1/24/2016

Vuoden ensimmäinen estevalmennus (15.1.)

Kouluhommat ovat vieneet viimeisinä aikoina taas niin paljon että en ole ollenkaan ehtinyt päivittää menneistä valmennuksista. viime- ja tällä viikolla olimme molempien hevosten kanssa taas Maijan valvovan silmän alla treenaamassa. Kirjoitan tähän postaukseen Edin valmennuksesta, sekä seuraaviin Libren valmennuksesta, kahdesta Hansun kouluvalmennuksesta sekä lopuksi viime perjantain estetreeneistä. Paljon on siis pienessä ajassa tapahtunut hepparintamalla ja monta postausta on jäänyt rästiin!

Aloitimme valmennuksen tekemällä alkuverkaksi pientä pystyä laukassa ympyrällä sekä välissä hieman siirtymisiä laukasta raviin. Edi oli alkuun aika vahva + kuski sai pitää kaikin voimin ja vatsalihaksin kiinni ratsustaan, jotta pysyi itse selässä jälleen. On tullut tuo harjoitusravi unohdettua tässä joulun alla (ja kevyt istuntakin on ollut aika mukava vaihtoehto laukatessa)

Jatkoimme tästä sitten hyppäämään pitkällä sivulla olevaa linjaa, jossa oli pysty -14m-okseri-14m- pysty. Teimme alkuun linjaa neljällä askeleella ja nostimme okseria välillä. Muistan tehneeni samaista harjoitusta kesällä Edin kanssa ennen kuin vaihdoimme kuolainta ja muistan elävästi, miten tuskainen tämä harjoitus oli meille. Vieläkään ei helppoa ollut toki mutta kehityksen hommassa huomasi, sillä vaikka isommalla okserilla ei aina jälkimmäiseen väliin neljää laukkaa saatukaan mahtumaan niin itse tekeminen ei ollut aivan yhtä tuskaista ja raskasta. 

Linjan hyppäämisen jälkeen vaihdoimme harjoitusta ja hyppäsimme pienen radanpätkän ennen kuin jatkoimme pidempään rataan. Lyhyempi rata oli aika mukava, yksittäiset okserit sekä sarja, jotta saataisiin vähän rytmiä itselle ja hevosille. Tässä kohtaa Edi ei enää ollut niin vahva vaan aika mukava ratsastaa, vaikka ensimmäiselle esteelle tulikin hyvin mielenkiintoinen kiipeilyloikka. 

Olen editoinut kummatkin videot Chromebookillani, jossa ainoana toimivana editointiohjelmana oli tämä wevideo, jolla siis nämäkin pätkät on edioitu. Älkää siis ihmetelkö mainoksia videolla ja sen lopussa.

Pidempi rata sisälti muutaman pitkän lähestymisen, kaarevan tien sekä alkuverryttelyssä olleen linjan molempiin suuntiin, tosin nyt saimme suorittaa linjan kolmella laukalla neljän sijaan. Heti alkuradasta ykköseste oli itselleni hankala hahmottaa. Pysty pitkällä lähestymisellä aiheutti mukavasti päänvaivaa heti alkurataan ja komeita paikkoja nähtiinkin pariin kertaan, kun kuski päätti ottaa vähän isomman paikan.. 

Myös linjalla sain olla tarkkana,sillä viimeisellä radalla Maija oli nostanut esteet n.110-120 korkeuteen jolloin kolmekin askelta linjalla olivat tiukat viimeiselle pystylle ja Edi jäi todella helposti okserin jälkeen etupainoiseksi. Sarjalle sen sijaan tulin ensimmäisellä kerralla aivan avuttoman lähelle, huomasi että kunnon hyppäämisestä oli ollut taukoa hetken aikaa. Siitä kuitenkin homma lähti rullaamaan ja saimme aikaan hyviäkin pätkiä. Korjasin vielä alkuradan ja viimeisimpänä hyppäsin vielä pitkällä lähestymisellä pystyn.


Olin taas aika tyytyväinen Ediin tunnin jälkeen. Se hyppäsi hyvin ja oli aika terävänä sekä kuljetti kuskinsa kiltisti jälleen kerran yli isommistakin esteistä ilman mitään ongelmaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka