7/14/2015

Lor 2-tason kilpailut

Edellisenä viikonloppuna lähdimme jälleen matkan Libren kanssa. Suuntana oli Lohjan derbykenttä, jossa järjestettin 2-tason estekilpailut. Hyppäsin jo ärsyttävän turvalliset ja tutut luokat 90 ja 100cm.

Libre oli tosi kiva ratsastaa isolla nurmikentällä. Se oli koko ajan todela rento ja pehmeä ja teki aika hyviä ja helppoja hyppyjä. Ensimmäisen luokan perusrata menikin meillä aika sujuvasti. Oikeastaan missään ei ollut mitään ongelmia kuin sarjalla, jolle olisin mieluummin odottanut askeleen lähemmäksi mutta Libre päätti hoitaa homman ja hyppäsi pikkuaskeleen kera kauempaa. Uusinnassa koitin vähän ratsastaa aikaa ja onnistuinkin ihan kivasti.

Tällä radalla aikamme riitti sillä hetkellä toiseen sijaan, mutta muutamien ratsukoiden mennessä meidän ohi nopeammalla ajalla olimme lopulta luokassa viidensiä!

Seuravassa luokassa starttasimme aivan loppupäässä (lähtönumero 61!) ja odotteluaikaa siis riitti. Suunnittelin tekeväni lyhyen ja ytimekkään verryttelyn, jotta olisimme molemmat mahdollisimman skarppeina radalla ja onnistuinkin ihan hyvin. Viime kesän Kemiön kisoista viisastuneempina!

Metrissäkin rata oli itseasiassa rakennettu tosi kivaksi ratsastaa. Se oli riittävän erilainen kuin edellisen luokan rata ja siinäkin oli käytetty hyödyksi kivasti isoa nurmea.

Hyvästä verkasta huolimatta aloitin radan tosi huonosti ja työnsin neljä ensimmäistä estettä kahdella viimeisellä askeleella aika voimakkaasti. Okserilla tämä systeemi osuikin ihan okei paikkaansa mutta kaksi sen jälkeistä pystyä olisivat olleet parempia ihan odottamallakin. Ennen joka estettä itseasiassa ajattelin aina että nyt ei työnnetä mutta kuinkas sitten kävikään.. Vitosokserille päätin sitten  että hitto vie nyt oikeasti ei työnnetä, muuten me ei mahduta sarjalle ja odotin kerrankin hyvin. Sen jälkeen pysty ja sarja menivät aika sujuvasti ja perusradan viimeiselle okserille ratsastin taas ison askeleen.

Uusinta ei sitten mennytkään ihan niin suunnitellusti. Ykkönen tippui samantien ja syytä en hoksannut ihan sillä hetkelä mutta videolta katsottuna lähestyminen oli ehkä vähän huolimaton ja Libre olisi saanut tulla hiukan paremmin kiinni kaarteessa. Seuraava kompastuskohta oli okseri, jolle tulin oikeasti jo huolimattomalla tiellä. Libre oli jo livahtamassa takavasemmalle mutta jostain kummasta sain pidettyä pohkeet kiinni ja kiipesimme esteen ylitse puomin kanssa.


Radan jälkeen oli sitten ihan okei fiilis. Hevonen oli ollut hyvä ratsastaa koko ajan ja hyppäsi taas hyvin. Tyytyväinen olen myös perusradan loppuosaan, sillä jäin oikeasti odottamaan vaikka olisin saanut niin tehdä jo heti alkuradasta. Tällä tuloksella ei enää palkinnoille päästy mutta ihan yvillä mielin päästin silti kotia päin lähtemään.

2 kommenttia:

  1. oiiii miten ihanan näkönen nurmikenttä :D oliko hyvä pohjana? hienot radat btw!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis toi kenttä on ilmeisesti tehty ihan just ratsastusta varten tuonne! Mun mielestäni se oli ainakin tosi hyvän tuntunen nurmi, hokki puri hyvin ja Libre hyppäsi koko ajan hyvin. Suosittelen kyllä menemään jos joskus pohtii lähtemistä!

      Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka