9/08/2015

Edin estevalmennus ja Libren SM valmistelut

Nuorten festareista heti seuraavalla viikolla oli taas Maijalla treenit Laitilassa. Tällä kertaa otin mukaan Edin, joka sai hypätä jälleen sekä Libren, jonka kanssa keskityimme kouluratsastukseen.

Videokamera ei ollut tällä kertaa ollenkaan mukana, joten videomateriaalia tunnista ei luonnollisestikaan siis ole. Teimmme kuitenkin alkuun vähän puomeja ja voltteja, joiden kanssa pyrittiin saamaan hevoset taipumaan paremmin ja kyllä se iso valtamerialuskin alkoi taipumaan pienelle voltile ajan kanssa!

Hyppäämisen aloitimme yksinkertaisella pystyllä, jonka edessä oli puomi 6m päässä. Pystyn päällä tarkoitus oli saada sisäjalka läpi ja näin ollen siis laukanvaihto esteen päällä. Tämä ei ollut Edille ihan se kaikista sujuvin temppu vaan muutamaan kertaan uusittiin sitten että saatiin edes jotain aikaiseksi.

Jatkoimme työskentelyä pienillä esteillä ja lopuksi teimme radan, jossa oli paljon kaikenmaailman käännöksiä ja kurveja. Edi hyppäsi ihan okei hyvin. Se ei ollut mikään superhyvä mutta ei myöskään huono. Sarjalle lähestyminen ei meinannut tällä kertaa ottaa onnistuakseen ei sitten millään kun herra olisi vain halunnut painaa kaarteen läpi sisäpohjetta vasten ja oikoa sujuvasti.

Esteet eivät tunnin aikana kohonneet kauheankaan isoihin mittoihin. Sarjan b-osan Maija nosti viimeisillä korjauksilla vähän ylemmäksi mutta muuten kaikki puomit pysyivät ehkä noin metrin korkuisina tai vähän alle sen. Edin jälkeen vaihdettiin taas heppa seuraavaan ja alkuravailin Librellä, jonka jälkeen Maija hyppäsi taas selkään. Hetken aikaa ratsastettuaan ja käännettyään pääsin itsekin taas selkään ja ratsastamaan. Maija sanoi samantien että Libre on jo parempi ja taipuisampi, joten olen tehnyt kotiläksyjäni selkeästikin hyvin ;)

Aloitimme tekemällä ravissa työskentelyä ja ensin varmistimme että hevonen on ohjan ja pohkeen välissä kunnolla, ohjat ovat kädessä kuskilla sekä hevonen taipuu vieläkin rehellisesti. Tästä jatkoimme tekemään  asioita SM kisojen kouluohjelmasta ja painotimmekin tekemisen pohkeenväistöihin sekä keskiaskellajeihin.

Näistä kuvista on aloitettu meidän kouluratsastusura!
Ensimmäiset koulukilpailut Libren kanssa, kevät 2012
Pohkeenväistöissä sain olla itse erityisen tarkkana että ratsastan hevosen kyljet kaarteen jälkeenkin läpi, jotta Libre ei jää jäkittämään ja vänkäämään vastaan. Sen jälkeen sain taas muistaa olla aktiivinen omien jalkojeni kanssa, jotta hevonenkin jaksaa polkea ja liikkua läpi pohkeenväistön aktiivisena ja reippaana, kun Libre tahtoo hyvinkin helposti jäädä himmailemaan pohkeenväistöissä.

Muutaman kymmenen toiston ja parin pystyhypynkin jälkeen vaihdoimme laukkatyöskentelyyn ja päivän sana oli siis keskilaukka. Isolla kentällä minulla oli paljon tilaa ratsastaa ensin eteen ja sen jälkeen ottaa taas laukkaa kiinni. Maija sanoi heti kun aloitin keskilaukan ratsastamisen että vielä vaan enemmän. Enemmän, enemmän ja enemmän. Hevonen sai siis niinsanotusti lentää keskilaukassa. Samaa tehtiin toiseen suuntaan. Laukkaa ratsastettiin reippaasti eteen ja kun laukkaa haluttiin hidastaa niin tehtiin pidäte ja jos se ei tehonnut niin istuttiin vain vielä tiiviimmin sinne satulaan ja otettiin se pidäte. Libre tajusi homman aika hauskasti ja tekikin työtä aika hyvin siihen suuntaan että kun ratsastin vähän eteenpäin, oli Libre jo lentämässä. Pidätteet eivät tulleet sitten ihan niin salamana takaisin mutta kyllä nekin sieltä sitten tulivat.

Salo aluekoulumestaruudet, syksy 2012
Loppuun teimme vielä keskiravia ja tällä kertaa sain keventää keskiravit. Samalla idealla tehtiin tätäkin keskiaskellajia eli enemmän ja rohkeammin vain eteen, eteen, eteen. Näyttävät erot liikkeeseen siis. Libre tekikin oikeasti aika hienoja keskiraveja ja emme kauhena kauaa joutuneetkaan hinkkaamaan näitä, joten pääsimme lopettamaankin saman päivän puolella ;)

Seuraavassa postauksessa päästäänkin sitten ihan h-hetkeen, nimittäin Kangasalan junnu SM -kisoihin! Ja tätä mukaan kun saan vanhoja postauksia pois rästistä niin tulee listalle jatkuvasti lisää kirjoiteltavaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka