TS Ratun aluekoulukisoista.
Käyntiohjelma nyt oli mitä oli. Ei Libren ihan vahvuuksia + takaosakäännökset... Ensimmäinen takari oli ihan okei hyvä mutta toinen on ollut jo jokusen tovin Librelle hankalempi ja sitä treenatessa herralla on voinut mennä aika helpostikin hermo. Ensimmäiset kaksi askelta vaikuttivat jo ihan hyviltä mutta sen jälkeen Libre taisikin tajuta että ei hitto nyt ollaan tekemässä oikeasti takaosakäännöstä ja käänsi itsensä siitä vain ronskisti siihen malliin että minähän en tätä tee. Koitin siinä sitten vain pitää rauhan maassa ja siirryin eteenpäin.

Laukkaosuus oli mielestäni ihan okei. Tuomarit olivat olleet kuitenkin ärsyttävästi sitä mieltä, että laukka ei pyörinyt kunnolla sekä halusivat enemmän eroa keskilaukkaan. Selkään laukka tuntui mielestäni ihan hyvältä mutta nähtävästi en sitten laukannut riittävästi ja nuo keskilaukat nyt olivat.. Tein Ypäjällä kenttäkisoissa ehkä paremmat erot keskilaukoissa kuin tuolla radalla vaikka mielestäni tein ihan okei keskiaukat.

Radan jälkeen fiilikset olivat ihan jees. Ei tuo rata nyt mikään huippuhyvä ollut mutta ei se nyt ihan katastrofikaan ollut. Libre lähti kouluradalta kyllä melkein puolijuoksua. Miten niin kouluratsastus muka tylsää?

Tulokseksi saimme noin 58%. Päätuomarilta 57% ja sivutuomarilta 59% josta siis tuo keskiarvo. Nyt vaan ahkeraa treeniä alle ja hiotaan homma kasaan viimeistä yksityiskohtaa myöden ennen Ypäjän ulkokenttäkisoja, joissa haluan kyllä tehdä yli 60% koulutuloksen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka