8/19/2015

Vesisadetta valmennuksessa - Myöhästynyt postaus

Itse valmennus oli jo 5.8. mutta laiskana bloggaajana olen saanut vasta nyt aikaiseksi viimein kirjoittaa treeneistä. Tällä kertaa en ehdi/jaksa kirjoittaa kauhean tarkkaa tekstistä, joten näistä valmennuspostauksista tulee enemmän videopainotteisempia.

Mukana treeneissä oli Edi ja Rex, Libren saadessa kevyempää Keravan kisojen jälkeen ja Edi sai jälleen aloittaa urakan. Teimme alkuverkaksi kolmikaarista kiemuraa, jossa oli mukana kavaletit. Ratsastimme ensin uraa ravissa molempiin suuntiin ja keskityimme erityisesti että hevoset taipuvat kunnolla kaarteessa sekä tulevat taas kavaletille suorana. Tehtävä onnistuikin ravissa ihan sujuvasti molempiin suuntiin mutta laukassa pitikin jo kulkea tarkemmin kieli keskellä suuta. Yllättävän hyvin Edi suoriutui tehtävästä laukassa, vaikka muutamaan kertaan pakka levisikin vähän käsiin.Hyppäämisen aloitimme hauskalla neljän esteen jumpalla. 6 metrin väleillä olevat pystyt, joiden jälkeen piti tehdä pysähdys suoralla uralla. Edi suoritti tehtävää ihan kiltisti ja mahtui kuin mahtuikin valtavalla laukallaan pienen pieniin väleihin. Hyvin herkästi herra kuitenkin alkoi valumaan oikealle tehtävässä ja jouduinkin aika paljon sieltä puolelta tukemaan.Tämän jälkeen lisäsimme tehtävään muutaman yksittäisen esteen sekä jumppasarjan toiseen suuntaan. Edi hyppäsi taas tosi mukavasti ja reippaasti mutta jumppalinjalla alkoi viimeisissä väleissä välillä olemaan hitusen ahdasta kun hevonen alkoi valua pitkäksi ja vahvaksi ja jumppalinjan sain korjatakin vielä kertaalleen.


Lopuksi teimme vielä rataa. Ensimmäisessä radassa teimme samalla tavalla kuin edellisessäkin mutta ennen jälkimmäistä jumppalinjaa otettiin vielä okserilinja sekä pari yksittäistä pystyä. Viimeiseksi hyppäsin sitten ilman gramaaneja lyhyen radanpätkän vielä. Kaikki paikat eivät olleet ihan 100% priimoja mutta Edi kuljetti kiltisti kuskin yli esteistä ja jaksoi urheasti vaikka vettä tuli muutamaan kertaan tunnin aikana hyvinkin sujuvasti.

Edi oli koko tunnin aika ok ratsastaa, sen kanssa on aina kiva hypätä kun herra on niin ongelmaton. Este eteen ja yli vain siis. Arkena olen Edin kanssa ratsastanut taas gramaaneilla jonkun verran. Yksi päivä taas muistuteltiin vähäsen laukanvaihtoja kun Edi ei aina muista ihan ottaa takapäätäkin mukaan vaihtaessaan laukkaa oikealta vasemmalle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka