5/31/2015

Positiiviselta kantilta

Viimeviikon sunnuntai (24.5.) vietettiin kivoissa merkeissä Kotimäellä 2-tason estekilpailuissa. Kerrankin kun oli mahdollisuus, päätimme hypätä kaksi 100cm luokkaa, joista toinen oli vielä ihanasti derbyluokka!

Kisat ratsastettiin Kotimäen ihanan isolla ulkokentällä ja derbyluokkaan ,joka ratsastettiin ennen tavallista metriä, kuului erikoisesteinä banketti, kuivahauta, alashyppy sekä muutamia tukkiesteitä. Ei siis varsinaisesti mitään ihmeellistä.

Ensimmäisen luokan verkassa Libre oli ihan okei. Se liikkui mielellään, eikä ollut samalla tavalla pohkeen takana estettä lähestyttäessä kuin lauantaina kun tein vielä viimeisteleviä hyppyjä. Libre oli myös muutenkin paljon rohkeammalla mielellä liikkeellä kuin esimerkiksi Niinisalossa esteradalla.Radan puolella sitten vasta hauskaa olikin! Libre kuuli lähtömerkin ja se oli kuulkaas menoa. Herra oli jotenkin niin täpinöissään. Ihan kuin se ei olisi koko kautena vielä yhtäkään kisaa tehnyt! Koitin sitten vain ohjailla ja saada edes jotain pidätteitä läpi.

Ykköseste oli ihan okei kiva mutta kakkoselle tuli oikein kunnon vauhdinnotot! Alkoi kuskiakin naurattamaan muutamaksi askeleeksi herran touhu, kunnes tuli kiire saada pidätteitä läpi banketille. Lähestyminen oli ihan menevä mielestäni. Ei tultu mitenkään lentämällä mutta herra hyppäsi sisään vaan niin tolkuttoman isosti! Samalla se sitten niissä täpinöissään ei selkeästikään muistanut että ylöshypyn jälkeen tulee yleensä alashyppy ja taisi vähän pelästyä kun se maa olikin loppua jalkojen alta...
Kaikkien kuvien copuright Photoma, Annika Mäki :)
Banketista selvittyämme sitten oli jo toinen jalustinkin kierteellä ja ohjat sotkussa mutta niillä mentiin eikä jääty mitään selvittelemään. Seuraava linja onnistuikin sitten aika sujuvasti. Etenkin tyytyväinen olen okseri-pysty sarjaan, jonka pitkää ja suoraa lähestymistä en mennyt sössimään vaan maltoin kerrankin odottaa okserille ilman että työnnän ja lennätän. Seuraavaksi sujahdettiin kentältä pois hyppäämään pikkutukit takaisin kentälle, josta lankkuokseri sekä uudestaan kentältä pois ja alashypyn kautta takaisin. Tästä vielä tukkikasa, kuivahauta sekä viimeinen okseri, jolle ammuin aikalailla ja pudotettiin sitten vielä etupuomi takajaloilla siinä lentäessämme.
Vielä keskittyneesti banketille!

Järkytyksen hetki! Tää kuva on musta ihan mahtava :D

"Noup! Kukaan ei kertonu että täällä on alashyppykin!"
Tuloksena sitten 8vp, mutta silti aika hyvä fiilis. Osasin kiinnittää harmittavasta banketin stopista huolimatta huomiotani paremmin onnistuneisiin kohtiin, kuten lähestymiseni muutamille oksereille sekä sen ettei Libre miettinytkään kuivahautaa toiseksi viimeisen esteen alla, kuten se saattaa maastoesteillä mietiskellä trakehnereita sekä coffinin hautoja välillä.
Ja turvallisesti alaskin päästiin.
Seuraavan luokan verryttelyssä olimme sitten molemmat aika matelijoita ja veteliä. Libre suoritti verkassa niin kiltisti ja tasaisesti, että ei tehnyt mieli alkaa vääntämään mistään asiasta, joten loppujen lopuksi menimme aika löysällä verryttelyllä radallekin.
Derbyradan lankkuokseri. Katsokaa noita tarkkoja etujalkoja!
Rata oli tällä kertaa sijoittunut paljon enemmän kentän toiselle reunalle. Siinä oli samanlaisia linjoja silti sekä esteet kuten ykkönen ja kakkonen sekä sarja olivat samoja tehtäviä.Nyt Librekin oli sitten jo rauhoittunut tolkuttomasta innostaan ja oli vähän paremmin ratsastettavissa radalla. Tyytyväinen olen heti ensimmäisiin esteisiin, joista pääsin kerrankin korjaamaan virheitäni ja kakkoseste tulikin parempaan paikkaan( vaikka radalla ensin ajattelin että hitsi kun tultiinkin lähelle). Tie kolmannelta neljännelle oli hieman tiukka ja jäinkin kaarteessa kolmosen jälkeen himmailemaan ja lopulta tulimme vähän hieman lähelle ja kolautimme okserin etupuomin mukanamme. Tästä sain kuitenkin jatkettua loppuradan todella hyvällä fiiliksellä ja etenkin sarjalle sekä viimeisen linjan okserille olen ylpeä onnistuneista lähestymisistäni, joissa maltoin taas odottaa okseria, enkä lähtenyt puskemaan. Viimeisellä linjalla sitten yht'äkkiä sain päähäni että tavallinen neljän askeleen väli jäisi meille pitkäksi, joten karautin kaasu pohjassa tehden sitten kolme ja puoli väliin..

Ja tässä aika pitkälle meidän päivän ilmeet!

Jälleen kerran harmittava lopetus radalle, mutta vieläkään se ei kyllä lannistanut minua hakkaamaan päätäni lähimpään mäntyyn kentän vierellä. Olin nimittäin niin pirun iloinen siitä, että pidin pääni loppuun asti jokaisella okserilla ja sain niille hyvät ja rauhalliset hypyt, sekä että Libre hyppäsi oikeasti rennosti ja tyytyväisesti joka ainoan esteen ylitse.

Derbyn viimeisen okserin yli liitelemässä <3
Näistä kisoista jäi siis hyvä maku suuhun, vaikka palkintoja ei päästykään mukaamme keräämään. Taas pykälän varmempina kohti seuraavaa etappia, joka on(tai oikeastaan oli) harjoituskenttäkisat Green eventer -blogin Jennin sekä Kisamatkalla-blogin Sennin järjestäminä tänään eli sunnuntaina. Tuskin maltan odottaa edes että saan videoita koneelle, jotta pääsen kirjoittamaan teille postausta päivästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka