12/24/2015

"Nyt siinä oli sitä poweria!"

Edin treenit jatkuivat samantien Libren jälkeen ja alkuverkan toteutimme samalla kaavalla. Laukassa Edi oli välillä inhottavan vahva ja laukan lyhentäminen menikin aika paljon vain puolipidätteiksi ja puolipidätteiksi kun en halunnut jäädä vetämään vastaan.

Hypyt aloitimme taas jumppalinjalla, jota Edi hyppeli mukava helposti ja sujuvasti. Lisäsimme tehtävään yksittäiset okserit ennen kuin jatkoimme tekemään rataa. Tein alkuun radan pienenä, varmaan 90cm korkuisena ja tällä radalla Edi oli muutamaan otteeseen todella vahva ja jouduin tekemään paljon paljon puolipidätteitä. Sain korjata kaarevaa linjaakin pari kertaa, jotta saisin pidätteet läpi oikeasti. Kerran tulimmekin hyvin mielenkiintoisesti kun otin okserin jälkeen kunnolla kiinni ja Edi jäi vetämään vastaan, joten lopputuloksena tulimme pienelle pystylle ihan suoraan tyveen ja Edi loiskaisi vain jalkansa jotenkuten puomien yli, onnistuenkin vielä siinä pudottamatta puomeja! Sen jälkeen tuli myös pidätekin vähän paremmin läpi tällä linjalla kun taisi sankari tajuta homman nimen vähäsen.


Loppuun Maija nosti esteet vielä radan esteet about metrin korkuisiksi ja tulin radan ilman jumppalinjaa. Todella hämmentävää, miten hirvittävä ja raskas ja punkeva Edi on kun esteet ovat pieniä ja heti kun esteet nostetaan metriin tai yli, muuttuu homma todella yksinkertaiseksi ja paljon sujuvammaksi. Toki pienillä radoilla saan ratsastettua asiat hevosellekin läpi ja isommilla esteillä se jo tietää vähän mitä tulee eteen ja osaa odottaa paremmin. Isommilla esteillä rata sujui kuitenkin paljon sujuvammin ja sain paikat paljon paremmin osumaan, kaaret toimimaan ja askeleet istumaan väleihin kun niissä ei olisi suurempaa ongelmaa olutkaan vaikka viimeisellä injalla sain ottaa aika rumat ja vahvat pidätteet, jotta hevosen takaisin saisin.


Loppuun Maija halusikin vielä että hyppään jumppalinjan ja okseri oli alkuun varmaan reilu 110-120cm, jonka Edi hyppäsi aika sujuvasti ja hyvin. Vielä tulin isompana linjan ja Maija käski viimeisillä askelilla käyttää pohjetta, kuten oli aikaisemmilakin kerroilla käskenyt. Okseri oli omaan silmääni jo ihan tolkuton ja en uskaltanut näyttää riittävästi jalkaa, jolloin hyppy jäi aika lyhyeksi. Toisella kerralla rohkaistuin kuitenkin enemmän ja käytin paremmin jalkaa, jolloin hyppy lähti ihan mielettömän hienosti! Totesimme Maijankin kanssa että nyt hypyssäoli oikeasti jo poweria.


Huonolaatuinen kuva videolta mutta sanotaanko että tuo näyttää jo iha hyppäämiseltä!
Lopetimme tähän mahtavaan fiilikseen tunnin. Muistan joskus muksuna katsoneeni jotain ruotsinkielistä ratsastus dvd:tä, jossa pieni lapsi sanoo tykkäävänsä esteratsastuksesta koska siinä tuntee lentävänsä hevosen kanssa. Sanotaanko että tuolla okserilla jo oikeasti saattoi hetken aikaa tuntea tämäkin tampio leijuvansa ilmassa :D

Loppuun vielä  Hyvää Joulua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka