3/22/2016

Kaudelle 2016

Nyt alkaa olla jo aika myöhäinenkin ajankohta kirjoittaa tavoitteita tulevalle kaudelle. Tai niin. Eihän vielä myöhäistäkään ole, sillä kausi on vasta aluillaan. Sanottakoon kuitenkin että olisi aiheesta voinut aikaisemminkin puhua. 

Viimevuonna toteutettiin unelmia ja päästiin Libren kanssa kisailemaan SM kisoihin asti. Myös Edi toteutti tavallaan unelmia ja nosti kuskia ihan uudelle tasolle esteratsastuksessa sekä teki vähän Librenkin hommia starttaamalla 115cm luokassa kesällä. 

Ajatella että tämä hyppäsi pari kuuta tämän kuvan ottamisen jälkeen 115 luokkaa.
Tulevalla kaudella olen ensimmäistä kautta nyt nuorissa ratsastajissa, joka siis tarkoittaa tason nousua jos mielii pysyä menossa mukana. Tai ehkä pikemminkin jos mielii SM kisoihin uudestaan meidän tapauksessamme. 

Libren kanssa kauden sunnitelmat ovatkin seuraavanlaiset:

 • Esteratsastuksessa haluan aloittaa suht rauhassa, joka näkyikin jo Laitilan seurakilpailuissa 90cm luokkana. Suunnittelinkin jatkavani seuraavissa kilpailuissa 100cm luokalla ja mahdollisesti sen jälkeen hypätä jo 110cm ratoja. Haluan myös hypätä tänä vuonna enemmän rataestekisoja Libren kanssa, jotta rataesteet tulisivat varmemmiksi meille. Ajattelinkin koittaa päästä starttaamaan ennen kauden ensimmäisiä kenttäkilpailuja mahdollisimman paljon esteratoja alle ja pyrkiä  toteuttamaan alkuun mainitsemaani suunnitelmaa.
 • Koulupuolella olemme vihdoin löytäneet meille sopivan valmentajan. Hanne-Mari Kiutun ohjeet ovat toimineet Libren ja Edin kanssa aivan uskomattomalla tavalla. Maijakin huomasi melkein heti, miten paljon kuuliaisempi Librestä oli tullut aktiivisemman kouluvalmennuksen ansiosta. Tavoitteemme onkin siis parantaa kouluprosentteja tasolla helppo A sekä kehittää hevosen lihaksistoa, kuliaisuutta ja liikettä parhaamme mukaan. Ei siis varsinaista tason nousua tiedossa koulupuolella. Parannusta pikemminkin.
 • Kenttäratsastuksen puolella en halua hakata mitään kiveen asti. Haluan tietysti edetä siten, että kykenisin starttaamaan 1* kilpailuja, mutta väkisin en Finnderbyyn SM kisoihin lähde. Olenkin siis suunnitellut kilpailevani ja treenaavani siten, että jos kausi lähtee Libren kanssa rullaamaan hyvin niin en pidä mahdottomana kesänSM kilpailuja. Jos sen sijaan fiilis on sellainen että ei olla vielä valmiita niin jatketaan kylmän rauhallisesti kilpailemalla helppoa. Takaraivossa siis pidän koko ajan mahdollisuuden nousta 1* jo tänä vuonna, mutta vuosia tässä on vielä onneksi jäljellä meillä molemmilla.


Greeneventer-blogin Jennin ja Kisamatkalla-blogin Sennin järjestämät kenttäkisaharjoitukset tulivat meille aivanlistavaan paikaan viime vuonna.
Edin kanssa jatkammekin rataestepuolella. Pientä hinkua koulupuolellekin alkaa jo pikkuhiljaa olemaan, sen verran hienosti mies on välillä kulkenut!

Suunnitelmat Edin kisakaudelle ovat seuraavanlaiset:
 • Alustavasti kilpailemme estekilpailuja ja pyrimme nousemaan siinä mahdollisuuksien mukaan. Viime vuonna starttasimme joitakin 110cm ratoja ja samalla korkeudella pääsimme aloittamaan kautemme Laitilasta. Tarkoituksena olisi siis unohtaa metrin radat ja päästä tekemään kilpailuja ja ratoja 110-120cm luokissa. Maija jo ehdotti yhden valmennuksen jälkeen että Edin kanssa edes 7v racing ei olisi mahdotonta, mutta omaan silmääni 130-ratoihin tähtääminen tuntuu tällä hetkellä liialta ahnehtimiselta, joten ensisijaisesti pitäydytään suunnitelmassa kilpailla 110-120 tasoa.
 • Koulupuolella Edi on ottanut hienoaj harppauksia taas! Koulukilpailuja emme viimevuonna käyneet kuin yhdet rataharjoitukset naapurin kentällä. Tänä vuonna voisin kyllä jo kuvitella että saattaisimme selvitä helppo B tasoisesta radasta kunnialla läpi jossain kohtaa kautta. Pääasiassa Edi siis keskittyy hyppäämään mutta olisi se hauska käydä katsomassa, mitä mieltä Edistä olisivat ihan kunnon koulutuupparit. Sen verran hienoja pätkiä se on kotona väläytellyt pariin otteeseen.
Meidän kautemme tulee siis olemaan taas täynnä toimintaa. Molempien kanssa olisi tarkoitus päästä etenemään ja kehittymän. Katsotaan sitten loppukaudesta, kuinka hyvin olemme tavoitteissamme onnistuneet!

Millaisia tavoitteita te olette asettaneet tulevalle kaudelle?

2 kommenttia:

 1. Kyllä se ois mitali tavoitteena! Toivottavasti suokkien kenttämestaruuksista, mutta joukkue-SM ja aluemestaruudet ois myös jees :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, kunnon mitalitavoitteet on aina motivoivia :) Me pidetään teille peukkuja!

   Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka