8/23/2015

Tästä mentiin vain ylöspäin

Keravalla järjestettiin vielä toisetkin kilpailut ennen Kangasalan SM kilpailuja ja pienen vääntämisen jälkeen ilmoittauduin helppoon jälleen Libren kanssa.

Kouluohjelma oli taas sama ja viime kerran 53 prosentista ei ollut matka kuin ylöspäin. Kouluverryttelyssä menin ihan uudella suunnitelmalla. Olin lauantaina ratsastanut Libren grmaanien kanssa läpi ja sunnuntaina sainkin sitten verrytellä kouluradalle kevyessä ravissa sekä keskittyä pyöreyteen,pyöreyteen ja vielä kerran pyöreyteen. Kävin vielä laukassa läpi kevyesti lisäykset sekä vastalaukan ja eikun radalle.

Copyright Annika Wall


Kouluradallakin ratsastin odotellessani vain kevyttä ravia ja kellon soitua istuin alas ennen kuin käänsin keskihalkaisijalle. Raviohjelmassa koitin vain pitää homman yksinkertaisena ja taivuttaa kunnolla kaarteissa ja volteilla. Keksiravit olivat mielestäni hiukan normaalia huonommat. Ihan kuin hokki olisi purrut enemmän kuivaan nurmeen kiinni, mutta pääasia että ravi ei hypännyt laukalle. Libren käynti nyt on edelleen Libren käyntiä mutta positiivista oli että käynnin jälkeen tällä kertaa nostettiin suoraan laukka ilman mitään ohjelmanumeroita! Edistystä.

Laukassa päätin tällä kertaa että nyt kyllä esitetään ne hiton keskilaukat ja niin esitettiinkin. Siirtymät harjoituslaukkaan olivat hiukan vasten kättä, mutta ne tapahtuivat kun niin käskettiin. Jes! Vastalaukatkin onnistuivat aika sujuvasti. Vasen vastalaukka oli taas mielestäni todella kiva ja onnistui hyvin,( niin vähän kun vasenta laukkaa koko ohjelmassa olikaan)

Lopputervehdykseen tullessa ei ollut mitenkäään erityisen super olo. Olin ihan tyytyväinen rataan, se oli ehjä ja sujuva mutta ravi on ollut mielestäni vähän parempaa. Selvittiin kuitenkin ehjällä ja hyvällä radalla. Kauaa ei ehditty sitä kuitenkaan analysoimaan kun jatkoimme  esteradalle.

Kuva 2.8. olleista kisoista, Copyright Melissa Leino
Esterata oli taas tylsästi sama kuin viimeksi. Ajattelin että se voi olla joko hyvä juttu tai hiton huono. Onneksi kuitenkin osoittautui hyväksi, sillä Libre hyppäsi tosi varovasti ja tarkasti koko radan. Pääsin myös korjaamaan virheeni viime kerralla ja pääsimme puhtaasti ensimäisestä sarjasta yli sekä maltoin (ja samalla oikeasti laitoin Librenkin) odottaa vitosokserille. Maaliin tultiin siis nollaradalla ja eläinlääkärin tarkastus juostiin läpi reippaasti.

Tässä välissä sain kuulla koulutulokset, jotka yllättivät enemmän kuin paljon! Saimme koulusta tällä kertaa huikeat 65%! Tämä kääntyy miinuspisteiksi noin -52,2 joten ihan tolkuton tulos!

Maastorata oli tällä kertaa vähän erilainen tietty. Molemmissa vesitehtävissä oli abc-kohdat ja mm. alashyppy veteen. Mukana oli myös yksi vino linja sekä puolicoffin (jonka hauta oli ainakin omaan silmääni iso!) Rata ei kuitenkaan ollut taaskaan mikään järkyttävä tai pelottava, joten lähdin hyvillä mielin starttiin.
Tästä tää hullu selkeesti tykkää <3
Copyright Annika Wall

Verryttelyssä Libre oli aika kivan tuntuinen. Hiukan energinen mutta kuitenkin pysyi käsissä. Lähtökarsinaan päin mennessä kuitenkin Librellä kilahti korvien välissä ja ei päästy eteen tai taakse eikä varmastikaan lähtökarsinaan! Kellokin lähti sitten jo käymään mutta ei Libre. Pikkuisen pompittuamme sain kuitenkin hevosen karsinan kautta liikkeelle ja päästiin aloittamaan suoritus hyvin hullunpuoleisen tuntuisella hevosella!

Vähän jännittyneestä sukkulahevosesta huolimatta Libre hyppäsi rohkeasti kaikki esteet ja noin puolessa välissä rataa alkoi Librelläkin pikkuhiljaa aivot kirjoittamaan. Coffinille L meinasi sitten alkaa vähän katselemaan hautaa mutta pienellä ärähdyksellä hyppäsi yli ja kiikutti kuskinsakin coffinin b-tukista yli. Loppuratakin meni todella reippaasti ja Libre hyppäsi kaikki alashypyt ja veteen todella hyvin. Veden c-mökille meinasi tulla vähän tiukkaa mutta yli päästiin onneksi keppien sisäpuolelta.


Maaliin päästiin tälläkin kertaa estevirheettömällä maastolla mutta ärsyttävät 7 virhettä ehdimme saada yliajasta! Inhottavaa, mutta minkäs sille sitten teet kun sankari käy ylikierroksilla.. Sinänsä sijoituksellakaan ei ollut tämän kanssa pahasti väliä, sillä palkinnoille emme olisi siltikään yltäneet vaan korkeintaan sille kultaiselle ananakselle ja tehtiin silti uusi ennätyksemme helpossa kun pääsimme alle -60 virheen saaden lopulta nätit -59,4 (vaikka olisin ollut enemmän kuin tyytyväinen jos oltaisiin jääty siihen -52,2, mutta tiedetään ainakin että siihenkin tulokseen kyetään!)

2 kommenttia:

  1. Hyvä Milka! Pitäkää toi taso SM-kisassakin :) Paitsi ei tiettykään tota jumittelua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän pyritään! :D En olis kyllä koskaan uskonut että tuo hevonen kykenee helpossa a:ssa tekemään tuollaisen tuloksen :)

      Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka