7/21/2015

Niinisalo

Libre jo kieriskeli kateudessa kun Edi oli päässyt kisoihin ja ihan kuin kukaan ei olisi edes huomannut itse kuningasta ;) Senkin puolesta oli herra ihan yhtä hymyä kun pääsi lauantaiaamuna käytävälle letitettävksi ja puunattavaksi. Traileriinkin mentiin vallan puolijuoksua!

Hyvin innostunut sankari matkalla kohti ykkösestettä
Starttasimme tällä kertaa taas tutustumisluokassa, joka oli ihan hyvä päätös tehdä taas vähän pienempää luokkaa välillä. Kouluohjelmana luokassa oli Helppo B:3, jota en ollut aikaisemmin ratsastanut, joten pääsin tutustumaan samalla uuteen kouluohjelmaankin.

Olin ratsastanut Libren edellisenä päivänä gramaanien kanssa ihan kokeilumielessä ja varannutkin yhtäkkiä ihan liikaa aikaa kouluverryttelylle. Libre oli nimittäin samantien paljon sujuvammin avuilla ja pyöreänä, joten kun olin varannut sen normaalin kolme varttia kouluverryttelyyn, tarvitsin oikeasti ehkä puolet ajasta. Librekin jo muutamaan kertaan tuntui kyselevän että mitä ihmettä me täällä nyt väännetään!

Mitenniin pitkä hyppykaari tai jotain?


Vihdoin kun päästiin sitten radan puolelle olimme molemmat ehkä vähän jo tylsistyneitä ja radalla tuli jonkun verran turhia huolimattomuusvirheitä, kuten esimerkiksi kolmikaarinen, jonka yhtä kaarretta en ratsastanut edes uralle asti! Mitä hittoa, Milka?! Yhtäkkiä huomasin vain että hitsi, missä täällä mennään... Raviosuudesta samme kuitenkin ihan okei pisteitä. Laukkaohjelmassa sen sijaan tuomari olisi halunnut aktiivisempaa laukkaa ja käyntiohjelma oli.. no sitä mitä Libren käynnillä nyt voi saada aikaiseksi. Libreä kun ei ole millään koulutuomareiden silmään iskevällä käynnillä siunattu.  Lopputerehdyksess fiilis oli kuitenkin ihan okei ja jatkettiin rataesteille. 


Librekin oli kovalla vauhdilla jo menossa hyppäämään eikä meinannut malttaa odotella edes äitiä mukaan koulukentän viereltä. Ruuvailin sitten hokit reippaasti jalkaan ja jatkettiin rataesteille. Hokkeja ruuvatessa Libre kuitenkin koki oikean järkytyksen kun tietä pitkin ohitse marssi pitkä jono heppuja rivissä ;) Meinasi mennä herralla ihan kokonaan kuppi nurin kun ei tahtonut millään ymmärtää moista!

Helppoa kun heinänteko <3


Esterata oli rakennettu mielestäni oikein mukavaksi. Ainakin noin tutustumisluokan radaksi se oli mielestäni ihan kiva ja helpohko. Esteiden välissä oli tilaa ratsastaa (paikoitellen aika paljonkin tilaa) ja viimeisenä esteenä komeili pitkästä aikaa trippeli.

Pidäteyrityksiä ennen sarjaa ;)
Verryttelyssä otin vähän alkuun ravia mutta siirryin aika nopsaan laukkaamaan rennosti. Hyppyjä tein vain pystylle. Ensin muutama pienempi hyppy ja sitten pari ratakorkuista ennen kuin ilmoitin olevani valmis ja pääsin nurmelle tekemään yhden verkkahypyn, josta jatkoin suoraan radan puolelle.Verrattuna viime kerran Niksulan esterataamme oli tämä ihan eri menoa, sitä meidän normaalia iloista ja reipasta menoa. Ensimmäiset kaksi estettä meni aika rennosti ja sujuvasti yli. Kolmoselle ratsastin itse vähän eteen ja Librekulta ihan innostui. Neloselle mentiin sitten aikalailla meiningillä. Sarjan tiesin samantien olevan ahdas ja vielä pysty-pysty, joten sain samantien nelosen jälkeen aloittaa jarruttelun, jotta mahduttiin sisälle. Sarjan jälkeen olin suunnitellut kuusi laukkaa linjalle mutta juu. Saa sitä aina suunnitella. Viisi oli Librestä paljon sujuvampi, joten mentiin sitten ennemmin sillä ja jatkettiin siitä toiseksi viimeiselle okserille, jolle ratsastin hiukan tyveen, jonka "korjasin" sitten trippelillä ratsastamalla viimeisillä askelilla komeasti eteen.

Kyllä se kerran korvan käänsi kuskiakin kohti. Kysyäkseen seuraavaa estettä.


Ei mikään tyylipuhdas suoritus mutta aivan täysin riitävä meille verrattuna viime kertaan Niinisalossa. Pääasiana kuitenkin että molemmilla oli radalla taas hauskaa ja pääsimme maastoon! Saimme kouluradasta prosentteja 60,227% ja puhtaiden rataesteiden jälkeen olimme sijalla 11./39

 Kaikkien kuvien copyright Piia Mäkelä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka