9/01/2016

Elokuu

Kisaviikon jälkeen ei paljoa tapahtunut hevosten kanssa. Edin kanssa jatkettiin ahkerasti jumppaamista ja sileätreeniä ja Libre sai pitää hiukan kevyempä elämää. Vietin myös itse yhden viikon lomalla Italiassa kavereiden kanssa, jolloin hevosia ratsasti äidin lisäksi Taru ja kerran Edin selkään eksyi myös Tarun sisko Tiina!

Reissun aikana ehdimme käväistä tutustumassa Nizzaan, kauniiseen Monacoon sekä Pietra Ligureen.

Loman jälkeen pääsin aikalailla samantien taas arjen makuun kun palasin töihin ja hevoshommiin ja jatkoimme samantien kisaturneetakin Libren kanssa kohtalokkaalle Kangasalle, jossa kilpailtiin viimevuonna ponien ja junioreiden SM kilpailut!

Tänä vuonna ei Kangasalla ollut mitään SM luokkia mutta avoimia luokkia kyllä. Mekin Libren kanssa starttasimme jälleen sen tutun ja turvallisen helpon luokan, jossa sain kunnian pitkästä aikaa startata luokan ensimmäisenä!

Kello siis soimaan klo 4.45 ja reippaasti vain tossua toisen eteen. Kouluerryttelyssä Libre ei ollut aivan niin hyvä kuin olisin halunnut sen olevan. Viime kertainen verryttelysuunnitelma ratsastaa isoa avoa ei toiminut sitten ollenkaan kun Librestä tuli vain kova ja pitkänä juokseva pötkylä, joka ei kuunnellut pidätteitä. Sain siis muuttaa verryttelysuunnitelmaa puolessa välissä verkkaani ja aloin keskittymään vain rentouteen ja pyöreyteen ratsastamalla ympyrällä ensin käynnissä ja sitten ravissa ja vain keinuttelin hevosta puolelta toiselle pehmeästi taivutellen. Ihme ja kumma sain kuin sainkin Libren paljon rennommaksi ja pyöremmäksi!

Onneksi olimme käyneet kouluvalmennuksessa viikolla, jolloin olimme kiinnittäneet huomiota oikeastaan vain pyöreyteen, sillä Kisaviikon koulupapereissa tuomari oli halunnut juuri pyöreyttä enemmän.

Koulurata ratsastettiin  verryttelykentästä kauempana olevalla ulkokentällä. Radan puolella tuntui että Libre lakkasi ravaamasta niin hyvin mitä se oli verryttelyn puolella ravannut. Raviohjelma meni siis omasta mielestäni ihan surkeasti kipitellen. Keskiravi olisi saanut olla paljon tasaisempi alusta loppuun ja pohkeenväistöissä tuntui että hevonen jämähti ihan paikoilleen! Puhumattakaan käynti siirtymästä väistöjen välillä... Töks- käyntiä- töks - ravia... Tuntui että olisin ratsastanut todella tehottomasti koko raviohjelman!

Käynti ei taaskaan ollut meidän vahvuuttamme. Itseasiassa Libre rikkoi käynnin kahteen kertaan. Tästä oli kiva lähteä laukkaohjelmaan! No jos jotain positiivista niin laukkaohjelmassa ratsastin tällä kertaa laukkaa aktiivisemmin. Ensimmäinen kolmikaarinen oli mielestäni kuitenkin vähän huonosti ratsastettu, vaikka videolta katsottuna se näyttikin ihan hyvältä. Siirtymä keskilaukasta harjoituslaukkaan sen sijaan ei ollut kauhean kaunis. Libre vastusteli aika paljon. Toinen laukka onnistui ehkä hiukan paremmin vaikka keskilaukassa Libre ampaisi muutaman askeleen niin että huh vain. Sen jälkeen oli pakko laittaa jarrua päälle että pysytään aidoissa vielä!

Lopputervehdyksen jälkeen meinasin vain että huhhuh, varmaan 59%. Loppujen lopuksi ylsimme tällä radalla jopa 65%! Olin kyllä aika pyörällä päästäni kun prosentit näin. Vaikka myönettäkööt että ei se rata nyt niin kamalan näköinen videolta katsottuna ole.Rataestekokeessa pääsimme verestämään muistoja, sillä rata oli oikeastaan aikalailla sama kuin viimevuonna junnujen SM kisoissa! Muutama este taisi olla eri paikassa mutta kaava muutoin oli tismalleen sama.

Libre oli jo verryttelyssä aivan älyttömän hyvin menossa, varovainen ja rento. Ei siis samanlaista episodia kuin viimevuonna kun ei meinattu päästä yli verkkaokserista ollenkaan -.-' Sama hyvä meno jatkui radalla ja saimme korjattua hienosti viimevuoden mokan kolmosokserilla ja pääsimme siitä yli puhtaasti ja lentämällä! Virheeksemme kostautui kuitenkin seiskapysty, jolle oli pitkä matka sarjalta. Jäin vain laukkaamaan kevyessä istunnassa ja esteelle tullessa tajusin että nyt jäädään kauas. Libre oli kuitenkin ollut tosi varovinen koko ajan, joten uskalsin ratkaista eteen pystylle, jolloin saimme takajaloilla hipaistua puomin mukaamme...

Lopputulokseksemme jäikin tuo  4vp kun hyppäsimme vielä vikat kaksi estettä puhtaasti. Ärsyttävä moka jonka voin laittaa vain omaan piikkiini, Libre oli nimittäin hieno koko radan!


Samalla tämä tarkoitti tietysti että pääsimme starttaamaan maastoon! Ja kaiken lisäksi vielä hyvistä asemista, sillä taisimme tuolloin olla varmaan sijalla 7 tai 8 kun luokassa sijoittui 5.

Maastorata näytti mielestäni ihan kivalta. Siinä oli aika paljon kääntämistä ja kiemurtelua alkuradasta mutta esimerkiksi vesitehtävä oli pidetty suht simppelinä ja mukavana. Mukana radassa oli tottakai taas viimevuonna kohtaloksemme koitunut coffin, joka olikin ainut este, jolle ajattelin että saan oikeasti olla tarkkana.

Ensimmäisenä lähtijänä koulussa, lähdin myös maastonkin ensimmäisenä. Kangasalla oli lauantaina aikamoinen myrsky, joten tuulta riitti ja paljoa ei kyllä kuulut muuta kuin tuulen huminaa korvissa. Libre ei kuitenkaan välittänyt tuulisesta säästä vaan hyppäsi ja laukkasi maaston verryttelyssä reippaasti ja kiltisti. Verkassa oli aika huonosti mitään helpon kokoisia esteitä. Suurin osa oli harrasteen ja tuttarin korkuisia, joten hypeltiin sitten vain niitä ja koitettiin saada hyvää fiilistä päälle.

Maasto alkoi siten, että se kiersi itse verkka-alueen ulko kautta ja samalla pellolla oli ensimmäiset kolme estettä. Libre oli koko ajan tosi chill, rauhallinen ja tarkkaavainen. Kun vaihdoimme toiselle pellolle, jossa oli trakehner ja valkoisista laatikoista rakennettu linja oli Libre ensin vähän täh kun yhtäkkiä olikin paljon ihmisiä. Kuitenkin esteet menivät tosi sujuvasti, vaikka itse ratsastinkin aika vahvasti trakehnerille.Tämän jälkeen jatkettiin kohti vesiestettä, jonka Libre suoritti tosi kivasti. Libre hyppää aina vettä tosi hyvin ja niin oli tälläkin kertaa eikä edes ankkaeste pelottanut! Tästä jatkettiin ylöshypylle ja siitä rauniopuiston läpi sänkipellolle.

Sänkipellolla oli ensin pitkän laukan päässä vino linja, jonka ensimmäiselle osalle nypin taitavasti pohjaan, jonka jälkeen sain ratsastaa jalalla kohti toisen osan kulmaestettä. Tästä jatkettiin kohti seuraavaa kulmaestettä ja sitten toiseksi viimeisenä mölöttävälle coffinille. Libre tuli esteelle ihan hyvin mutta teki taas saman kuin Ypäjällä ja pysähtyi. Kävelin sitten esteen eteen ja näytin sitä sille, jonka jälkeen otin ravilla uuden lähestymisen ja pienellä kannustuksella pääsimme taas kamalasta coffinista yli! Siinä fiiliksessä meni viimeinenkin este sujuen yli!

Maaston jälkeen oli tosi hyvä fiilis! Ja kiellosta huolimatta kuitenkin kävi tällä kertaa niin että sijoituimmekin vielä luokassa! Tässä kohtaa vasta olinkin hämilläni, sillä emme ole vielä kertaakaan sijoittuneet helpossa. Nyt sitten näköjään oli aika sillekin ja vielä Kangasalla. Päädyimme lopulta siis viidennelle sijalle kun luokassa palkittiin se viisi ratsukkoa. Kerrankin siis näin eikä niin että viidestä palkitusta meikäläinen on joko kuudes tai seitsemäs.

2 kommenttia:

  1. Onnea sijoituksesta! Käynti oli tosiaan kouluradalla vähän kiireistä, mutta muuten oli kivannäköistä menoa. Ja hei 65 % ihan heittämällä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Se on vaan kun on itse niin pirun pilkun viilaaja itsensä kanssa että mikään ei riitä :D

      Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka