12/08/2015

Maanataipäivän maastolenkki ja irtokenkä

Niin monen peräkkäisen treenipostauksen jälkeen on mukava välillä istahtaa alas ja pohdiskella arkeakin. Ratsastan melkein joka päivä hevoset itse mutta on myös päiviä jolloin äiti haluaa myöskin ratsastaa, jolloin ratsastettavien määrä putoaa kahdesta yhteen. 

Maanantaina ajattelin olla kerrankin ahkera kun koulussakin alkoi uusi jakso ja lukujärjestykseni sallii minun poistua koulusta jo kymmenen aikaan. Siispä heitin tallivaatteet niskaan ja suunnittelin meneväni nauttimaan valoisan aikaan ratsastuksesta. 

Libre on nyt palannut taas normaaliin työhön ja päässyt kerran hyppäämäänkin jo maneesille. Perjantaina herralla onkin edessä ensimmäiset Maijan treenit sitten syyskuun. Viime hyppykerrasta viisastuneena ajattelin kokeilla jos vaikka sivugramaanit auttaisivat edes vähän hallitsemaan herran kovaa menoa. Viime kerralla nimittäin tekeminen jäi jonkun verran vain nauramisen tasolle, kun Libre innoissaan loikki 80cm esteitä innosta piukeana ja 30cm puomien yli alkuun ja vauhti tahtoi kasvaa nollasta sataan aina kun silmä vältti. 

Olen ottanut nyt muutamia pieniä hyppyjä pisin viikkoa kun olen ratsastanut koska kenttä on tällä hetkellä sula sateisen sään ansiosta, ja maanantainakin oli tarkoitus ratsastaa vähän sileällä ja lopuksi ottaa muutama pieni hyppy kentällä olevalle pienelle jumppasarjalle. Suunnitelma sai kuitenkin muutoksen kun Libre oli taiteillut toisen takakenkänsä kanssa ja lopulta päädyin kengän irrottamaan jalasta. Hei hei siis sille treenille ja viestiä kengittäjälle. Onneksi saimme nopeasti kengittäjän kiinni ja kenkä saadaan takaisin ihan muutaman päivän sisällä.
Maanantaina oli meillä päin ainakin ihan tolkuton tuuli vaikka mittari näytti melkein +10 astetta.
 Aurinkokin välillä pilkisti ja paistoi ihanasti!

Libren mennessä takaisin tarhaan nököttämään yksi kenkä köyhempänä, vaihdoin ratsua Ediin, jonka kanssa suunnittelin maastolenkkiä. Edillä oli onneksi kaikki kengät hyvin matkassa mukana ja pääsimme vähän rentoutumaan monen päivän kentällä jyystämisen jälkeen. Poika on oikeasti jo löytänyt takajalkansa ja käyttää niitä ihan eri tavalla nykyään, joten senkin vuoksi teki ihan hyvää tulla välillä vähän irrottelemaan ja avaamaan paikkoja maastolaukalla. 

Meiltä päin löytyy paljon tosi kivoja maastoja ja jonkun verran hyviä laukkasuoria, joilla uskaltaa antaa hevosen laukata ja useimmiten minun kanssani Libre ja Edi (ja kesällä Rexikin) osaavat nämä pätkät, joten laukkapätkän alussa alkoi pikkuhiljaa kuppi kuumentua jopa viilipytty-Edilläkin!

Nappasin vielä kotimatkalla pikaisesti yllä olevan kuvankin kun kävelimme tietä pitkin kotiin. Ihan mieletön keli, vaikka tuulikin ihan tolkuttomasti. Hassua ajatella että eletään joulukuuta! 

Plussa-asteita tai ei mutta minä olen siirtynyt talvitakkiin ja kaulahuiviin!
Edin ratsastuksen jälkeen hyppäsin autoon ja menin vielä ratsastamaan Rexin ennen kuin pääsin hengähtämään. Olen nyt ehtinyt satunaisesti käydä ratsastelemassa Rexilläkin sen asuessa lähistöllä ja koulu on alkanut pikkuhiljaa kirjoitusten jälkeen olemaan helpompaa taas vähän aikaa (vaikka ensi vuoden kirjoitukset alkavat jo painaa ahdistavasti päälle ja stressi taso nousee jo ajatuksestakin!). Olen pääasiassa tehnyt töitä sileällä Rexin kanssa ja keskittynyt etenkin pyöreyteen ja että hevonen taipuu rehellisesti ja liikkuu läpi selän ja maanantaina Rex oli oikeasti jopa niin mukava ratsastaa että en meinannut malttaa ollenkaan lopettaa kun herralla oli niin hyvin motivaatiota tehdä ja suorittaa.

Kesään verrattuna olen ollut aika positiivisesti yllättynyt, miten erilainen Rex on nykyään ratsastaa. Onhan siellä vieläkin joitakin samoja ongelmia kuin ennenkin, joiden korjaamista vaan jatketaan vieläkin mutta aika kivaksi on kimotiimini tullut! (kimotiimi yhden hurjan jäsenensä kanssa, hehe) 
Rexin niskavillat loppukäynneillä. 
Tällaista taas meidänkin arkipäiväämme kuuluu. Perjantaina on edessä taas estevalmennukset. Katsotaan, miten herra Libre Z pitää pelihousunsa vai repiikö ne jo alkumetreillä! Toisin sanoen, täytyy ladata videokamera ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka