12/04/2015

Miksi ja miten juuri kenttäratsastus?

Olemme Libren kanssa keskittyneet kenttäratsastukseen nyt jo noin kolmen vuoden verran ja sitä ennen olen ollut henkeen ja vereen esteratsastaja. Mistä kuitenkin lähti kaikki innostus kenttäratsastukseen?

Libreä ennen meillä oli Binks-niminen pieni tilastoruuna, jonka kanssa kilpailin esteillä. Binksin entinen ratsastaja sen sijaan oli kenttäratsastaja ja Binks oli myös startannut kentässä harrasteluokan tasolla. Kävimmekin jo Binksin kanssa hyppäämäss ensimmäiset maastoesteeni.
Ypäjä junnurmeeting 2011
Kuva: Salla Salminen

Ensimmäistä kertaa maastoesteillä Binksin kanssa.
Suurempaa innostusta maastoesteille ei silloin kuitenkaan syntynyt, vaikka kävimmekin muutamaan kertaan niitä hyppäämässä. Keskityin enemmän estekilpailuihin ja Libreä ostettaessa olin silloinkin vielä täysin estehevosta hakemassa.

Libre oli kuitenkin niin fiksu ja rohkea ja hypännyt kuulemma aikaisemminkin jo joitakin derbyratoja, joten ilmoitimme sen Jumping Kemiö kilpailuihin aluederbyyn ja kävimme ennen kisoja vain varmuudeksi hyppäämässä muutamia maastoesteitä Liedossa Ratun tallilla ja Libre oli aivan mahtava! Ja yhtä mahtava Kemiössä derbyradalla, jossa lopulta sijoituimmekin yli 70 lähtijän joukossa. 

Jumping Kemiö 2012, Aluederby
Siltikään ei vielä kenttäratsastusta napannut kuin vasta pikkuhiljaa kun saimme ideaksi lähteä kokeilemaan onneamme seuratason kenttäkilpailuihin, joissa sijoituimme samantien harrasteluokassa kolmanneksi! Siitä innostuneina jatkoimme seuraaviin kenttäkilpailuihin Kangasalle, aluetason kilpailuihin tällä kertaa ja sama putki vain jatkui kun sijoituimme uudestaan kolmanneksi.

Kenttätreenejä 2013

Kangasalan kilapilut 2013 ♥
Hyvästä menestyksestä innostuneina haimme samantien aluevalmennuskiin kenttäpuolelle, jolloin tutustuimme Maija Yli-Huhtalaan. Seuraavana vuonna (2014) starttasimme samantien tutustumisluokkaa  sekä ehdimme jo tavoitella junioreiden SM kilpailuja Maijan ansiosta, mutta niiden siirryttyä viime hetkellä toiseen päähän Suomea jätimme leikin sikseen. Sen sijaan teimme vielä loppuvuodesta hyvän kilpailun Niinisalossa startaten avointa helppoa.
Tämä kuva jaksaa naurattaa! Aluemestaruudet 2014. Radan jälkeen joku kommentoikin minulle että "onhan tuohon joku kolmekin ottanut väliin!" Kyseessä siis kahden askeleen sarja, jonka me hyppäsimme yhdellä askeleella.

Ensimmäinen helppo!
Kuva: Jenni Santanen

Kaudesta 2015 olen jo tehnyt postauksen mutta lyhennettynä sanoisin että meillä oli aikamoisiakin ongelmia alkukaudesta mutta hiljalleen kausi lähti käyntiin ja muutamissa kilpailuissa pääsimme ihan oikeasti näyttämään osaamistamme, emmekä vain olemaan mukana. Myös pitkään haaveiltu SM-kilpailu kävi toteen ja pääsimme starttaamaan ensimmäiset arvokilpailumme Libren kanssa.

SM kilpailut, Kangasala
Kuva: Essi AholaLibr

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka