12/21/2015

Villiponi valmennuksessa

Viime viikon perjantai oli mielenkiintoinen päivä, sillä Libre pääsi pitkästä aikaa taas estevalmennukseen! Viimeksi Libre onkin hypännyt valmennuksissa sitten SM kilpailujen jälkeen, jotka olivat siis syyskuun alkupuolella. Kunnollisesta hyppäämisestä on siis ollut taukoa jo pidemmän tovin mutta sitäkin suuremmalla innolla oli Libre matkassa!

Aloitimme tekemällä harjoitusravissa muutamia siirtymiä molempiin suuntiin, jotka toimivat Libren kanssa ihan sujuvasti. Hevonen kuunteli ja oli rento eikä pöllöillyt mihinkään suuntaan, ainakaan tässä vaiheessa. Jatkoimme siirtymien tekemistä ravin ja laukan välillä, joka alkuun onnistuikin ihan mukavasti mutta sitten tapahtui, kun aloin vaatia hieman aktiivisempaa laukkaa ja kirjaimellisesti hipaisin piiskan päällä herran ahteria. Tästä hyvästä sain kunnon takajalkaloikan, jonka jälkeen Libre taisi mennä itsekin vähän jaloistaan sekaisin ja koikkaloikka sai jatkoa muutaman koomisen pompun kautta! Tästä viisastuneempina jatkoinkin sitten hiukan varovaisemmin matkaamme ja odotin jo kauhulla mitä hyppäämisestä tulisi!

Lopuksi teimme vielä ympyrällä pientä laukan säätelyä puomin ylitse, jossa Libre pääsi vähän loistamaan ja olemaan tärkeänä. Hassua, miten yksi pieni puomi saa jo hevosen leijumaan ylpeyttä..

Hyppäämisen aloitimme pienellä jumppasarjalla. Ensimmäisillä kierroksilla viimeinen este oli pysty, joka nostettiin kuitenkin pian okseriksi. Ensimmäisellä hypyllä okserille ihan järkytyin, kun Libre vetikin takajalkansa ihan uuteen asentoon hypyssä! Herranjestas kun sainkin pitää oikeasti kiinni siellä! Mitä mun hevoselleni on oikein tapahtunut kun se vain hyppii ja vinkuu innostuneesti ja hyppää niin ettei kyydissä pysy!


Jumppalinjalta jatkettiin kahdelle yksittäiselle okserille, joista ensimmäiselle tein ihan järkyttävän lähestymisen ja jäätiin ihan pohjaan. Samalla Libre näytti taas upouusia liikkeitä kun takajalkojen kolahtaessa puomiin potkaisi sankari taaksepäin! Ei tuolle eläimelle voi kun nauraa! Jatkoin pari kierrosta yksittäisten okserien yli vielä ja alettiin saamaan pikkuhiljaa parempia ja rauhallisempia hyppyjä ja lähestymisiä.

Loppuun teimme vielä rataa, josta ensimmäisellä kierroksella esteet olivat about 80cm ja jälkimmäisellä noin 90cm. Radassa oli pari kaarevaa linjaa ja suora linja ja Libre oli aika rauhallinen mutta muutamaan kertaan höntti vei taas kuin märkää rättiä. Tehtävät ja esteet olivat kuitenkin koko ajan todella maltillisia, joten aika hyvillä mielin pääsimme lopettamaan pikkuhyppelymme.


Ensi kerralla kun ruvetaan hyppäämään täytyy kuitenkin minun kiinnittää huomiota paljon enemmän siihen että oikeasti laitan hevosta töihin... Videoita katsellessa ja editoidessa näin jo heti alkuun että Librehän pissitti ihan kympillä ja surffaili vain menemään kun en uskaltanut ratsastaa hevosta riittävästi( lue:ollenkaan).  Joten ensi kerralla, yksinkertaisesti ja selkeästi: Yritä edes ratsastaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka