6/11/2015

Myöhästynyt valmennuspostaus

Kävimme 3. päivä taas Maijan treeneissä Laitilassa. Kovan tuulen ja sateen vuoksi treenit oli siirretty maneesiin, mikä oli kyllä ihan hyvä ratkaisu.

Aloitimme ihanasti taas ottamalla jalustimet kaulalle ja tekemällä vähän ravia ja laukkaa. Olen nyt ratsastanut siis gramaaneilla Ediä koko ajan Maijan neuvosta ja eteenpäin ollaan päästy. Ainakin kotona, mutta kun kotikulmat vaihtuivat ja tulee paljon kaikkea uutta niin ei Edi meinannut malttaa antaa niin helposti niskastaan periksi. Siihen lisättynä vielä että kuskin piti keskittyä omiin vatsalihaksiin (reisi-, selkä-, pohjelihaksiin jne..)sen lisäksi että piti keskitty ratsastamaan vielä samalla hevostakin pyöreämmäksi. Ihan hyvin näin omin sanoin siitäkin selvisin. On pahempiakin hetkiä ollut ;)

Selittelyistä tehtäviin. Aloitimme tekemällä kahden kavaletin väliin (n.6m?) käyntisiirtymän, siis kavalettien väliin. Sen jälkeen toisella sivulla tehtiin loiva kiemura kavalettien yli ja keskityttiin taivutukseen. Siirtymät menivät tällä kertaa ihan hyvin. Samaa tehtävää muistan tehneeni ensimmäisellä kaudella Maijan aluevalkuissakin ja systeemi, miten näille puomeille tullaan oli kyllä jokseenkin vielä tallella.
(Olen muuten aika ylpeä, miten hyvin mä tuolla istun! Ei ole nimittäin mikään tasainen tuo Edin puksuttelu) Alkuverkkojen jälkeen otin gramaanit pois ja aloimme hyppäämään. Aloitimme tekemällä ensin kavaletit, jonka jälkeen siirryttiin raviin ja jatkettiin in and out -tehtävälle ja siitä sitten vielä yksittäiselle okserille. Tämä tehtävä tehtiin läpi muutamaan otteeseen, vaikka näköjään videolla on vain yksi pätkä näin.

Seuraavaksi tehtiin sama pätkä (ilman ravisiirtymistä innarille) ja loppuun lisättiin vielä okserilinja, joka ei kyllä ollut tällä kertaa meikäläisten bravuuri. Kuskin pylly lensi ja pomppi ilmassa välien ajan ja käsi oli jäykkä... Edi kuitenkin keräili urheasti kinttujaan pienten esteiden yli!Teimme sitten vielä radan, joka meni meidän osaltamme aika sujuvasti! Kaikki kavaletit (jos okserilinjaa ei lasketa) ja innari meni tosi kivasti ja Edi teki hyviä hyppyjä. Sen jälkeen tein vielä lyhyemmän version radasta isompana. Ensimmäisellä kerralla tuuppasin vähän turhan helposti Ediä tehtäviin, joka ei kyllä tämän hevosen kanssa toimi ja hypyt tulevat helposti mataliksi ja hätäisiksi. Toinen kierros sen sijaan meni vähän paremmin, vaikka tuuppasin heti innarille ja Edi sai sen reippaana poikana pelastaa.Tunnin jälkeen oli kyllä poika aika loppu! Mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa alkaa poika näyttää aina parempia hyppyjä ja parempaa menoa. Kyllä tästä vielä joka kaunis päivä estehevonen kuoriutuu. Mitä mieltä olette?

2 kommenttia:

  1. Vouuu kaverilla on kyllä hieman ison näkönen ravi! Komeesti sä siellä kyllä istut! meitsi varmaa näyttäis hetken aikaa hätää kärsivältä hyytelökasalta kunnes lötsähtäisin maahan kuolleena :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä kuule vähättele yhtään sieltä jousitossu-Mailiksen kyydistä :D

      Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka