7/30/2015

Edin kanssa isolla linjalla

Sunnuntaina lähdimme Edin kanssa Huittisiin kilpailemaan 2-tason estekisoihin. Suomen kauniin kesän ja vesisateiden ansiosta kilpailut oli päätetty lopulta siirtää maneesiin. Sanoisinko että aika mielenkiintoista hypätä yhtäkkiä taas maneesissa näin kesken ulkokauden! 

Hyppäsin ensimmäisenä luokkanani 105cm Edin kanssa. Rata oli ihan okei mutta se oli todellakin rakennettu kokoisekseen, ei siis mikään pieni 105cm.. Toki asiaa varmasti auttoi maneesi, jossa esteiden koko näytti vain suuremmalta ainakin näin omaan silmääni. Radassa oli muutama itselleni päänvaivaa aiheuttava kohta, nimittäin kolmosokseri sekä kutosokseri. Ensimmäinen näistä tultiin pitkällä lähestymisellä ja hypättiin kohti yleisöä ja jälkimmäinen oli sitten taas vähän kiltimpi mutta okseri mikä okseri kun saa minut pohtimaan ja miettimään.

Verryttely järjestettiin ryhmittäin maneesissa, mutta ulkokenttä oli käytössä sileänratsastusta varten. Ravailinkin ensin ulkona gramaanien kanssa ennen kuin pääsimme sisälle. Pidin pari kierrosta sisälläkin ensin gramaanit ja kiertelin ympäriinsä antaen Edin rauhassa katsoa paikkoja ja katsomo olikin jonkun verran jännä Edin mielestä alkuun mutta reippaasti hän siitäkin ohi meni. 

Hyppyjä otin sen verran mitä ehdin. Ratsukoita oli verryttelyssä jonkun verran ja pyrin pitämään Edin vain rauhassa, jotta se ei alkaisi hermostua ja en siis yritänyt tunkea mihinkään väliin verryttelyhypyissä vaan koitin katsoa rauhassa. Sainkin ihan hyvin tehtyä verryttelyhyppyjä ja nimenomaan rauhassa niin että herra ei alkanut jännittämään mitään. 

Rata oli mielestäni ihan okei. Ykköselle ja kakkoselle sain ihan sujuvat ja hyvät paikat sekä hyvän rytmin heti alkuun. Kolmoselle olisin saanut kaarteessa jo ratsastaa laukkaa esteelle ja sen jälkeen jäädä odottamaan, sillä nyt ajattelin vain että en työnnä vaan odotan ja odotan. Olisin odottanut vielä yhtä askelta mutta Edi päätti ottaa hypyn kauempaa ja lensi okserin yli reippaasti! Seuraava linja meni sitten taas suunnitelmien mukaan mutta se kutosokseri.. Suunnitelma oli saman tyylinen kuin kolmosellekin, mutta niin oli kyllä toteutuskin ja en ratsastanut laukkaa kaarteessa. Sen sijaan ratsastin vähän eteenpäin kaarteen jälkeen ja tulimme millin lähelle estettä ja tipautimme etupuomin. Tästä jatkoimme sarjalle, jota lähestyessä tuli yhtäkkiä sellainen olo että ei me tuonne mahduta ja nypin hevosen tyveen, jonka jälkeen sain ratsastaa sarjan sisällä eteen. Edi kuitenkin hoiti homman kotiin ja tuli maaliin vain yhdellä pudotuksella! 

Olin aika tyytyväinen Ediin, sillä tämä oli hevosen debyytti tuolla tasolla. Tyylipuhdas tuo rata nyt ei ollut. Omia virheitä sinne sekaan mahtui jonkun verran kuten juuri tuo sarjalle nyppiminen mutta Edi selvitti tämän kaiken urposta kuskistaan huolimatta! Olimme vielä ilmoittautuneet seuraavaankin luokkaan, tosin hieman varauksella mutta ratapiirroksen katsottuani totesin että annetaan mennä vain. Luokkana oli 115/105 arvostelulla 367.3 , joka siis tarkoittaa että uusinnan esteet ovat 105cm korkeudella ja perusrata tuolla 115cm korkeudella. Hurjaa, nimittäin en ole itsekään hypännyt vielä noin isoa kisoissa mutta ratapiirrustuksen katsottuani totesin että perusradan viisi estettä(kyllä, radan ensimmäisessä vaiheessa oli vain 5 estettä) minä selviän. Ainakin kunnes menin kävelemään rataa.. Ensimmäiset kaksi estettä olivat vielä ihan okei näköisiä mutta kolmosokseri sai polvet tutisemaan! :D Myös ihan kokoisekseen rakennettu okseri, joka oli itseasiassa sama kuin metriviidessä kutosokserina ollut este, joten pääsin vielä korjaamaan edellisen radan virheitä. ;)

Verryttelyssä ratsastin aika huonosti itse koko ajan. Verkkaesteet olivat ihan okei, vaikka muutamaan kertaan Edi saikin pelastaa jännittynyttä kuskiaan. Verkan jälkeen menin vielä muutamaksi ratsukoksi ulos, jossa vedin vähän henkeä ja päätin että kyllä tästä selvitään. Toivottavasti...Radan puolella sitten otin vielä viimeisen verryttelyhypyn ja sitten vain menoksi. Ykkösesteelle tulin ihan hyvin mutta sen jälkeen jäin ajelehtimaan taas kerran liian pitkäksi aikaa ja Edi jäi vähän pitkäksi ja edestä matalaksi. Sen seurauksena kakkosokserille tulimme vähän huonosti ja etupuomi tippui takasilla.  Kolmoselle sitten päätin korjata virheeni edelliseltä radalta, mutta ei vieläkään täydellisesti nimittäin jälleen sen sijaan että olisin kaarteessa ratsastanut laukkaa ja odottanut esteelle, lähdin vähän kauempaa kaarteesta ratsastamaan voimakkaasti esteelle. Edi kuitenkin keräsi kinttunsa ja hyppäsi ihan mielettömän ilmavasti okserista yli! Okserin jälkeen sitten vähän rohkaistuin ja ratsastin suht hyvin viimeiselle linjalle, jossa oli sarja ja sen perään kolmella askeleella pysty. Edellisellä radalla olin ohjannut hevosen perusradan jälkeen pystystä ohi ja tälläkin kertaa Edi ajatteli että nyt tehdään samoin ja jouduin sarjan jälkeen muistuttamaan Ediä että tuokin vielä mennään.

Radan jälkeen olin kuitenkin ihan onnessani, sillä me selvittiin siitä! En olisi ikinä uskonut että tulisin Edillä hyppäämään näin pian näin isoa mutta hienosti sankari keräsi itsensä esteistä ylitse ja kiikutti kauhistuneen kuskin maaliin! Loppujen lopuksi luokassa ratsastettiin vain kolme rataa yhdellä pudotuksella ja me olimme niistä hitaimpia, joten jäimme sijoituksen ulkopuolelle kun vain kaksi sijoittui mutta sillä ei ollut kyllä ollenkaan väliä tuossa vaiheessa!

Nyt olemme kotona jatkaneet Edin kanssa aika kevyellä linjalla. Olen kisojen jälkeen jättänyt gramaanitkin oikeastaan jo kokonaan pois kotitreenistä. Minulle on ratsastaessa tullut viimeaikoina enemmän vain sellainen olo että piuhat ovat vain tiellä työskentelyssä ja näinä muutamina päivinä mitä olen Ediä ilman gramaania työstänyt, olen saanut sen paremman tuntuiseksi ja pehmeämmksi ja pyöreämmäksi kuin se on vähään aikaan ollut. Lieneekö tämä oma asenevammani piuhoja kohtaan vai eivätkö ne vain ole minulle sopiva apuvälinen ainakaan näin useasti käytettynä? Tiedä sitä mutta olen ainakin päättänyt jatkaa vähemmän piuhojen kanssa kotikäytössä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka