5/25/2016

Hullu hevonen

Maija piti ennen vapun kenttäkisoja Ypäjällä vielä maastotreenit ja Librekin pääsi vihdoin ja viimein hyppäämään pitkän tauon jälkeen maastoesteitä! Viimeksi olemme tainneet kunnon maastoesteitä hypätä Kangasalla SM-kisoissa, joten taukoa on ehtinyt väliin tulla.

Pitkästä tauosta huolimatta Libre oli aika chill. Odotin että hevonen olisi tullut ihan hulluksi ja vain juossut jokaikistä tukkia ja puunpätkää kohti hullunkiilto silmissä. Menoa Librellä oli ja se eteni omlla moottorilla, mutta hevoseen pystyi vaikuttamaan siitä huolimatta. Aloitimme tekemällä isolla ympyrällä muutamaa tukkia, ihan vain rytmin saamiseksi ja että saamme hevosia vähän liikkeelle.

Tämän jälkeen jatkoimme hyppäämällä hiekkakentällä ja metsässä pieniä tehtäviä, jotka näkyvät videollakin. Libre oli koko ajan hyvin menossa mutta kuten aikaisemmin mainitsin, pystyin silti vaikuttamaan hevoseen koko ajan. Ihan kuin jotain olisi mennyt perille ja Librekin olisi tajunnut että välillä voi käyttää järkeäkin vaikka onkin kivaa!Pienempien esteiden jälkeen hyppäsimme vielä hiekkakentällä joitakin isompia esteitä. Itse aloin asettelemaan askelta liikaa tummalle mökille vaikka ihan okei paikkaan tulimmekin ja hyvällä hypyllä mutta vedin itse koko ajan vähän liikaa taaksepäin. Ei auta kuitenkaan enää analysointi vaan täytyy ratsastaa jatkossa paremmin. Sen jälkeen hyppäimme vielä yhden pöydän ja kapean esteen ennen vedelle menoa, jonka Libre hyppäsi todella helposti ja sujuvasti.Jos Libre oli kiltisti ja kiva hiekkakentällä niin voi apua kun päästiin vesiesteelle! Kerran kun oltiin päästy kahlaamaan veden läpi ja odotettiin omaa vuoroamme hypätä niin ei ollut mitään jakoa. Pystyynhyppyjen saattelemana sain ohjata hullun hevoseni vesiesteelle, josta Libre loiskutteli läpi iloisesti ja ennen kaikkea lujaa.

Hyppäsimme vielä haudan ja sen jälkeen teimme toisenkin vesitehtävän, joka oli samanlainen kuin aikanaan ensimmäisessä helpossamme oli vesitehtävänä. Libre veti ensimmäisellä kerralla tukin yli veteen ihan tolkuttomalla menolla ja jäätävän pitkällä hypyllä. Toisella yrittämällä olimme vähän paremmin hanskassa mutta hitonmoisella menolla Libre silti veteen meni!


Tunnin jälkeen Maija sanoi meille vielä että menisimme ottamaan laukkavedot laitumien välissä olevalle tielle hyvälle pohjalle. Tie on ylämäkeen ja siinä sai päästellä ihan sujuvasti vain menemään niin Librehän nautti siitä täysin siemauksin ja surffasi aivan tolkutonta vauhtia koko pätkän! Otimme vielä toisen kierroksen, joka ei kyllä vauhtia hidastanut paljoa. Libre olisi vielä vetänyt vaikka kolmannen, ellei neljännenkin vedon mutta kotiinkin oli joskus päästävä, joten kaksi kierrosta sai luvan riittää purkamaan hullun akkuja.

Nämä olivat ainoat maastoestetreenit, jotka pääsimme vetämään ennen Ypäjän vappukisoja mutta Libre oli onneksi niin hyvä että pääsimme hyvillä mielin jatkamaan kohti kisoja.

4 kommenttia:

 1. Moikka! :)
  Löysin juuri blogisi Jalustin.netistä ja ajattelin tulla lueskelemaan- ihastuin heti tähän Libreen ja kenttäratsastus on mun mieleen ihan älyttömän mielenkiintoinen laji! Koukutit itsellesi uuden lukijan :)

  -Siiri
  siirixo.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Mukavan sujuvaa ja positiivista menoa! :) hyvä te!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Libren kanssa maastoesteillä ei kyllä voi ollakaan muuta kuin hauskaa :D

   Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka