4/26/2015

Niclas Aromaan valmennus - Edi

Kirjoitin itse tekstin jo aikaa sitten mutta julkaisen sen vasta nyt, sillä sain vasta editoitua ja ladattua videot.

Jatkoin samantien Libren tunnin jälkeen Edin kanssa. Yleensä pyrimme saamaan tunnit niin päin että ratsastaisin Edin ensin, sillä pöhkö ei oikein malta odotella vuoroaan vaan pyörii ympäriinsä ja koittaa tunkea tutkimaan kaikkiin suuntiin. Hölmö ei ollut saanut edes tuhlattua ylimääräistä energiaansa odottelun aikana vaan jatkoi samaa rataa vielä alkutunnista.

Verkkasimme jälleen itsenäisesti, jonka jälkeen aloitimme ottamalla verryttelyhyppyjä pienelle pystylle. Samalla tunnilla oli kanssani kaksi Maijan 5vee nuorta, jotka eivät ilmeisesti olleet vielä hypänneet kauhean paljoa. Edi meni reippaasti esteille mutta malttoi jonkun verran onneksi odottaakin vaikka olikin vähä turhan vahvalla tuulella.

Verkkahyppyjen jälkeen jatkoimme samalle pysty-pysty linjalle kuin Librenkin kanssa. Ensimmäiset kerrat tälle linjalle olivat aika katastrofeja. Edi oli tosi vahva ja jyräsi mieluummin menemään tullen vain lähelle esteitä, jolloin se sai kiivetä pienistä pystyistä yli. Muiden ottaessa hyppyjä linjalle sain onneksi vähän ratsastettua käynnissä hevosta paremmaksi ja viimeisellä kerralla suoritimme jo ihan mallikkaastikin linjan.

Pystyjen jälkeen jatkoimme jälleen samalla tavalla, eli sarja, muuri ja okseri. Sarjalle tulimme ensin vähän mielenkiintoisesti. En oikeastaan osaa sanoa, jäikö Edi vähän katsomaan sarjan alla olleita koristeita vai mitä tapahtui mutta ensimmäinen lähestyminen ja hyppy oli vähän iso ja hidas. Muurin yli pääsimmekin ilman mitään ongelmia ja okserikin sujui mallikkaasti.

Ennen kuin otimme sitten rataa, teimme viimeisen linjan. Linja oli siis kiinni aidassa, jonka en oikeastaan aikaisemmin ajatellut olevan asia tai mikään mutta nuorella hevosella se ihme kyllä vähän jopa vaikutti. Linjan aikana sai olla aika tarkkana sisäjalasta, jotta hevonen ei lähtisi kiemurtelemaan pystystä ohi.

Rata oli muuten tismalleen sama kuin Librenkin kanssa mutta jätimme vain kolmanneksi viimeisen esteen, eli pystyn ennen viimeistä linjaa pois ja jatkoimme okserilta vasemmalle ja suoraan linjalle. Ensimmäisellä radalla oli aika paljon hakemista. Sain tehdä kaiken vähän turhan isoilla avuilla. Toinen rata sitten taas oli jo vähän parempi, mutta korjasimme vielä viimeiset kolme estettä.


Kotiläksynä Edin kanssa on nyt sitten paljon paljon paljon siirtymisiä sekä laukanvaihtojen harjoittelua.

2 kommenttia:

  1. Hieno Edi! Se on niin ihana ku se aina näyttää niin iloselta ja innostuneelta :D

    VastaaPoista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka