4/18/2016

Kuukauden takaiset estetreenit

Kerron nyt samassa postauksessa aika pikaisesti molempien hevosten valmennuksista, sillä tarkempaa selostusta näistä treeneistä on varmaan turha alkaa edes satuilemaan. Annetaan siis videoiden kertoa enemmän.

Teimme tällä kertaa rataa, johon kuului aika paljon kaarevia linjoja. Aloitimme kavaleteilla, jotka eivät olleet tällä kertaa Edin kanssa miteenkäänpäin helppoja. Tekemällä nekin alkoivat pikkuhiljaa sujua ja jatkoimme hyppäämän pieniä esteitä ja radan pätkiä. 

Edi on yleensä pienillä esteillä vähän hankalampi senkin puolesta ettei sankaria aina kiinnostaisi kerätä kaikkia kinttuja pienempien esteiden yli. Alun kavalettipomputtelun jälkeen homma alkoi luistaa vhän paremmin, varsinkin kun tajusin itse hellittää kädellä, enkä yrittänyt "kantaa" Ediä tehtävitä yli. Teimme vielä pientä radanpätkää vähän isompana ennen kuin jatkoimme tekemään viimeistä rataa. Edi hyppäsi taas aivan älyttömän hyvin, vaikka pari puomiakin ehdimme keilaamaan omista mokistani. Viimeisellä radalla Edillä oli kitenkin aivan mielettömän hyvä meno päällä ja se eteni koko ajan todellä hyvin.

Uudestaan sain tulla vain viimeiset kaksi estettä, sillä ensimmäinen lähestymiseni trippelille oli aivan surkea! Ilman mitään askelta Edi reippaasti päätti ponkaista kilometrin pitkästä etäisyydestä trippelin yli hipaisemattakaan puomeja. Toisella kerralla osasin ratsastaa kaarteesta esteelle paremmalla laukalla ja pääsimme hyvin esteestä yli.


Tyytyväisenä Edin suorittamiseen pääsin vaihtamaan pikaisesti hevosta ja jatkamaan Libren kanssa samojen tehtävien parissa.

Libre oli vähän hankalalla tuulella. Alkuun se oli pohkeen takana ja välillä tuntui että herra olisi voinut vain ampaista eteenpäin. Tasaisuus ei siis ollut Libren päivän meininki vaikka tekemällä ja tekemällä sekin parani koko ajan.

Jatkoime samoilla harjoituksilla Libren kanssa ja teimme pätkiä ja tehtäviä radasta, joilla Libre hyppäsi koko ajan hyviä hyppyjä vaikka välimatkan eivät aina olleetkaan yhtä helppoja ratsastaa.


Pidemmällä radalla esteet eivät olleet mielestäni mitenkään järkyttävän isoja. Aika maltillisen kokoisia taas Libren kanssa mutta se ei kyllä haitannut menoa, sillä tekemistä kyllä riitti silti. Sarjalle lähestyttäessä Libre alkoi kiemurtaa lapa edellä vasemmalle, jolloin sarjan lähestyminen pissi aika mahtavasti ja sarja oli taas aika kommellus. Loppurata oli jo paljon parempi, paitsi että trippelille en taaskaan saanut yhtään mitään askelta jolloin Libre ei ollut yhtä urhea kuin Edi ja hypänyt. Korjasin samantien sitten trippelin sekä alkuradan, jolloin sarjale lähestyminen onnistui hiukan paremmin jo.

Ratsastin vielä koko radan uudestaan ja sain paljon sujuvamman radan. Ainoa, jota korjasimme oli okseri-pysty linja, jolle tulimme ensin vähän huonosti.


Libre suoritti aihan kivasti myöskin vaikka probleemia oli vähän siellä ja täällä. Saimme kuitenkin hyviä hyppyjä ja pystyin korjaamaan mokiani radoilla. 

Nämä valmennukset olivat ennen kauden avauskisojamme, joista kirjoitin jo aikaisemmin postauksen viime kuun aikana.

Miltä meno näytti teidän silmiinne? 

4 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää molemmat! Hui hitto minkä kokosia esteitä sä vedät Edillä! :D mua hirvittää! mut te näytätte kyl hoitavan homman tosi upeesti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo multa ei kysytä kun Edille nostetaan puomeja :D Ne vaan nostetaan eikä kuunnella mun nutinoitani!

   Poista
 2. Onko edi sun ykkös heppa kun sen kanssa teet isompia esteitä kun toisen?
  Sun on molemmat vähän rauhattomia suusta, onko ne milloin raspattu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä en oikeastaan osaa edes sanoa, kumpi hevosista on varsinainen ykköshevoseni. Olen pikemminkin ajatellut asian siten, että Edi on ykkösratsuni rataesteillä mutta Libre sen sijaan on ykkönen kentässä, jota Edi ei kilpaile ollenkaan.

   Tämä on jo ainakin kuukauden vanha treeni ja molempien hevosten suut on katsottu tässä kevään aikana mutta nyt en kyllä kuollaksenikaan muista, oliko raspaus ennen vai jälkeen näiden treenien. :)

   Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka