10/06/2015

Maneesitreenit

25. päivä oli taas Maijan estetreenit ja nämä olivat ensimmäiset treenit maneesissa meidän osaltamme. Edi oli jälleen vain matkassa ja kuten viime postauksen lopussa mainitsinkin, olimme saaneet hommattua pelhamin Edille testiin ja jatkaneet sen kanssa työskentelyä esteillä. Täm valmennus oli siis ensimmäinen tämän kuolaimen kanssa, joten en tiennyt oikeastaan mitä odottaa.

Aloimme tekemään alkuverryttelyn jälkeen vähän sileällä siirtymiä sekä laukassa temponvaihteluja ennen kuin aloimme hyppäämään. Hyppäämisen aloitimme pienillä ja kivoilla tehtävillä, joissa siis teimme ensin pienen porttipystyn, jatkoimme okserille, josta teimme kaarealla uralla seitsemän askelta pystylle. Teimme tätä oikeastaan vain joitakin kertoja ja esteitä nostettin välissä aina vähän ennen kuin jatkoimme eteenpäin. Edi hyppäsi tosi hyvin. Se oli helppo pitää pketissa kuolaimen ansiosta ja esteille oli helppo ratsastaa ja odottaa kun sain rentouttaa käden ja pitää jalat vain lähellä.Muitta mutkitta jatkoimme samantien tästä hyppäämään rataa. Esteet olivat varmaan vähän vajaa metrin korkuisia. Rata sujui aika mukavasti. Edi teki koko ajan hyviä hyppyjä ja oli varovainen sekä sain oikeastaan jokaiselle esteelle ratsastettua hyvät paikat. Teimme radassa muutaman kaarevan linjan, sarjan ja muuta mukavaa.Loppuun tein vielä isompana viimeisen radan, joka oli todella hyvä! Esteet olivat noin 100-120cm välillä ja onnistuin taas ratsastamaan yllätyksekseni kivat paikat aikalailla kaikille esteille ja suorittamaan tehtävät radasta ilman suurempaa ongelmaa. Loppuradasta alkoivat vähän ohjat valua kädestä ja eniten omaa päätäni vaivannut okseri kolahtikin vähäsen samoin kuin sen jälkeinenkin este, jonka jälkeen tulin seitsemällä kaarevan linjan, joka olisi kuulunut ratsastaa kuudella. Ei kuitenkaan mitään vakavampaa vaikka syvemmällekin voisin kaivella :DEdi hyppäsi ihan sikahyvin ja tuolla kuolaimella pidätteet oli hyvä ottaa, hevonen ei reagoinut niihin liikaa  mutta kuitenkin riittävästi sekä se uskalsi kuitenkin tukeutua kuolaimeen ja olla tuntumalla. Onnistunut kuolainvalinta kerrankin? Saa nähdä mutta tällä hetkellä ainakin toimiva kuolain esteille.

Mitä mieltä te olette?

6 kommenttia:

 1. Upeita ootte! sultahan tulee postausta semmosella sarjasyötöllä ettei perässä pysy! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, sarjasyötöllä mutta kaks viikkoa myöhässä :D

   Poista
 2. Toi viiminen rata näytti oikeestaan aika hyvälle, kuolain näyttää toimivan aikalailla paremmin! :)

  VastaaPoista
 3. Miten sulla on raippa kädessä kun on kauhean pitkä osa "peukalon yläpuolella"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, oletpa ollut tarkka :D Mä nappaan raipasta aina kiinni siitä kädensijan alapuolelta kun se tuntuu käteen jostain kumman syystä kaikista miellyttävimmältä (niin loogiselta ja fiksulta kuin se kuulostaakaan)

   Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka