5/09/2016

Ypäjä Spring Show

Jos Libre oli hieno Paimion esteisoissa niin seuraavana päivänä oli Edin vuoro olla hieno estekisoissa! Matka taittui Ypäjälle Spring Showhun aamulla kukon laulun aikaan hyppäämään nuorten hevosten luokkia.

Ensimmäinen luokka hypättiin korkeudella 105cm ja luokan arvosteluna oli A.0.0. eli puhtaan radan suorittaneet ovat saman arvoisia. Edi oli aivan hämillään suuresta maailmasta ja verkan puolella ensimmäiset laukat olivat aika kamalaa kyydissä istuttavaa kun kirahvi laukkasi pää taivaissa ja etujalat suorina töksöttäen. 

Pikkuhiljaa kun alettiin saada happea kulkemaan Edilläkin ja etujalkoja taittumaan niin alkoi homma sujumaan paremmin ja radalle mennessä oltiin jo todettu ettei tämä paikka syökään pieniä puoliverisiä. Radan puolella ravailin ympäriinsä ja näytin paikkoja Edille ja lähtömerkin jälkeen kiemursin vielä maneesin alapäädyn kautta ja eikun menoksi!
Edi hyppäsi koko radan aika tarkasti ja hyvin. Nelospysty taisi kolahtaa hiukan ja sarjaväli oli jäädä hiukan pieneksi mutta suurin hämmennys tapahtui viimeiselle esteelle, jonka alla oli jonkinlainen puolikaari. Edi jäi hämmentyneenä tuijottamaan kaarta esteen alla ja jarraamaan mutta onnistuin reagoimaan kerrankin reippaasti ja ratsastamaan jalalla hevosen esteestä yli. Näin ollen saimme puhtaan radan tässä kiemurtelustakin huolimatta sekä Prohayn vihreä-valkoisen ruusukkeen kotiinviemisiksi.


Seuraavan luokan korkeus olikin jo 115cm samaisella arvostelulla. Nyt ei enää verryttely ollut niin jännittävä mesta ja pääsimme tekemään hiukan normaalimman verkan tällä kertaa. Edi hyppäsi tosi kiltisti ja tarkasti mutta oli hiukan vahva. Harkitsinkin jo pelhamin leukaketjun alta kumin pois ottamista, sillä viime vuoden puolella teimme totaalisen keilausradan sen takia että pidimme Edin kanssa vetokilpailua radalla. Päätin kuitenkin olla oottamatta suojusta pois sekä tehdä sitten vain selkeämmän pidätteen vetokilpailun sijaan. Rata oli sama muutamaa lisäestettä lukuun ottamatta, joten sen puoleen ei tarvinnut stressata. Alkuradasta Edi oli taas vähän vahva, minkä huomaa videollakin. Kakkosesteeltä tulee mälsä puomi koska hevonen on vahva. Sen jälkeen tein muutaman kunnon pidätteen ennen kolmosestettä ja toisen vielä ennen nelosta, jonka jälkeen Edi ei enää jäänytkään vetämään vaan tyytyi kohtaloonsa ja hyppäsi loppuradan ihan kiltisti. 

Sarjalta saimme mukaamme toisen aika tylsän hipaisupuomin ja sen jälkeen ratsastin itse huonosti ja vahvasti okserille, koska ajattelin sen alla olevan puolikaaren olevan Edin mielestä mahdollisesti taas pelottava. Tämän jälkeen kaarteesta seuraavalle pystylle tuli todella kiirienen ja Edi ei oikeastaan ollut edes menossa koko pystylle. Viimeiselle okserille onneksi saatiiin tasaisempi lähestyminen niin pääsimme edes lopettamaan hyvään hyppyyn. Kaksi puomia siis mukaan mutta silti olen rataan ihan tyytyväinen. Omia mokia, joista pääsen eroon vain ratsastamalla paremmin.

Kotiin päin päästiin siis lähtemään yhden ruusukkeen ja hyvän fiiliksen kanssa. Viimevuonna Ypäjän kisoissa saimme myös aikavirheitä molemmissa luokissa mutta oli ilo huomata että tällä kertaa niitä ei tullut ollenkaan. Talven aikana on siis tainnut perus ratarytmikin parantua huomattavasti. Vielä kun kuski malttaisi paremmin radalla niin oltaisiin aika hyvässä hantissa!


Kaikki kuvat on ottanut Vaasan Urheilukuvaus. Tämä on yski lemppareistani!
Mitä mieltä te olette? Entä mikä kuvista on teidän suosikkinne?

6 kommenttia:

 1. Libre hieno koulukisoissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Kiitos korjauksesta, tarkoitukseni oli kirjoittaa Paimion estekisoissa mutta ajatus oli näköjään mennyt sekaisin :D

   Poista
 2. Mitä sulle nyt lukion jälkeen tapahtuu? Mihin menet opiskelemaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukion jälkeen suunnitelmana olisi lähteä opiskelemaan media-alalle :)

   Poista
 3. Muutatko kauaksikin ja otatko hevoset ja mukaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän lähelle olen hakenut pääasiassa, jolloin hevoset pystyisivät asumaan kotona :)

   Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka