4/25/2016

Vain Libren estevalmennus

Otsikko kertoo paljon. Maaliskuussa Edillä oli matkassaan hieman epäonnea ja se ontui yllättäen ennen estevalmennusta. Näin ollen siis Libre pääsi itsekseen loistamaan Maijan treeneihin. Tällä kertaa ohjelmassa oli nopeita kaarteita, joka olisi ollut kyllä Edillekin ihan hyvää harjoitusta.

Aloitimme tekemällä ravissa ja laukassa kiemurauraa kavalettien yli. Libre oli samantien asennoitunut ihan mielettömällä motivaatiolla tuntiin ja suoritti tosi tarkasti ja tarmokkaasti tehden hyviä laukanvaihtoa kavalettien yli ja suorittaen nätisti ja siististi alkuverkkaamme.

Hyppämisen aloitimme tekemällä hauskaa pientä kiemuraa kavaletilta pystylle neljällä askeleella ja palaamalla toiselta pystyltä neljällä askeleella kavaletille takaisin. Libre suoritti itse tehtävän todella mallikkaasti mutta tiukemman paikan jälkeen meinasi sankarilla kiihtyä vauhti aika helpolla. Videolla näkyy vain kaksi pätkää viimeisintä pätkää pystyille ja loput oksereille eli sama homma tehtiin siis oksereidenkin kanssa.

Pienille oksereille tekeminen oli ihan sujuvaa ja helppoa mutta kun okserit nousivat isommiski aloin itse tekemään liikaa. Tämän yliratsastamisen vuoksi rupesin keräämään laukkaa liikaa ja oikeastaan mikään ei mennyt paremmin. Tulin vain liian lähelle kumpaakin okseria ja pääsin - yllätys yllätys- korjaamaan vielä ne.Tämän jälkeen teimme vähän pienempänä rataa, jossa oli mukana kaaret sekä muutama suora linja ja sarja. Kiemurat onnistuin tekemään ihan hyvin mutta sen jälkeen olisin saanut ottaa isompaa laukkaa, vaikka pieni esteitä hypättiinkin. Samalla sarjaa ennen jäimme kaarteessa ihan liian pitkälle ja jouduin tekemään ympyrän, jotta pääsimme tulemaan esteelle uudestaan.

Lopuksi teimme vielä isompana lyhyemmän radan, jonka aikana Libre oli aivan älyttömän hieno! Muistan ajatelleeni ennen vihreää pystyä että tälle se toppaa, mutta siitä Libre meni vain yli ja yllätti minutkin! Saimme samalla myös paljon paremman lähestymisen sarjalle, vaikka Libre kolauttikin ärsyttävästi sarjan molempia osia.

Tämän radan jälkeen korjasimme vielä sarjasta eteenpäin, jotta saisimme kolautukset pois ja nyt Libre hyppäsi mielettömän hienosti. Siis oikeasti se tuntui hienommalta kuin aikaisempikaan rata. Erityisen tyytyväinen olen viimeiseen linjaan, jolle sain edetä vähäsen ja siitä huolimatta hevonen pysyi koko ajan pehmeänä, eikä lähtenyt juoksemaan mikä on Libren kanssa monesti ollut hankaluutena.Tunnin jälkeen voitte vain kuvitella, miten tyytyväinen olin Libreen! Vaikka Libre on monta kertaa hyvin hypännytkin niin näin hyviä fiiliksiä en ole ihan montaa kertaa hevosen kanssa saanutkaan.

3 kommenttia:

 1. Voisitko tehdä muitakin kuin treenipostauksia? Aika tylsää lukea aina vain niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseänikin ärsyttää kun en oikeastaan mitään muita ole saanut kirjoiteuksi ja kaiken lisäksi nekin ovat piru vie kuukauden vanhoja suurinpiirtein kaikki! Mutta tosiaan, kiitos kommentistasi. Nyt täytyy oikeasti ottaa itseään niskasta kiinni ja saada jotain muutakin aikaiseksi! :)

   Poista
 2. Esittele kamat joita käytät hevosella ja miksi juuri ne, mainospuheita kehiin.

  VastaaPoista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka