10/19/2016

Mun hevosethan osaa hypätä?!

Syyskuukin tuli ja meni ja siinä samalla myös 19v synttärit ja jo jokavuotiseksi ilokseni muodostuneet kirjamessut. Syntymäpäivänäni juhlistimme vain kaverien kesken ja he veivätkin minut yllätyksenä uimaan, joka oli aivan mahtavaa! Aivan älyttömän suuri kiitos siis siitä heille :)

Aika kului myös kirjamessuilla sujuvasti kuun vaihteessa, sillä kävin kääntymässä paikanpäällä oikeastaan joka päivä ja mukaan tarttuikin muutamia kirjoja, vaikkei vielä kaikkia viimevuonna ostettujakaan ole saatu luetuksi. Näin niitä selkeästi kertyy ja kertyy. Olen aina ihmetellyt, miten toisella ystävälläni voi olla niin paljon kirjoja (kaksi isoa kirjahyllyä ei varmaan edes riitä) ja niistäkin varmaan moni vielä lukematta mutta näin niitä on varmaan vain kertynyt kertymistään!

Hevosten puolesta sitten pelloilla ratsastelu on nyt pikkuhiljaa saanut jäädä ja on palattu työskentelemään taas kentälle. Edille peltojakso on tehnyt todella hyvää, sillä kentälle palatessa on ollut ilo huomata miten paljon paremmin ruuna kantaa itsensä ja on saanut lisää voimaa kroppaansa. Toivottavasti tulisi vain hyvä ja luminen talvi niin työskentelyä voisi jatkaa pelloilla!

Taas muutama uudempi kuva Librestä ja kesän kenttäkisoista :) 
Oma kenttämme on niin pieni että hyppääminen ollaan pidetty kuitenkin aika vähäisenä kummankin hevosen kanssa. Muutamaan kertaan kuitenkin on tullut rakennettua joku jumppalinja kentälle ja hypätty jo ihan mielenvirkistykseksi ja molempien hevosten kanssa on kyllä tullut sellaisia elämyksiä että huhhuh!

Viime kerran kun Edin kanssa otin hyppyjä pidin aika maltillisena itse estekorkeuden, noin 110cm korkuisena, mutta enempää ei meinannut edes uskaltaa nostaa jos mieli selässä pysyä! Edi loikkasi nimittäin joka kerta todella innokkaasti ja reippaasti ainuttakaan puomia kolisuttamatta hyviä hyppyjä ja ennen kaikkea niin hyvin irti puomeista että esteiden välissä oli oikein kunnollinen ilmavara.

Myös Libre osasi yllättää kun pari päivää sitten kyhäimme sille pienen jumppalinjan kentälle. Pienillä esteillä sankari ei meinannut alkuun jaksaa edes keskittyä ja vielä 110cm okserilla Libren oli pakko tehdä se perinteinen etupuomin hipaisu vaikka muuten olikin tarkka ja hyppäsi ihan hyvin. Nostimme lopuksi esteen kuitenkin vielä vähän reiluksi 120cm nousuokseriksi ja ajattelin ensimmäisenä että nyt kolautetaan ihan satavarmana etupuomiin. Libre yllätti kuitenkin niin minut kuin äidinkin ja loikkasi aivan älyttömän hienoja hyppyjä nyt okserille. En edes muista koska Libre olisi ollut niin hyvin irti puomeista!


Tämä postaus oli vähän tällainen tylsä kuulumispostaus. Ensi viikolla olisi tarkoitus mennä Edin kanssa taas pitkästä aikaa hyppäämään Maijan treeniin. Katsotaan tuleeko tunnista tuskanhikinen vai hillittömän hauska, en ole osannut vielä itsekään päättää sen puolesta vaikka veikkaan että hikeä tulee taas valumaan kun meidät laitetaan Edin kanssa oikein kunnolla töihin! 

Valmennuspostauksen lisäksi samalla tässä tämän tai seuraavan viikon aikana olisi tarkoitus tulla pieni yllätys, joka tulee vaikuttamaan ihan tänne bloginkin puolelle mutta siitä lisää sitten myöhemmin. Huomenna torstaina alkaa kuitenkin HIHS eli Helsinki International Horse Show. Viime vuonna en tapahtumassa käynyt ollenkaan vierailemassa mutta tänä vuonna suunnitelmissa olisi sunnuntain päänäytös eli maailmancup. 

Oletteko te menossa tänä vuonna Horse Showhun?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka