7/08/2016

Hoitaja Finnderbyssä, kisaaja Metsämäessä

Keravan kisoista pitäisi vielä kirjoittaa loppuun postaus  ja tässä välissä on tapahtunut niin paljon kaikenlaista muutakin että ihan hävettää, etten ole saanut itsestäni irti tulla niistä tänne kirjoittamaan vaikka periaatteessa aikaakin olisi ollut. Olen käyttänyt sen vain kaikkeen muuhun. Nyt kuitenkin tämä postaus ei kerro minun laiskuudestani blogin puolella vaan ajattelin tulla kertomaan teille viime viikonlopustani, joka taittui vaihteeksi kisahoitajan roolissa Finnderbyssä sekä kisaajan roolissa Metsämäki Horse Showssa, jolloin Edikin pääsi taas pitkästä aikaa kilpailemaan!

Kuvien puolesta tästä postauksesta tulee aika köyhä, sillä otin suurimman osan kuvista Snapchattiin ja en tietenkään tajunnut niitä sieltä tallentaa puhelimeeni! Instagramiin päivittämäni kuvani kuitenkin saan teille näytille, kun halusin koittaa leikkiä taiteellista kuvaajaa ;)

Yritin siis tosiaan olla taiteellinen ja ottaa hienon kuvan.
Olisi niitä varmaan huonompiakin kohteita ollut kuin tämä kyltti?

Olin siis Hankkija Finnderbyssä hevosenhoitajana ja apukätenä Tarulle, joka starttasi ensimmäistä vaativa B -luokkaansa. Sanotaanko että oli aivan järkyttävää katsoa toisen ratoja kun jännitin välillä aivan hirveästi toisen puolesta! On paljon helpompaa olla siellä itse tekemässä kuin katsomassa!

Koulu- ja rataestekokeet olivat perjantaina, jolloin ajoimme äidin kanssa aamusta aikaisin Ypäjälle. Tarun koulun jälkeen ehdimme sitten hetken aikaa kierrellä kojuja ja mukaan tarttui muutamia ostoksiakin ennen kuin jatkoimme syömään  ja valmistautumaan rataestekokeeseen. Rataesteet hypättiin hiukan sivummassa kaikelta muulta kisahälinältä estekentällä.

Vaativassa B:ssä ratsastetaan Helppo A tasoinen kouluohjelma, kuten Helpossakin, ja rataesteet ovat 115cm korkuisia. Samalla Finnderbyssä ratsastettiin nuorten SM-kisat, jotka siis jäivät meiltä Libren kanssa tänä vuonna väliin. Sen sijaan autoin Tarua verkassa ja mm. nostelin puomeja. 

Radan aikana pääsin taas jännittämään ihan hillittömästi kentän laidalle. Taisin jännittää rataesteitä enemmän kuin koulu- tai maastokokeita yhteensä! Ratsukko taisteli kuitenkin hienon radan ilman ainuttakaan puomia! 

Seuraavana päivänä meno sitten jatkui maastotokeella. Maasto oli mielestäni aika kiva ja samantapainen kuin viimevuoden nuorten SM maasto oli. Green eventer -blogin Jenni kävi taas kuvaamassa kaikki yhden tähden sekä kahden tähden esteet, jotka pääsee näkemään täältä. Pidin itse haastavimpina tehtävinä derby kentän kulmaa (este 7), pellolla ollutta mökkiä ja kulmaa (esteet 14 ja 15) sekä vesitehtävää (19ABC)

Olimme verkassa mukana auttamassa Tarua, jolloin näimme myös radan ensimmäisen esteen. Olin päättänyt että haluan nähdä derby kentän kulman sekä pellolla olevan mökkilinjan sekä coffinin (kuvissa 17ABC), joten heti lähdön jälkeen sain karauttaa juoksuun ja ehdinkin nähdä hyvin derbykentän hypyt, jonka jälkeen sain samantien jatkaa koulukenttien välistä toiseen päähän että ehdin nähdä loput haluamani esteet. Mahtoi jotkut ihmiset hämmästellä kun juoksimme siellä kuin viimeistä päivää nähdäksemme mahdollisimman paljon! 

Ratsukko teki hienon maaston ja maaston jälkeen huolsimme vielä hevosen ja pakkailimme tavarat kasaan ennen kotiin lähtöä. 

Sunnuntaina ei vielä kuitenkaan alkanut meikäläisen lepo vaan urakka jatkui Metsämäessä, jossa Edi pääsi taas jatkamaan kisaamista. Viime kerrasta onkin ehtinyt kulua jo hyvä tovi! 

Alkuun poikaa pelotti melkein kaikki mutta tekemällä saatiin sekin rentoutumaan. Hyppäsimme luokat 100 ja 110, joka osoittautui osittain pieneksi virheeksi, sillä metrin esteet eivät olleet Edille mitenkään suuremmin hypättävän kokoisia vaan sankari lompsutteli maaliin kolmen puomin kanssa perusradalta. Oli vain niin paljon kivempaa katsella maisemia kuin nostella tassuja. 

Tämä nostikin fiilistä seuraavaan luokkaan, joka oli jokeri-arvostelulla. Itselleni uusi arvostelu mutta siinähän se selvisi kun teki. Saimme siis suunnitella itse ratamme ja esteistä kerättin pisteitä. Pudotetusta esteestä ei tullut pisteitä ja jokaisen saa hypätä kahteen kertaan. Mukana oli myös 200 pisteen jokeri este. Suunnittelin oman ratani aika simppeliksi. Halusin vain päästä hyvään rytmiin ja saada sellaisen fiiliksen että homma toimii. Luvassa ei siis ollut pitään järisyttäviä teitä ja kovimpien pisteiden metsästystä. 

Aloitinkin radan helpolla 40 pisteen pystyllä, jolta jatkoin sitten 80 pisteen pystylle sujuvalla tiellä. Tästä saman tapainen kaarre 60 pisteen okserille ja pitkä lähestyminen 70 pisteen pystylle, joka putosi. Tiesin oikeastaan että olisi ollut fiksumpi jatkaa esteen ohi ja hypätä 120 pisteen pysty sen takaa ja skipata tämä pätkä suunnitelmasta, mutta se ajatus taisikin olla se jonka vuoksi en ratsastanut tätä pystyä loppuun asti. Samalla räpelsimme vielä yhden 50 pisteen okserin alas, jonka jälkeen sain pakan taas kokoon ja selvitimme 120 pisteen pystyn, 100 pisteen sianselän sekä 80 pisteen pystyn puhtaasti. Tämän jälkeen suunnitelma olisi ollut ottaa 200 pisteen jokeri mutta olimme tulleet viimeisen linjan vähän turhan lujaa, joten halusin mieluummin ottaa kaarteessa paremmin tasapainon ja tulla viereisen pystyn kuin tulla huonossa tasapainossa kaarteesta vipottaen jokerille. Tässä kohtaa saimmekin jo äänimerkin ja esteen jälkeen kaarsin maalilinjan yli. 

Pistesaldoksemme kertyi 480 pistettä, joka oli kaukana kärjestä mutta olin itse tyytyväinen. Kaksi puomia oli mielestäni ihan okei kun lopun rataa Edi oli tuntunut hyvältä ja keskittyneeltä hommaan. Kyllä me tästä vielä noustaan ja uskallan todennäköisesti vielä uudestaankin osallistua samanlaiseen arvosteluun ja koittaa vaikka suunnitella hiukan pisterikkaamman radan ;) 

Nyt ei ole edes videoita radoista kun unohdimme kameran kotiin, joten materiaali jäi todella käpyseksi. Jos jotakuta kuitenkin kiinnostaa niin kisoissa oli kuvaamassa Henskun kuvagalleria, jos tahtoo nähdä kuvia kisoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka