5/02/2015

Ypäjän kenttätreenit

(Kirjoitin tämän tekstin joitakin päiviä sitten mutten julkaissut ennen kuin olin saanut videot ladattua ja tekstin läpi luettua)

Olimme perjantaina (24. päivä) Ypäjällä aluevalmennuksissa hyppelemässä pitkästä aikaa vähän maastoesteitä Libren kanssa ennen kisoja. Nämä olivat vuoden ensimmäiset maastoestetreenit ja meno oli kyllä sen mukaista, varsinkin kun minä fiksu lähdin matkaan vain vaivaisella kolmipalalla suussa! :D

Aloitimme verkkailemalla itsenäisesti ja kun Libre tajusi homman nimen niin voi apua kun se oli jo menoa. Hyppäämisen aloitimme kahdella pienellä tukilla, joiden jälkeen teimme pienen radanpätkän, jotta saataisiin hevosia vähän rytmiin ja ylimääräistä intoa tasaantumaan (yeah, right. Turha toivo) Libre puksutti reippaasti kaikista esteistä yli, vaikka banketti ja trakehner pääsivät vähän yllättämään ensin.Jatkoimme seuraavaksi tekemällä muutaman pikkutukin, joiden perään linja tuttarin tukilta mökille ja siitä helpon puolikaarelle jolta jatkettiin risuesteelle ja siitä helpon trakehnerille ja vielä nuolenkärjelle (jos se sellainen edes oli?) Kauhea vauhti päällä Libre taas puksutti menemään ja muutaman volttauksen ja miljoonan pidätteen jälkeen saimme ihan menevän (oh the irony) suorituksen.
Tästä jatkettiin sitten tekemällä helpon puolikaarelta viisi laukkaa risuesteelle ja sitä toiselle puolikaarelle josta muuripalasten kautta mäen päällä olevalle tukille. Tätä väliä hioimme monta kertaa Libren kanssa! Ensin isot viisi, joiden jälkeen olisi ollut kiva saada pidätteet läpi. Toistojen kautta alkoi sitten pikkuhiljaa tulla ihan toimivaa jälkeä mutta työtä siihen vaadittiin!Hiekkakentällä tehtyjen ratojen jälkeen jatkettiin vedelle, jossa tehtiin muutamilla pienillä tukeilla hyppyjä veteen ja vedestä. Libre meni taas kivalla imulla veteen ja polskutteli innoissaan menemään vaikka vettä olikin polviin asti. Tehtiin vielä veden vieressä oleva hauta sekä vene vielä ennen kuin katseltiin muutaman ratsukon ponkaisua yhden tähden alashypyltä ja siirryttiin irlantilaiselle banketille. Vielä riitti virtaa herrassa kun ei meinannut malttaa odottaa omaa vuoroa ennen banketille menemistä!Treenien jälkeen Maija sitten ehdotti vielä että menkääs hiittiradalla vetämään vielä kierros ja mehän sitten mentiin! Kyllä herrassa vielä virtaa riitti ja kun hiittisuoralle päästiin niin lujaa mentiin! Pysyttelimme ihan suosiolla takarivissä kuitenkin, jotta ei jääty true kenttähevosten jalkoihin. 700m Libre taisi jaksaa pysyä vauhdissa mutta sitten alkoi paukut loppua. Tultiin sitten loppumatka vähän rauhallisemmin  mutta hitsi kun oli hauskaa! Täytyy joskus uudelleenkin eksyä tuonne pätkälle (kunhan nyt ollaan ensin vähän treenattu niin pysytään vähän paremmin vauhdissa mukana ;D ).

Mitenkään ruusuisesti meillä ei mennyt nämä treenit mutta kai täytyy sallia pieni ilo herralle kun ei ole maastoesteitä päässyt hyppäämään sitten ulkona hetkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka