6/12/2015

Libren valmennus

Libren valmennus oli samantien Edin jälkeen ja Libren kanssa aloitimme alkuverryttelemällä samalla tavoin. Herra oli alkuun hyvin rauhallinen ja vähän jopa laiska, mutta kun jatkoimme seuraaviin tehtäviin, sain pidellä kiinni ihan kunnolla.

Aloitimme hyppäämisen tekemällä taas kavaletit, jonka jälkeen tultiin ravilla ja pysähdyttiin ennen kulmaa (tai ainakin yritettiin). Seuraavaksi tehtiin sama alku ilman ravisiirtymää ja jatkettiin okserilinjalle, josta sitten seuraavaksi okseri ja kavaleteille sekä vielä kerran okserilinjalle.

Libre oli jälleen kerran kovin vauhdikas ja pidätteet olivat aika kova sana, vaikka niiden vaikutus nyt ei aina ihan perille tainnut mennäkään. Innarille Libre oli tosi hauska ratsastaa sillä se tiesi kyllä, miten jalat laitetaan ja ponkaisi myös aina yllättävän paljon ylöspäin hypyissään niin että sain pitää kyllä kiinni.

Tästä jatkettiin hyppäämällä sitten isompaa rataa. Itse rata oli aikalailla samanlainen. Kavaletit, innari, okserilinja, okseri ja kavaletit. Hyppäsimme ensimmäisen radan noin metrisenä ja Libre suoritti ihan kivasti. onnistuin jopa odottamaan ihan hyvin yksittäiselle okserille. Tämän jälkeen tehtiin sama rata isompana, noin 110cm korkeudella. Koko valemnnuksen ainoa kielto tuli tällä radalla yksittäiselle okserille, mutta siihen asti koko rata oli mennyt todella hyvin ja kylmäpäisesti. Okserille lähdin kuitenkin työntämään hevosta tyveen. Uudella lähestymisellä päästiin kyllä yli, mutta siltikin hieman lentämällä.

Lopuksi Maija halusi vielä minun (nimenomaan minun.. huoh) tekevän kavaletit toisinpäin ja yksittäisen okserin pitkällä tiellä. Ihan oikeanlaista meikäläiselle ottaa ihan kokoisensa okseri pitkällä lähestymisellä., no pressure ja niin edelleen. Kuitenkin sain tälle okserille molemmat hypyt onnistumaan oikein hyvin. En työntänyt tai tuupannut hevosta lähelle vaan laskin rytmiä ja odotin esteelle.

Videokameran akku oli taas loppumassa, joten Libren tunnista ei ole taaskaan tarjolla yhtä kattavaa videomateriaalia kuin Edin tunnista. Tämän vuoksi esimerkiksi viimeiset radat ja hypyt jäivät kokonaan videolta pois.

4 kommenttia:

 1. Tekisitkö varustepostauksen? Kertoisit ja esittelisivät molemmilla käytettävät varusteet (loimet, satulat, suojat, kuolaimet ja kaikki muut mitä ne käyttää) ja kertoisit miksi niillä on sellaiset. Olisi kuva lukea ja oppia taas lisää hevosista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin oikeastaan tehdäkin tällaisen postauksen :) Viime kertaisesta on aikaa jo paljon ja siitä on tainnut jonkun verran varusteet vaihtuakin.

   Poista
 2. Kunkku ♥ Herralla on selkeesti kivaa, ootte superhienoja! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunkulla on aina kivaa kun pääsee esittelemään taitojaan :D Itseluottamus kohdillaan ja silleen!

   Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka