10/21/2015

Rikkinäinen kamera

Perjantaina oli taas Maijan valmennukset maneesilla ja Edi pääsi taas pomppimaan. Viime viikolla valmennukset peruuntuivat Maijan tultua kipeäksi, joten kävimme Laitilassa hyppäämässä vähän keskenämme Tarun kanssa. Silloin meno oli vähän mitä oli. Aika löysää ja epämääräistä, joten teki ihan hyvää päästä valvovan silmän alle tekemään kunnolla töitä niin unohtuisi taas se löysäily ;)

Alkuun teimme harjoitusravissa puomeja kahdeksikolla ja siirtymisiä. Edi oli alkuun ihan okei ratsastaa mutta alkoi pikkuhiljaa vähän puskea oikeaa lapaa ulospäin ja sain olla aika tarkkana ettei poitsu unohdu luikertelemaan niin paljoa.

Sain muutaman kuvan meistä kun ratsastin Edin kotona muutama päivä sitten. Miltä näyttää teidän silmäänne? :)Laukassa teimme samaa kahdeksikkoa mutta puomit oli nostettu kavaletin kokoisiksi esteiksi ja keskellä tehtiin aina vaihto. Oikealle vaihto lähti ihan kivasti mutta vasemmalle en meinannut saada onnistumaan en sitten millään. Hinkkasimme ja hinkkasimme mutta huhhuh. Lopulta sieltä se vaihto sitten tulikin ihan hyvin mutta kyllä se työn takana oli.


Tästä aloitimme tekemään samantien rataa. Rata alkoi kavaleteilla, jonka jälkeen otimme pienet okserit yksittäisenä. Tämän jälkeen lisäsimme rataan kaarevan linjan ja sarjan, jolta tehtiin toinen kaareva linja. Ensimmäinen rata sujui ihan mutkitta, esteet olivat vähän pieniä niin Edi kolautteli pari kertaa turhia mutta jälkimmäisellä radalla pikkuisen isommilla esteillä se hyppäsi ihan hyvin. Kaarevilla linjoilla oli vain oma ongelmansa kun hevonen alkoi kiirehtiä ja tulimme toisenkin lijan hyvin epämääräisesti ja ihan toiseen reunaan, jonka kyllä saimme korjatakin.Samassa ryhmässä meidän kanssamme oli kaksi ponia, jotka hyppäsivät tässä välissä radat ja me saimme Edin kanssa odotella rauhassa, joten käytin aikaa hyödykseni ja työstin hevosta siirtymillä, väistöillä ja lopuksi vielä takaosakäännöksillä.  Tehtvävien ja oikeastaan jo alkuverkan aikana Edi oli alkanut puskemaan oikeaa lapaa ulospäin, joten pyrin suoristamaan hevosta hiukan sekä saamaan sitä samalla myös kevyemmäksi kuolaimelle. Onnistuinkin tässä välissä yllättävän hyvin, sillä meidän ratamme oli alkupäästä ihan hyvää menoa. Loppuradasta kämmäsin itse vielä viimeiset linjat kun en nähnyt ensin okserille paikkaa ja räpiköimme siitä kohti seuraavaa tehtävää, puhumattakaan kun räpiköin tieni pitkällä lähestymisellä toiselle okserille...Sain kuitenkin korjata nämä viimeiset linjat ja Maija nosti samalla sarjan esteitä (en käynyt mittailemassa mutta uskokaa tai älkää, isoja ne olivat. Okseri vähintään sen 120cm/125cm..) Tulin kuitenkin uudestaan ja Edi hyppäsi tosi hyvin koko tehtävän. Sain jopa tällä kertaa paikan osumaan pitkällä lähestymisellä okserille.

Alkutunnin jälkeen alkoi siis homma pikkuhiljaa luistaa paremmin ja viimeiset radat olivatkin sitten jo aika okei meininkiä. Nyt kuitenkin Maija neuvoi vaihtelemaan välillä taas kuolainta, vaikka olen ratsastanut Ediä pelhameilla vain hypätessäni eli en usein. Ajattelin kuitenkin että voisin koittaa itsekseni hypätessä vaikka kierreniveltä pari kertaa. Sileätyöskentelyssä olen kuitenkin käyttänyt tavallista kolmipalaa ja välillä oliivia. Samalla nyt aletaan keskittymään suoruuteen ja ylimääräiset pullaamiset saadaan pois. Aloitimmekin nyt treenaamaan vähän vastalaukkoja, jotka ovat olleet vähän hämmentäviä Edin mielestä mutta pikkuhiljaa hyvä tulee!

Videoita ei tällä kertaa valitettavasti ole, sillä videokameramme sanoi sopimuksensa irti! Ärsyttävää, vaikka onhan tuokin kamera aika monet valmennukset jo kuvannutkin elämänsä aikana ;) Sen sijaan sain pari kuvaa kun ratsastin Ediä kotona korvaamaan videot. 

1 kommentti:

 1. Hey! This post could not be written any better!

  Reading through this post reminds me of my previous room mate!
  He always kept talking about this. I will forward this page to him.

  Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!


  Also visit my web page ... ninja heroes hack tool

  VastaaPoista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka