5/26/2016

Kenttäkauden avaus!

Vappuna alkoi vihdoin ja viimein se kauan odotettu kenttäkisakausi! Hämeen ratsastajien vappukisat ratsastettiin yhden päivän aikana ja luokkia oli harrasteesta helppoon. Libren kanssa nappasimme samantien härkää sarvista ja starttasimme helpon, vaikka olinkin jo pohtinut aikaisemmin että voisin tehdä yhden tuttarin alkukaudesta. Viime vuoden maastoratoja tutkailtuani halusin kuitenkin startata mieluummin helpon nyt Ypäjällä.

Onni potkaisi kerrankin ja pääsimme starttaamaan suht loppupuolella luokassani, joten lähtökään ei tapahtunut kukonlaulun aikaan. Koulurata ratsastettiin hiekkakentällä ja verryttely oli keskikentällä, jossa oli kaikkien luokkien verryttelyn lisäksi myös maastoesteet jo valmiina maastoverkkaa varten. Meidän verryttelyn aikana tuttari ja harraste olivat jo loppuneet, joten verkassa oli aika hyvin tilaa ja Libre ei ottanut oikeastaan mitään kipinäkään maastoesteistäkään.Koitin verkata hyvällä fiiliksellä ja saada samanlaisen hyvän draivin päälle mikä meillä oli ollut lauantaina kun ratsastin Libren kotona. Siitä oltiin kuitenkin suhteellisen kaukana, sillä Libre oli käteen ärsyttävän vahva ja sitkeä. Radan puolelle mentäessä ainoa tavoite olikin mennä radalle ja selviytyä siellä. Rata, jonka ratsastimme oli Helppo A:2 2000.

Rata alkoi tosi lupaavasti jo alkutervehdyksellä, jolle Libre vähän vastusteli ja teki pienet loikat tuomarin eteen. Tästä selvittiin ja jatkettiin eteenpäin. Libre tekee ihan mielettömän hienoja keskiraveja nykyään mutta tänään taisin itse lähteä liian kunnianhimoisesti, sillä montaa askelta ei itse ravia tehty kun oltiin jo kahta jalkaa. Ei auttanut kuin ratsastaa eteenpäin ja Libre jatkoikin yllättävän chillisti ja teki ihan hyvät pohkeenväistöt. Videolta ei näy niin hyvin toinen keskiravi, joka onnistui ihan täydellisesti! Tottakai.
Näin hienolle se näyttää kun se onnistuu <3

Raviohjelmasta oikea keskiravi meni siis penkin alle niin olisihan se loogista pissiä oikeaan kierrokseen se keskilaukkakin. Tai ainakin näin me tehtiin Libren kanssa. Libre ei jotenkin kestänyt pätkääkään ulko-ohjan pidätettä vaan nappasi herneen nenäänsä taas. Tästäkin kuitenkin pääsimme jatkamaan yllättävän hyvin vastalaukkaan, jonka jälkeen teimme taas tosi hyvän keskilaukan vasemmalle.Radan jälkeen otti pähän kuin pientä oravaa, koska meillä oli täydet mahdollisuudet onnistua ja tehd hieno koulurata. Ei auta. Yritä vähemmän, ratsasta paremmin. Jopa valkoisten aitojen sisällä. Tuomari oli kuitenkin antanut tasapuoliesti pisteitä niin että hyvistä kohdista paperissa oli sitä seiskaa ja huonoissa kohdissa sitten nelosta. Tällaisella skaalalla saimme pisteitä, jotka tekivät yhteensä reilun 59% tuloksen.

Estekoe ratsastettiin Haimi-hallissa ja tätä osakoetta jännitin kaikista eniten. Rata oli aika okei. Siinä ei ollut oikeastaan mitään kohtaa joka olisi jättänyt miettimään. Selkeä ja sujuva rata siis. Verryttelyssä Libre oli aika reippaalla fiiliksellä ja hyppäsi kioja hyppyjä vaikka pariin kertaan paikat olivat mitä olivat.


Verryttelimme siis Wanhassa maneesissa ja Haimin puolella kiertelin radan puolella ja koitin pitää pään kylmänä. Ensimmäiset kaksi estettä sujuivat ihan kivasti mutta kolmoselle aloin pidättämään vähän liikaa ja tulimme ihan tyveen pystylle. Jatkoin kuitenkin suunnittelemani neljä laukkaa seuraavalle okserille hyvin.

Tämän jälkeen onnistuin sarjalle aika hyvin ja maltoin odottaa jopa sen jälkeiselle okserille. Odotin hyvin jopa trippelille, joille olen monesti lähtenyt työntämään viimeisillä askelilla! Viimeiselle linjalle ratsastin hiukan eteen pystylle ja viiden laukan väli meinasi jäädä pieneksi mutta senkin selvitimme puhtaasti ja iloisesti maaliin! Yksi puomi ei harmittanut tässä kohtaa läheskään niin paljon kun muu rata oli noin sujuvan, helpon ja rytmikkään näköinen ja tuntuinen. Puhumattakaan että pääsimme maastoon! Jos kuitenkin jotain täytyy kritisoida niin Libre hipaisi suurinpiirtein jokaiella esteellä puomiin. Ihan siis jokaisella tuntui että kuulin sen pienen kolauksen!

Estekokeen jälkeen alkoikin sitten pitkä odotus, sillä oma starttini oli joskus seitsemän jälkeen illalla! Siinä välissä ehdittiin istuskella, syödä ja kävellä maasto läpi muutamaan kertaan. Tällä kertaa maasto oli taas aika kivan oloinen. Siinä oli haastetta mutta kävellessä tuli koko ajan vahvempi fiilis siitä että haluan radan loppuun ratsastaa. Aikanan kun muistan jostain radasta ajatelleeni ettei pääst hengissä maaliin asti! Ehkä siitäkin ajasta on hiukan opittu ja kasvettu, sillä innostuin todella viimeisestä vesitehtävästä, joka oli saman tyylinen kuin viimevuonna Finnderbyssä nuorten SM maaston vesitehtävä. Tuolloin esteinä oli kylläkin risutukki ja kaksi helpon/vaativan mökkiä kun taas meidän vesitehtävämme sisälsi pienen tukin veteen sekä kaksi helpon puolikaarta.

Tässä kuvassa on hauska fiilis! Selvitimme ensimmäisen trakehnerin!
Tukki veteen
Maaston verkassa Libre oli aika hyvällä tuulella. Se ei viipottanut joka suuntaan vaan teki aika kuuliaisesti kaiken, mitä pyysin. Toki tiesin että sama ei tulisi jatkumaan kun mentäisiin lähtöön mutta on hirveän hankala ratsastaa hevosesta ylimääräinen virta ulos tai laukata ja hypätä se tasaisemmaksi kun kaveri on verkassa kuin unelma!

 Arasin oikein kun sanoin että lähdössä hevonen herää henkiin ja nousee 10cm ilmaan, sillä juuri näin tapahtui. Toistaiseksi pystyin vielä kuitenkin huijaamaan Libreä kävelemällä eestaas, joten saimme aika rauhallisen ja sujuvan lähdön mutta pistän sen vielä tauon piikkiin.

Ensimmäiset kolme estettä olivat aika suoralla linjalla keskenään. Ihan kivoja ja simppeleitä esteitä. Ykköselle nypin itse aika lähelle ja kuulin vain kuinka Libre kolautti etukavioita esteen reunaan. Aika herätys heti ekalla esteellä, jonka jälkeen lähdin laukkaamaan paremmin ja kakkosmökki ja kolmonen menivät sujuvasti. Tämän jälkeen oli pieni laukkapätkä, josta päästiin ylöshypylle ja sen jälkeen kapealle esteelle. Tiesin heti että tämä olisi tiukka tehtävä mutta en saanut laukkaa riittävästi kasaan, jolloin Libre ei ehtinyt vain kapealle ilman apuani. Ei hätää ja uusi lähestyminen, jolla osuttiin sujuvasti esteelle ja jatkettiin trakehnereille, joista ensimmäisen LIbre hyppäsi hienosti. Toiselle lähdin vähän työntämään ja tulimme vähän tyveen mutta ei muuta kuin taputusta kaulalle ja laukkaa kohti ensimmäistä vettä!Pikkuvedellä oli aivan tolkuttomasti vettä, joten sinne oli laitettu merkit etteivät ratsukot menisi liian syvälle veteen. Veden jälkeen taas oli kahdesta pikkuveneestä sarja. Ajattelin että Libre katsoisi edes vedessä olevia merkkejä mutta ei mitään kun hevonen painoi tukka putkella veden läpi ja zoomasi veneille hienosti! Tämän jälkeen jatkui vähän pidempi laukkapätkä ennen seuraavaa estettä, joka oli vihreä laituri, jolle en ikinä koskaan enkä milloinkaan ole osunut. Nyt taisi kerrankin olla peruslaukka  kunnossa(=suoran laukkapätkän jälkeen Libre paineli sydämensä kyllyydestä eli _lujaa_) kun tämä oli vain kiva välieste.

Tästä jatkettiin laitumille ja siellä odottamassa oli keltainen laavu ja pienen laukkapätkän päässä ylämäkeen puolikaari, josta laukattiin laitumilta raviradan vierelle ja hypättiin tukki pienen mäen päällä. Tästä päästiinkin seuraavaksi jännälle vesitehtävälle! Libre ihan innostui kun tajusi että mennään taas vedelle ja hyppäsi a-osan tukin yli pitkälle veteen. Heilahdin itse tosi paljon mutta sain ratsastettua oikealla jalalla silti kohti b-osaa ja selvisimme puolikaaren yli sujuvasti, jonka jälkeen c-osa menikin jo aika leikiten. Tämän jälkeen jäljellä ei ollut kuin katto, joka meni sujuvasti ja maalissa oltiin ja vielä melkein ajassa yhdestä kiellosta huolimatta!

Lippa silmillä tai ei mutta tämä kuva on ihan mahtava mun mielestäni! 
Lopputuloksissa tuoksemme oli -86,9 mikä ei ole kauhean silmiä hivelevä tuloksena mutta olen itse ihan älyttömän tyytyväinen etenkin maastoon ja rataesteisiin. Hienolla maastollaan Libre sai kuitenkin aika paljon anteeksi. Seuraavana suunnitelmissa olisi Keravan kilpailut, jossa olisi suunnitelmissa startata taas helppoa!

Kisoissa oli ihanan paljon kuvaajia paikalla! Mitkä ovat teidän suosikkikuvianne?

2 kommenttia:

  1. Wautsi! ja aivan mieletön tuo vika kuva!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi viimenen on kyllä melkeinpä jo taulu matskua mun mielestäni! :D

      Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka