1/13/2017

Saksasta Floridaan

Maailman surkein bloggaaja ilmoittautuu jälleen kerran paikalle! Okei, tällä kertaa voin kertoa jopa ihan kunnollisen syyn, joka on ollut oikeanlaisen adapterin puuttuminen. En ole siis voinut ladata läppäriäni ja näin ollen en ole päässyt käyttämään edes sitä. Nyt sain kuitenkin lainattua täältä talosta adapteria niin on ainakin hetkellisesti akkua koneeseen.

Viimeisestä postauksesta on aikaa jo pieni ikuisuus ja sen jälkeen on tapahtunut aika paljon kaikennäköistä. Ensinnäkin vaihdoin yhden toisen hoitajan kanssa paikkoja siten, että minä menin yläkertaan työskentelemään Meredithin käytävän puolelle. Samaan aikaan hoidimme kuntoon viisumejamme tulevaa Floridan matkaa varten ja loppujen lopuksi homma päätyi siten että minä sain viisumitapaamiseni ensimmäisenä 8. joulukuuta ja seuraavalla viikolla tipahti passi ja viisumi postilaatikkoon! Näin ollen siis lensin tänne Floridaan jo 15.joulukuuta.

Daisy nautiskelemassa vihreästä ruohosta
Karanteenilla itse talli oli todella kiva ja ilmava. Humatkaa takana pieni lammikko, jossa asui ihan oikea alligaattori!
Ensimmäisenä lensivät karanteenin takia tammat (tai oikeastaan ihan ensimmäisenä paikalle lensi jo pari viikkoa aikaisemmin ori Samurai), joten ensimmäiset kaksi viikkoa ajastani täällä vietimme karanteenitallilla. Siellä töihimme kuului aika pitkälti vain hevosten liikuttaminen ja hoito. Tallien siivoamiset sekä aamu- ja iltaruokinnat hoidettiin karanteenin puolesta, jolloin me hoidimme vain hevosten lounaan.

Facebookissa blogin sivua seuranneet saattoivat jo huomatakin, mutta meikäläisen joulu taisi tulla muutaman päivän etuajassa nimittäin pääsin ratsastamaan! Ratsastin muutamaan kertaan karanteenilla Daisy-nimisellä tammalla, jonka jälkeen yksi tallimme hoitajista lähti jouluksi kotiin ja pyysi jos minä ratsastaisin toisen hänen hevosistaan. Näin ollen pääsin jouluna ratsastamaan kivalla Sally-tammalla. Puolentoista kuukauden ratsastustauon jälkeen täytyy kyllä myöntää että olin aika hymyä kun pääsin hevosen selkään taas!


Gaj kävi myös ratsastamassa muiden hevosia ja tottakai piti mennä mukaan, jotta näki miten hienoja talleja täällä onkaan.

Daisy James Lalalla

Joulun aikana sain ratsastaa myös muutamia kertoja Sally nimistä tammaa.
 Sally-tamma oli kaikkea muuta kuin minulle helppo hevonen ratsastaa. Herkkä tamma oli todella tarkka käden pehmeydestä ja kuumui helposti. Sain siis joka ainoa kerta ratsastaa todella ajatuksella ja keskittyen vaikka esimerkiksi Librekään ei kestä jos sen kanssa jää vetämään mutta Libre tai Edi ei kumpikaan koskaan kuumuisi samalla tavalla mitä Sally voi kuumua. Ihan hyvin kuitenkin ilmeisesti selvisin urakastani ratsastaa Sallylla :)

Sally ratsastuksen jälkeen. Aivan supernätti punainen tamma! 
Joulun vietimme siis täällä lämpimässä. Ihan kokonaan en kuitenkaan päässyt unohtamaan suomalaista joulua, nimittäin vietimme oikean jouluruokailun suomalaisporukan kanssa. Tarjolle oli saatu suomalaisiakin jouluruokia kuten kinkku, laatikkoruuat, rosollia sekä ihan tavallista makaroonilaatikkoa! Puhumattakaan marianne karkeista ja joulutortuista ja karjalanpiirakoista. Hieman erilainen joulu siis tänä vuonna :)

Ori Samurai odottelemassa vuoroaan lähteä töihin karanteenilla.

Näkymät Sallyn kyydistä
Uutena vuotena hevoset pääsivätkin sitten karanteenista ja siirryimme itse Artemis farmille, jossa tulemme viettämään tämän loppuajan. Ruunat saapuivat samana päivänä paikalle, joten saimme koko konkkaronkan kasaan.

Meredith ja Markus saapuivat itse Floridaan vasta viime viikon lauantaina, joten sitä ennen me huolehdimme hevosten liikutuksesta. Tässä kohtaa Anu yllätti minut heti ensimmäisenä päivänä kun käski minun ratsastaa Daisylla taas. Niinpä minä ratsastin taas joitakin päiviä taas Daisy-tammalla!
Aamukaste nurmikolla ja Daisy loppukäynneillä Artemiksen nurmikentällä.

Helsingissäkin kilpaillut tamma Apsara, tutummin Twiggy

Farmi on aivan kisapaikan vieressä, joten kävimme kerran lounastauon aikana katsomassa kilpailuja. Tässä menossa GP.

Täytyy myöntää että näissä maisemissa oli aika huikea fiilis päästä ratsastamaan!

Tällä hetkellä mennään sellaista tilannetta että kilpailut pitäisi aloittaa ensi viikolla. Nyt ollaan tehty jonkun verran viime hetken suunnitelmia ja treenejä. Kuolainkokeiluja niiden kanssa, joilla niitä tarvitaan, estetreeniä ja niin edelleen. Eilen käytiin ottamassa kuvat groomien FEI passeihin ja sen jälkeen alkaakin pikkuhiljaa tositoimet!

3 kommenttia:

 1. Oonkin jo odottanu kuulumisia.On siellä hienot paikat ja keli.

  VastaaPoista
 2. Kiva kun pääsit kirjoittamaan! Mahtavat maisemat! Toivottavasti pystyt jatkossakin kirjoittelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti koitan ehtiä kirjoittelemaan kun aikaa siihen vain saan. Nyt on adapterikin hommattu niin tekosyytkin on kadotettu!

   Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka