5/21/2015

Niinisalo 3-taso

Aina ei voi mennä ihan putkeen mutta nyt tämä alkaa kyllä jo "vähän" ärsyttämään..

Lauantaina oli jälleen aikainen lähtö, sillä edessä oli kauan odotettu Niinisalon kisareissu! Päätin viimeviikon treenien jälkeen ilmoittautua helppoon, vaikka aikaisemmin tarkoitus oli startata alle yksi tuttari. Se olisi ehkä kannattanut tälläkin kertaa.

Koulustarttimme oli yhdentoista aikoihin. Olimme kerrankin ajoissa liikkeellä ja sain ratsastettua verryttelyssä hyvin ja rauhassa. Alkuun Libre oli todella ärsyttävä ratsastaa. Se oli vähän kättä vasten sekä yhteistyöhaluton, vaikka olikin todella tyytyväinen päästessään taas kisoihin. Ennen starttia tein sitten paljon siirtymisiä. Ravista käyntiin, käynnistä raviin, ravista laukkaan, laukan säätelyä. Tovin näitä tehtyäni sain jopa jonkunmoista tulosta aikaiseksi, vaikka en kuitenkaan vielä ihan täydellisyyttä.

Radan puolelle mentäessä jatkoin työskentelyä, enkä antanut Libren ruveta jännittämään ja kipittämään ravissa niinkuin se helposti alkaa kouluradalla tehdä. Itse rata oli ihan siisti. Sain suoritettua kaikki kohdat ihan ok tasolla. Raviosuus olisi mielestäni kuitenkin saanut olla parempi. Libre oli vähän löysä ja maahansidotun oloinen liikkeiltään, vaikka pyrin koko ajan ratsastamaan paremmin liikettä ulos. Siitä huolimatta raviosuden pisteskaala kulki tuomareilla 6-8 (!!) välillä.

 Käyntiohjelma ei sitten olekaan meidän parhaimmistoamme. Libren käynti jää todella helposti lyhyeksi ja siitä saimme tälläkin kertaa kommentia + pieni tahtirikko lisätyn käynnin alussa kun Libre ei olisi oikein malttanut kävellä. 

Laukkaohjelma oli sitten taas parempa osuuttamme. Pyrin tekemään riittävät erot keskilaukkoihin mutta toiselle tuomarille sekään ei tuntunut riittäneen. Ensi kerralla siis otetaan vaan vieläkin enemmän eroja laukkoihin. Muuten sain kyllä korjattua tarkkaan viimevuoden helpon kouluradalla tekemäni virheet. Radan jälkeen ei ollut oikeastaan mikän voittajafiilis mutta ei mikään ihan surkeakaan. Rata oli loppujen lopuksi aika tasaisen turvallinen suoritus, josta loppujen lopuksi keräsimme hienot 61,20% ! Komea prosenttinousu Ypäjän kisojen kouluosuuden jälkeen samaisella ohjelmalla.

Esterataa kävellessä itseltäni puuttui kuitenkin sellainen hyvä fiilis koko radasta. Ei se mikään vaikea ollut, mutta jokin sai vaan oman fiilikseni vaan vähän huonoksi. Ja eihän radalle koskaanikinämilloinkaan saisi tällaisella fiiliksellä lähteä. Tietäähän sen tyhmempikin että ei siitä hyvää tule.. Libre teki ihan okei verkkaa mutta fiilis ei siltikään parantunut ja ennen rataa minulle sanottiinkin että et sä voi tuollaisella fiiliksellä mennä, ei se hevonenkaan silloin mene jos et säkään. No niinhän siinä sitten kävikin. Pieni virhe, josta Libre rokotti pariin kertaan ja hylätyllä ulos.

Aika turhautunut fiilis oli ja kyllä siinä vähän kyyneliäkin päästettiin sillä päätöksellä että seuraavaksi mennään hitto viekööt estekisoihin ja korjataan moinen mammailu ja sen jälkeen pidetään kalenterissa tasaisesti rataesteitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka