9/27/2016

Suomenratsujen kuninkaalliset ja sänkipellot

Syyskuukin on mennyt aika haipakkaa eteenpäin ja bloggaaminen on todellakin jäänyt taka alalle. Menneen kuukauden aikana ei kuitenkaan ihan hirveästi ole tapahtunut kuin alkukuusta Suomenratsujen Kuninkalliset, joissa pääsin ensimmäistä kertaa itse osallistumaan muutakin kuin vain turistina. Samalla syksy on tehnyt tuloaan ja omat hevoset ovat pääseet rallailemaan sänkipelloille!

Aloitetaan vaikka suokkikunkkareista. Tapahtumassa on tullut vierailtua monena vuotena vain turistina mutta tänä vuonna siihenkin tuli muutos. Jotkut voivat muistaa toukokuulta postauksen, jonka perällä oli kuva pienestä punaisesta suokkiputesta. En silloin ehtinyt kirjoittaa kokonaista postausta tapahtumasta mutta olin päässyt tuolloin esittämään 4-vuotiaiden suomenhevosten laatuarvostelukarsinnoissa pienen ja pippurisen pikkutamma Opp Amarylliksen. Tamma sijoittui tuolloin loppujen lopuksi Ypäjän karsinnoissa neljänneksi ja lunasti paikkansa syksyn finaalissa Suoenratsujen Kuninkaallisissa!

Aune pistää kaiken peliin vaikka kuski mokaileekin ihan kunnolla!

Kaksipäiväisessä finaalissa 4-vuotiaat suomenhevoset esitetään selästä käsin estekokeessa sekä askellajikokeessa ja lopuksi vielä maasta käsin rakennearvostelu. Aloitimme lauantaipäivänä estekokeella, jossa hypätään kolmen yksittisen esteen rata. Ristikko, pysty ja arvosteluesteenä toimiva okseri.

Aune oli kuninkaallisissa ekaa kertaa noin isossa tapahtumassa mutta tamma käyttäytyi kaikesta hulinasta huolimatta tosi hyvin ja reippaasti ja keskittyi hienosti tekemiseen. Itse olisin voinut ratsastaa mielestäni paljon paremmin lauantaina, sillä tein muutamaan otteeseen ihan tyhmiä virheitä eikä Aunen kaikki taidot päässeet tällöin niin hienosti oikeuksiinsa.

Seuraavana päivänä vuorossa oli askellajikoe, joka esitettiin kolmen ratsukon ryhmissä keskikentällä. Viikonloppuna oli satanut ja keskikenttä ainakin oli osittain aika märkä, hiekkalaatikosta puhumattakaan.Ei auta kuitenkaan valittaa vaan menoksi. Askellajipuoli ei ollut Aunella karsinnoissa niin vahva puoli kuin irtohypytys mutta nyt tamma oli todella kivan tuntuinen ratsastaa koko ajan. Se liikkui hyvässä ja pyöressä muodossa eikä ollut kiireisen oloinen. Rakennearvostelustakin tamma repäisi ihan kivan pisterivistön itselleen.

Lopputuloksissa emme mitään tolkuttoman korkealla olleet mutta olen itse tyytyväinen siihen mitä Aune esitti ja niin oli tamman omistajakin. Ei auta kuin jatkaa treenaamista ja koittaa ensi vuonna uudestaan! Lopullisista tuloksista kiinnostuneille kannattaa käydä kurkkaamassa Hevosopiston sivuilta!


 Sitten mitä omiin hevosiin tulee. Libre ja Edi ovat nautiskelleet sänkipellolla viilettämisetä Kangasalan kisojen jälkeen. Kisoihin tai treeneihin nimittäin ei olla päästy nyt kuukauteen ollenkaan auto-ongelmien vuoksi.

Edille kuitenkin sänkipellolla treenaaminen on tehnyt ihan super hyvää! Pienellä kentällä pyöriminen ison hevosen kanssa on aika haastavaa välillä, joten sänkipellolla on tehnyt tosi hyvää kun on saanut kunnolla suoristettua hevosta ja tilan suhteen ei ole ollut ongelmia. Samalla toki kunnon peltorallia on tullut harrastettua ja Edikin hoksasi homman jujun aika nopsaan ;)

Libre.. No Libre on Libre. Sankari on nyt saanut työkennellä pari päivää vain kentällä kun pellolla ratsastamisesta ei meinannut tulla yhtään mitään. Tiedä sitten alkoiko olla jo tylsää kun ei ole saanut esitellä omia taitojaan kaikille vai mikä kun ei meinannut viime viikolla tulla mistään mitään. Joko täysillä eteen tai ylöspäin... Annoin pari päivää niin että Libre sai toimittaa tätiratsun virkaa ennen kuin kiipesin itse selkään kentällä ja voi kun herra oli niin enkeli!  Ei siihen tarvittu näköjään kuin äiti kentän laidalle katsomaan ja kaikki toimii taas. Ota nyt selää tuonkin hevosen ajatusmaailmasta!
Muutama kuva kesän kenttäkilpailuista!
 Kisaviikko ja Kangasala © Mirella Ruotsalainen


Mitenniin se on mennyt lujaa? Jos tää hevonen jotain rakastaa niin tätä hommaa :D  

Loppukauden suunnitelmat ovat tällä hetkellä vähän auki. Saa nähdä ehditäänkö tässä käymään vielä kisoissa ja mitä tehdään. Valmennuksiin ainakin tekee itselläni kovasti mieli mutta auto on nyt ollut siinä suurimpana haasteena. Edi ainakin tarvitsisi nyt kunnon estetreeniä ja Librelle tekisi todella hyvää kouluvalmennus! 

Miten teillä on lähtenyt syksy käyntiin? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka