12/01/2015

Hikitreenissä - Päivitetty!

Maija kävi taas Laitilassa vetämässä meille kunnon hikitreenit, kun maneesiin oli rakennettu pieni ristikko-okseri sekä neljä kavaletin kokoista pikkuestettä sen ympärillä kaarevalla tiellä. Maija totesikin jo ennen tunnin alkua että mulle ja Edille saattaa tulla tänään hiki ;D

Maneesin pitkille sivuille oli asetettu kahdet kavaletit, joiden kanssa aloitimme tekemällä ravia ilman jalustimia. (riemunkiljahdukset jo tässä kohtaa!) Tehtävänä oli ratsastaa uraa pitkin ympäri kenttää harjoitusravissa ja pitkillä sivuilla väistättää hevosta ensin sisälle päin, ratsastaa kavalettien ylitse ja väistää takaisin uralle. Tehtävä oli muuten ihan toimiva, mutta Edi fiksuna poikana tajusi aika nopeasti että kavalettien jälkeen voi rauhassa sluipailla nopsaan vain uralle niin apua kun jo kavaletin päällä alettiin tarjoamaan reippaasti suuntaa sinne päin..

Ravaamisen jälkeen olin ainakin korvien välistä aivan poikki ja valmis ottamaan jo kävelytauon mutta jatkoimmekin samantien harjoitusta laukassa. Alkuun olin sitä mieltä että tästä tulee tuskaista, mutta Edi hallitsee yllättävän hyvin sivuttaisliikkeet, joten laukassa väistäminen kavaletteja kohti ja takaisin uralle onnistui yllättävänkin hyvin. Aktiivisuutta Edille kuitenkin oli vielä vähän hakusessa tehtävän aikana ja Maija neuvoikin tekemään lopuksi vielä kymmenen ravi-laukka siirtymää saadakseen Ediin vähän enemmän reaktionopeutta ja takajalkoja aktiivisemmaksi.


Tästä jatkoimmekin päivän oikeaan aivojumppaan, jos jo kavalettien ja väistöjen aikana ei ehtinyt hiki tulla. Ei siinä mitään, meille Edin kanssa kyllä ehti! Teimme alkuun pikkuesteen, jonka jälkeen ratsastimme voltin oikealle ja jatkoimme ristikko- okserille ja okserin jälkeen voltti vasemmalle ja seuraavan pikkuesteen ylitse. Saman kuvin pääsi tekemään molemmin päin ja aloitimme tekemällä siis volttien kanssa pari kertaa läpi tehtävän. Edin kanssa voltit oli oikeastaan pakkokin tehdä, sillä muutamia kertoja herra oli niin sekaisin takajaloistaan että siihen se koko voltti menikin ennen kuin ne saatiin taas järjestykseen.

Voltit jätettiin kuitenkin pois ja pyrittiin saamaan vaihdon pikkuesteillä ja okserilla ja ratsastaa väliin neljä laukkaa pienellä kaarella. Niin helpolle kuin voikaan kuulostaa niin sitä se ei todellakaan ollut. Takajalat solmussa saimme Edin kanssa tehdä uudestaan ja uudestaan tehtävää ja lopulta kun varmaan miljoonannen kierroksen jälkeen saimme koko homman läpi edes jonkunmoisella kunnialla, oli niin kuski kuin pollekin hikimärkiä ja rättiväsyneitä.

Maija neuvoi erityisesti auttamaan kouluraipalla esteen ponnistuksessa, jotta Edi muistaisi takajalkansakin vaihtaa esteen päällä, joka auttoi kyllä tekemistä mutta minkäs teet kun toisella tuntuu välillä olevan vain niin pitkä matka takajaloista korvien väliin :D Kyllä se siitä sitten.


Kaunista videon meininki ei omaan silmäni todellakaan ole mutta ei aina voi ihan täydellisesti mennäkään. Edi ainakin on noiden treenien jälkeen päässyt oikeasti ison askeleen eteenpäin laukanvaihtojen ja yleisestikin takajalkojensa hallinnan suhteen. Kuskin kamalista könötysasennoista ei sitten kannata puhuakaan, hehe. Järkytyin siitä varmaan eniten!

Tunnin jälkeen raahauduimme kyllä molemmat Edin kanssa viimeisillä voimillamme autoon. Yllättävää kyllä ,seuraavana päivänä oli vain vatsalihakset vähän kipeät! Yllättävän hyvin myös Edi palautui rankemmasta treenistä, sillä hyppäsimme perjantain treenien jälkeen sunnuntaina Laitilassa seurakisoissa, josta kirjoitin jo aikaisemmassa postauksessa. Takajalat oli ainakin löytyneet näihin kisoihin!

Tekniikan kieltäytyessä yhteistyöstä julkaisen tämän postauksen vajailla materiaaleilla. Tulossa on kuitenkin vielä toinen videoklippi, jossa on valmennuksen päätehtävä. Pahoittelen myöhästynyttä postausta.

2 kommenttia:

  1. Mitäs librelle kuuluu kyn siitä ei ole mitään treenipostauksia ollut pitkään aikaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Librelle kuuluu oikein hyvää! Herra on päässyt takaisin jo normaaliin treeniin ja nauttii tekemisestä enemmän kuin koskaan kevyemmän jaksonsa jälkeen ;) Treenipostauksiinkin Libre pääsee taas jo ensi kerralla mukaan.

      Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka