6/18/2015

Edi maastoesteillä

Ihmeteltiin hetki maisemia

Unohdin ehkä aikaisemmin mainita että tässä viimeisen viikon aikana yhtenä päivänä päätimme pakata Edin koppiin ja ajaa Lietoon Ratun tallille näyttämään Edille maastoesteitä. Varsinaisesti en ole Edistä kenttäratsua kaavaillut tekeväni vaan omissa suunnitelmissani pysyisimme ihan rataesteiden parissa. Siitä huolimatta on hauskaa vaihtelua hevosellekin päästä hyppäämään kiinteitä ja erilaisia estetyyppejä.
Risuesteeseen tutustumassa

Ja reippaasti yli!
Aloitin verkkaamalla vähäsen isolla kentällä, jossa oli myös muutama pieni maastoeste. Alkuverkkojen jälkeen tein vielä pari pomppua pienelle puomiesteelle ja sen jälkeen tutkimme pikaisesti kentän keskellä pientä tukkia ja pumps vain kun poika sen hyppäsi. Molempiin suuntiin ja sinne vain. Pieni risueste oli asennettu myös kentälle ja siitäkin päästiin yli ilman mitään ongelmia. Edi oikeastaan imi esteille ihan kivasti koko ajan, eikä epäröinyt yhtään.

Hiekkakentällä ollut minipuolikaari oli Edin mielestä mukava.
Tämän jälkeen jatkoimme kentältä tutustumaan coffinin haudalle. Ensimmäisellä kerralla kävelimme vain yli ja Edi raasu asteli kylmän rauhallisesti suoraan hautaan... Hölmö eläin. Ravissa kuitenkin kun mentiin yli niin pienellä pompulla mentiin kevyesti yli. Samalla tutustuttiin pieneen laavuun sekä hypättiin kolmen tukin linja tarhojen välistä, jonka Edi hyppäsi yllättävänkin hyvin vaikka ensimmäinen kapea tukki olikin aika jännittävä ilmestys aidan vierellä sankarille. 

Veden jälkeinen tukki
Tukkien jälkeen jatkoimme banketille ja itse ainakin tykkään tuosta banketista, sillä siihen on rakennettu toiseen reunaan pieni "liuaska" (jos sitä voi siksi kutsua), joten siinä pääsee treenaamaan halutessaan pelkästään ylös- tai alashyppyjä. Kokeilimme ensin ylöshypyn, jonka jälkeen uukkarin kautta jatkettiin alashyppyyn. Ei mitään ongelmia. Käytiin sitten katsomassa banketti toisista reunoista, jotta Edi tajuaisi varmasti että nyt tulee molemmat hypyt ja hölmö koitti jo katsoessaan kiivetä ylös banketille.. Ei kuitekaan paikaltamme sentään kiivetty mutta heti ekalla kerralla päästiin sujuvasti tämäkin systeemi läpi. 

Banketin jälkeen päästiin jatkamaan portaille, jotka olivat myös ihan iisi juttu, joten muutaman kivan kierroksen jälkeen jatkettiin mökeille. Mökit olivat harjoituskenttäkisojen jälkeen kaarevalla linjalla ja ensimmäisellä kerralla mentiin kapeammasta ohi mutta periaatteessa yhtäkään mökkiä, tukkia tai laavua ei Edi katsomaan jäänyt hiekkakentälläkään. Hypättiin myös pelottavat kivimuurit vaikka vannoinkin tullessa että niitä en hyppää.

Hieman epätarkka kuva mutta todistetusti vedessä!
Lopuksi mentiin vielä vedelle, jonka tiesin olevan vaikein. Edi kun ei jostain syystä uskalla niin rohkeasti veteen mennä, mutta kun vartin jälkeen oli kokeiltu jo kaikki keinot pienestä painostamisesta maanitteluun mentiin hitaasti mutta varmasti veteen asti. Kavio kerrallaan, askel kerrallaan ja vaikka koko poni oli vedessä niin oli jokainen askel aina lottovoitto. Kerran kun sitten oltiin vesi selvitty niin ei enää lasta yhtään pelottanutkaan. Mentiin ravissa läpi ja tultiin ylöshyppy vedestä ja hypättiin pieni tukki veden jälkeen. Ainoa, mitä ei selätetty oli pieni alashyppy veteen mutta tämä nyt sallittakoon kun siinä oli kerran kaislojakin edessä ja pelkkä veteenmenokin oli jo voitto.

Kuvia olisi ollut enemmänkin ja niitä olisi toki voinut muokatakin mutta joudun nyt selviytymään koulun läppärin kanssa, johon ei ole asennettu mitään muokkausohjelmia (aina yhtä ihana chromebook!) oman tietokoneemme näytön kiukutellessa.. Videoitakin muuten on näistä treeneistä ja niitä ryhdynkin seuraavaksi kokeilemaan mutta pahoin pelkään että niitä en tule tälle koneelle saamaan, puhumattakaan että niitä nettiin asti saisin.

Miltä näyttää meidän räpellys maastoesteillä?

6 kommenttia:

 1. Mitä fantsulle kuuluu? Milloin alat sen kanssa kisata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole asiasta erillistä postausta kirjoittanut koskaan ja tuskin tulenkaan, mutta muutaman sattuman kautta tiemme Fantsun kanssa erosivat jo viime vuoden puolella.
   Mutta Fantsulle kuulemma kuuluu hyvää. Kaveri jaksaa kuulemma olla yhä oma ihastuttava ja reipas itsenä ;)

   Poista
 2. (en kestä blogger ei oo taas ilmottanu sun postauksista nii oon missannu kaiken!) Edi on niin hieno näissä!! Kyllä sä siitä kenttäratsun saisit tehtyä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyhmä blogger perkula! Mutta Edi oli oikein reipas mies kieltämättä. Ei siitä kyllä ehkä ihan helpolla kenttäheppaa saa tehtyä vaikka hänellä vähän hauskaa olikin :D

   Poista
 3. Voi mitä fantsulle tapahtui? Ei kai vain mikään terveydellinen syy ollut takana? Oli niin kauniin näköinen varsana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi anteeksi myöhäistä vastaustani! Ei mitään terveydellisistä syistä johtuvaa. Pikemminkin vain totesimme että emme ole sopiva pari keskenämme. Harmi, sillä lapsi oli nimenomaan niin vietävän kaunis! :)

   Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka