9/20/2015

TR aluekisat

SM kisojen jälkeen olin alunperin ajatellut että Libre voisi pitää vähän aikaa kevyempää mutta toisin todistettiin kun seuraavan viikon valmennuksissa todettiin että voisimme mennä myös Turun Ratsastajien aluekisoihin hyppäämään, sekä mahdollisesti sen jälkeen vielä aluemestaruuksiin. Viimeinen juniorivuosihan tässä on menossa, joten aluemestaruus olisi hypätty kahdella kierroksella korkeuksilla 110cm+115cm.

Libren lisäksi Edikin pääsi kisoihin ja hyppäsin Edillä taitoarvostelu metrin sekä avoimen kympin. Libre hyppäsi vain 110-luokan.

Kuva Emma Kallioniemi


Taitoluokan rata oli aika kiltti ja menin radalle ihan kivoilla fiiliksillä. Ei mitään pahaa tai vaikeaa, pari linjaa, kaarevaa ja suoraa sekä okseri-pysty sarja. Päätin pitää suunnitelman yksinkertaisena ja keskittyä siihen että nyt laukkaan kaarteet, suoristan, teen pidätteen ja odotan. Tämä tyyli toimikin koko alkuradan tosi hyvin ja Edi teki tosi nättiä ja hyvää rataa, kunnes aloin loppuradasta nyppimään yhdelle pystylle ja tulimme lähelle. Sen jälkeen saimme vielä toiseksi viimeisen esteen alas, vähän kuin samanlaisesta syystä. Vähän lähellä olevasta paikasta mutta olisihan Edi siitä ylikin päässyt ilman puomia ilman suuriakaan ponnisteluja.Maaliin tultiin siis kahdella puomilla, mutta itse rata oli muuten tosi siisti ja hyvä. Ainoa, mikä enemmän ärsytti oli puomit ja se että Edi oli radalla vähän vahva paikoitellen. Vahva, mutta ei kuitenkaan mahdottoman.

Seuraavassa luokassa starttasin Edillä ennen Libreä. Kympin rata oli rakennettu ihan kivaksi ja oikeastaan siellä ei ollut yhtäkään sellaista kohtaa, joka olisi arvelluttanut. Kerrankin näin ;)

Nyt tuolle ylävartalolle pitää alkaa tehdä jotakin...
Kuva Emma Kallioniemi


Edin rata oli... Sanotaanko että pätkittäin tosi hyvä ja sujuva vaikka virheitä kyllä tuli. Puomit olivat jotkut ihan huolimattomusvirheitä mutta muutaman kerran tulimme taas tosi lähelle, helposti pystyille. Edi oli myös ainakin loppurataa kohden todella vahva ja tulimmekin yhden kuuden askeleen linjan sujuvasti viidellä, jonka jälkeen minun oli pakko pysäyttää, jotta saisin edes yhden pidätteen läpi. Lopputulokseksi saimme hurjat 25 virhettä mutta tästä mennään taas ylöspäin.

Libren selkään ampaisin tämän jälkeen samantien ja kiiruhdin verryttelemään. Libre oli alkuun ihan hyvän tuntuinen mutta verkkaokseri oli taas ongelma. Nyt kuitenkin käskin samantien laittaa esteen pieneksi, jotta pääsin muutaman hypyn tekemään.

Radan puolella Libre oli vähän jännittynyt taas mutta pidin kuitenkin kiinni suunnitelmastani ratsastaa radalla silti vähän aikaa. Kakkosesteelle lähdin kuitenkin ihan väärin, kun jäin taas kaarteen odottelemaan ja ratsastin viimeiset kaksi askelta eteenpäin. Seuraava pudotus tuli sarjan b-osalta, jonne tulin vähän huonosti sisään ja väli jäi meille huonoksi. Loppurata oli ihan okei, jos ei oteta huomioon että ennen toisiksi viimeistä estettä meidän rintaremmimme hajosi! Tai oikeastaan vatsapanssarin kiinnitysosa rintaremmille. Viimeisen esteen jälkeen oli hitusen jännittävää saada jarruja toimimaan mutta hengissä selvittiin tästäkin kokemuksesta, kahdella puomilla.Ei siis mikään loistokas kisapäivä, virheitä tuli ja puomejakin mutta oli ihan hyviäkin pätkiä. Libreen en ole ihan täysin tyytyväinen ja päätimmekin lopulta jättää aluemestaruudet kokonaan välistä ja pitää hetken aikaa vähän kevyempää työntekoa herralla, jonka jälkeen tarkoitus olisi käydä pienellä vuositarkastuksella ennen treenikauden alkamista. Edi saa sillä välin käydä Maijan valvovan silmän alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka