11/22/2015

Kisakulumisia tiivistettynä

Olen jättänyt nyt viime aikoina aika montakin postausta kirjoittamatta milloin minkäkin syyn takia. Joko liian kiire, liian laiska, ei ole kuvia, ei videoita tai muutakaan materiaalia. Pistetään kuitenkin nyt pakettiin nämä unohtuneet postaukset tässä yhdessä ja samassa kirjoituksessa!

Aloitetaan vaikka Ypäjän Movember -kisoista, joissa olimme hyppäämässä Edin kanssa kivat ja pienet 95 ja 105cm sekä haistelemassa vähän ilmaa isommista kisoista.

Pienempi rata oli mielestäni aika kiva, vaikka saimmekin kaksi puomia matkaamme. Kummatkin tulivat aika pienistä virheistä sekä olivat samalla myös Edin omia huolimattomuusvirheitä. Samalla saimme myös muistaakseni paria aikavirhettä, vaikka mielestäni etenin läpi radan hyvällä temmolla. Eipä ole ennen tullut ongelmaksi enimmäisaikakaan.

Toinen luokka menikin sitten ihan penkin alle. Tai ainakin sen loppuosa. Ensimmäiset kolme estettä Edi hyppäsi aivan mielettömän hienosti ja tarkasti. Ratsastin itse hyvää ja sujuvaa rytmiä mutta neloselle ajauduimme hiukan lähelle ja puomi tuli mukaan, jonka jälkeen alkoikin alamäki. Mokasin itse lähestymisen seuraavalle, joka tuli mukaan myöskin jonka jälkeen skarppasin sarjalle hyvin ja selvitimme sen puhtaasti. Seuraaville esteille yritin ratsastaa tarkasti mutta Edi kävi aika vahvaksi ja ajauduimme taas muutaman kerran todella tyveen. Viimeiselle esteelle otin sitten kaarteessa kunnon pidätteen, jonka jälkeen Edi hyppäsi viimeisen okserin todella tarkasti ja ilmavasti.

Samaan aikaan harmitti noin monta turhaa puomia, mutta olin myös tyytyväinen hyvään alkurataan. Ei kuitenkaan auta kun painaa leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä!

Löysimme myös joitakin hienoja kuvia kesän SM-kisoista!
Copyright: Essi Ahonen

Estekisojen jälkeen oli vastapainoksi esteratsunkin vuoro tehdä debyytti kouluradalla. Ratsastusseramme järjesti pienet oman seuran kouluratatreenit ja päätin mennä kokeilemaan onneani Edin kanssa osallistumalla. Ratsastin radat helppo C:2 2000 sekä K.N.Special.

Edi ei jännittänyt oikeastaan ollenkaan kouluaitoja tai mitään muutakaan, mitä nyt hevonen voi radalla jännittää. Kiltisti herra puksutteli menemään, vaikka ensimmäisellä radalla ei paljoa peräännannosta ollutkaan tietoa ja kuski sai kaikkien vatsalihasten rippeidensä kanssa pitää kiinni satulasta. Edin harjoitusravi kun ei tunne paljoa armoa.

Helposta C:stä taisimme saada huimat 57%, jota paransimmekin sitten seuraavalla radalla, jossa löysimme vähän jopa sitä kuuluisaa peräänantoakin. Jälkimmäinen rata oli myös omasta mielestäni parempi ja tasaisempi. Edi suorittaa kiltisti ja rennosti, hyvällä tahdilla kaikki tehtävät alusta loppuun eikä oikeastaan kiirehdi radalla. Toisin kuin Libre, joka välillä on vähän kiireinen, vähän jännittynyt ja niin edelleen. K.N.Specialista nappasimmekin sen 60%, josta olin ihan tyytyväinen. Kiva ja erilainen kokemus Edillekin käydä vähän valkoisten aitojen sisäpuolella.

Se näki esteen, hehe.
Copyright: Essi Ahonen
Viimeisimpänä mutta ei todellakaan vähäisimpänä tämän päivän estekilpailut Laitilassa. Perjantain valmennukset olivat aika rankat Edille ja niistä kirjoitan vielä erikseen, sillä niistä minulla on perinteiset videopätkät kamerassa odottelemassa editoijaansa.

Päätimme siitä huolimatta startata tutussa ympäristössä ja ilman mitään paineita 110cm luokan (pienellä potkaisulla kylläkin. Muuten olisi mennyt 100cm luokkaan). Päivään mahtui muutamaa erilaista muuttujaa matkaan mutta lopulta pääsimme hyppäämään ratamme. Verrytellessä Edi oli samantien mielestäni aika kiva ja hyppäsi hyvin. Kerran kolautimme verkkapystyyn jonka jälkeen seuraavalla kerralla mentiinkin yli vähän isommalla ilmavaralla.

Itse rata oli aika kiva ratsastaa. Edi hyppäsi taas koko ajan todella hyvin ja reippaasti jättäen esteiden väliin mielestäni jopa normaalia enemmän ilmaa. Hypyissä oli ihan uudenlaista voimaa ja ponnistusta sekä poika oli todella tarkka takajaloistaan. Mukaan tarttui kuitenkin yksi puomi vitosokserilta, jolle tein vähän huonon ja varovaisen kaarteen jossa Edi jäi ristilaukalle. Jäin samala vähän vetämään viimeisillä askelilla taaksepäin ja pudotimme takapuomin okserista.

Puomi tai ei niin olin todella tyytyväinen Ediin, joka hyppäsi todella reippaasti ja hienosti. Harmi vain että kisakausi on jo lopussa. Nyt kun hevonen alkoi hypätä näin hienosti! Kai se on pakko vain sitten lopettaa tyytyväisenä ja olla yhtä hyvä ensi kaudella ;)

Copyrigth: Essi Ahonen
Vähän enemmän asiaa tiivistettynä tällä kertaa. Harmittaa hitosti että tämän päivän radasta ei ole mitään todisteita mutta niitä saadaan toivottavasti vielä tulevaisuudessakin yhtä hyviä! Librekin täytyy vielä mainita sen verran että herra kierittelee tällä hetkellä kateudessa päivät pitkät. Onneksi siihen saadaan lääkettä ensi perjantaina, kun otamme taas Librenkin mukaan treeneihin! En malta odottaa, millaisella innostuneella virtahevolla saankaan silloin ratsastaa! Ensi viikolla herra pääsee muutenkin takaisin kunnon treeniin vihdoin ja viimein.

2 kommenttia:

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka