2/04/2016

Viime kuun estetreeni

Hyvin alkoi selkeästi blogin vuosi kun aletaan puhumaan jo pikkuhiljaa kuukauden myöhästyneestä postauksesta mutta ei auta itku markkinoilla, joten parempi vieläkin myöhään kuin ei milloinkaan.

Libren kanssa teimme alkuun samaa harjoitusta kuin Edinkin kanssa eli siis siirtymisiä ja pienen pystyn ylityksiä ympyrällä. Heti alusta alkaen Libre oli ihan hyvin töissä ja eteni ihan kivasti vaikka olikin pienen pystyn kohdalla usein hyvin pohkeen takana ja sain potkia hevosta useammin kuin kerran saadakseni  edes jotain reaktiota... Jatkoimme jumppalinjalle, jolle oli taas helppo tehdä Libren kanssa neljä laukkaa sisään. Ongelma olikin se jälkimmäinen väli jolle ei meinannut saada neljää millään. Alkuun siis pohkeen takana ja lopputehtävästä kiikutettiin menemään. 

Jyystimme joitakin kertoja tehtävää ja tein jopa pysähdyksen jälkimmäiseen väliin, jonka jälkeen alkoi Librellä pikkuhiljaa järki sanomaan jotain siitä, miten ratsastajaakin voitaisiin joskus uskoa. Esteet eivät nousseet tässä välissä yhtä hyvin kuin Edin kanssa, varmaan 90cm okseria hyppäsimme. 

Linjan jälkeen pääsimme jatkamaan pienelle radan pätkälle, jota Edinkin kanssa teimme. Libre teki jälleen pienemmillä korkeuksilla mutta suoritti silti todella tasaisesti ja kivasti. Ensimmäisellä ja videolla näkyvällä kierroksella esteet olivat aika pieniä mutta sain tehdä vielä toisen kierroksen, jossa esteet olivat jo hiukan isompia. Tässä kohtaa olin saanut hevosen hiukan paremmin jo pohkeen eteen, mikä helpotti työskentelyä huomattavasti.

Tämän jälkeen jatkoimme radalle, jossa oli siis suoraa linjaa, pitkää lähestymistä, kaarevaa linjaa. Radassa omaksi kompastukivekseni kuitenkin osoittautui ykköseste, joka oli pysty oikeasta kierroksesta ja vähän pitkällä lähestymisellä. Ei vain tullut paikkaa ei sitten millään ja samalla jätin usein myös jalan pois ja ohjat mukna niin mitäs voi odottaa kuin tökkiä. Pari kertaa näin pääsi käymään mutta muuten sain otettua paikan esteelle, hiukan ison tosin yleensä. Mutta kun ykkösesteelle sain sujuvan paikan, sujui loppuratakin ihan kivaan malliin. 

Lopuksi sain korjata vielä alkuradan esteitä ja etenkin kaarevan linjan, jolle Libre ensimmäisellä radalla oli ihan pihalla. Jotenkin se ei ollut menossa ollenkaan videossakin näkyvälle sinivalkoiselle okserille kaarteen jälkeen mutta pidin jaloilla vastaan, joten herra taiteili itsensä ylitse pikaisesti. 


Korjasin siis vielä linjan ja lopetimme. Tunnin jälkeen olin ihan tyytyväinen molempiin hevosiin, Libre oli hypännyt reippaasti ja ollut suht hyvä ratsastaa vaikka olikinpohkeen takana, johon tarttuisimme seuraavaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka