7/28/2015

Mene se 15

Maija oli taas treenaamassa viime viikolla ja mukana oli tällä kertaa Edi sekä Rex, joista aloitin taas Edin kanssa urakkani. KaKen kisoista viisastuneina kokeilin Edille vähän vahvempaa kuolainta ja hyllyssämme oli vaihtoehtona Edin kuolainkoossa kuparirolleri, oliivikuolain sekä Sprengerin B-renkainen kolmipala.  Päätin lopulta laittaa herralle suuhun viimeisimmän.

Aloitimme tunnin tekemällä kavaleteista kyhättyä pientä ympyrää, jonka Maija nimitti kauhuneliöksi (tai mikä vastaavanlainen se nyt olikaan). Kauhea se kuitenkin oli, nimittäin aloitimme tekemällä harjoituravissa ilman jalustimia kavaletteja ja jokaisen välissä tehtiin käyntisiirtymä. Ei pätkääkään helppoa eikä ainakaan hauskaa! :D Ilo kuitenkin irtosi kun hommaa jatkettiin laukassa. Aluksi teimme joka väliin viisi laukkaa, jonka jälkeen vaihtelimme tekemällä joka toiseen neljä ja joka toiseen viisi. Tasaista viittä siinä vielä tekikin mutta tuo askelien vaihtelu oli sitten ja oikeasti duunia. Jälleen kerran piti oikeasti keskittyä tekemiseen!Kavalettien jälkeen teimme S-kiemuran tapaista linjaa, jossa molempiin väleihin pyrittiin tekemään kuusi laukkaa. Jos ei kavaleteilla oltu jo tarpeeksi hinkattu niin kyllä tätäkin kiemuraa tehtiin muutamalla toistolla. Olen itse vino vasemmalle ja se korostuu esteillä siten että katson vasemmalta alas esteen päällä ja olen siis helposti koko yläkropallani vasemmalla, jolloin tietysti en ole keskellä hevosta hypyssä. Tässä tehtävässä koko homma sitten pääsi oikein vahvoille + siihen päälle jään helposti esteen jälkeen liian pitkäksi aikaa vain ajelehtimaan, joten muutamaan kertaan otettiin sujuvat viisi ja puoli askelta pystylle.

Loppuun teimme vielä radan. Ensimmäisellä radalla pidimme esteet aika pieninä ja keskityimme vain saamaan avut läpi ja homman rullaamaan. Edi työskentelikin ihan kivasti ja rata oli ihan ehjä jos ei oteta huomioon että yhdessä välissä tein pidätteen ja unohdin tukea jalalla riittävästi, jolloi Edi pudotti kiltisti laukan raville.Maija halusi vielä että teen Edin kanssa lyhyemmän radanpätkän isompana. Ensimmäistä kierrosta en halunnut edes editoida videoon mukaan, sillä Edi kolisutti joka ainoata estettä ja ratsastin itse huonosti, sillä hevosen vähän väsyttyä ja tuon kuolaimen kanssa minulle tuli selkään sellainen olo että nyt täytyy nostaa tämä hevonen näistä yli. Sen seurauksena ainakin pystyille aloin helposti nyppimään. Tein sitten saman radan kokonaan uusiksi ja tällä kertaa ratsastin itsekin paremmin. Sarjan a-osan pudotimme ja korjasimmekin muutamaan kertaan mutta Edi ei meinannut ollenkaan kunnioittaa haalean väristä vaaleanpunaista ohutta puomia. Tein sitten vielä yksittäisen pystyn tämän takia joitakin kertoja, jolle saimme sitten lopulta hyvän hypyn.Kuolainvalintaan en siis ollut aivan kympillä tyytyväinen mutta en nyt ihan samantien lähde sitä hyllyttämäänkään, sillä Edi oli koko tunnin vähän väsähtäneen oloinen ja tarvitsi normaalia enemmän jalkaa koko ajan jolla oli varmasti oma vaikutuksensa fiilikseen.

Tunnin alussa myös kysyin Maijalta mielipidettä että mitä hyppäisimme Huittisten kisoissa tulevana viikonloppuna. Vaihtoehtoina oli hypätä aamulla 90cm, odottaa mestaruusluokat sillä minulla ei ole osallistumisoikeutta harrastemestaruuteen kansallisten starttien vuoksi (voi apua, tää ei ole todellista. Mä kilpailun just epätoivoisesti seuratasolla!) ja sen jälkeen hypätä avoin 105cm TAI hypätä kaksi viimeistä luokkaa, jotka olivat 105 ja 115. Oikein ei kiinnostanut mennä odottelemaan mestaruusluokkien ajaksi kisapaikalle, johon Maijakin totesi että mene se 115. Asia selvä ja ne luokat mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka