2/22/2017

Kuulumisia ja 2 rikkinäistä kylkiluuta

Terkkuja taas täältä lämmöstä! Arki on rullannut eteenpäin taas normaalia vauhdikkaammin ja asioita on muuttunut edes ja takaisin. Yksi ehkä isoimmista tapahtuneista on että Meredith tippui muutama viikko takaperin maailmancup luokassa murtaen kaksi kylkiluuta. Uutinen aiheesta täältä.

Tämän seurauksena meidän osaltamme on ainakin hetkellisesti kilpaileminen vähän jäissä. Tai Markus on alkanut hyppäämään osalla hevosista, mutta suurempi kilpaileminen on ollut pienemmällä tietysti kuskin vaihtumisen vuoksi.

Daisy ja aamuratsastus ♥
Tällä hetkellä siis tavalliseen arkeemme on kuulunut aamulla ruokinnat, siivoamiset ja sen jälkeen ratsastaminen. Itse olen saanut ratsastaa joitakin kertoja Daisy-tammalla taas.  Joku anonyymi kysyi, millaista on ratsastaa näillä hevosilla. Ne muutamat hevoset, joiden selkään minä olen päässyt kiipeämään on ollut mukava ratsastaa vaikka niistä yksikään ei ole ihan suoraan GP hevosia ollutkaan. Kaikki ovat kuitenkin olleet pehmeitä ja kevyitä kädelle ja notkeita. Itse on saanut keskittyä oikeasti, miten ratsastaa. Tärkeää on ollut pitää huolta että hevoset liikkuvat hyvin eteenpäin ja että pidän itse käden oikeasti rentona ja pehmeänä.

Ratsastusten jälkeen hevoset menevät joko tarhaan tai sitten ne pestään ja kuivatellaan auringossa. Daisy ja/tai Jackie menevät useimmiten tarhaan Nachon kanssa. Hevoset tulevat takaisin sisälle ennen kahtatoista, jolloin niille annetaan lounas. Jatkamme useimmiten kahden/puoli kahden aikoihin, jolloin hevoset menevät joko tarhaan, kävelykoneeseen tai ulkoilevat narun päässä.

Markuksen ja Meredithin lapsi Brianne ratsastelee myös täällä ja tottakai tytöllä täytyy olla miniFibonacci! Meillä on siis hevosten hoitamisen lisäksi tämä pieni mudassa pyörimistä rakastava pallero.
Iltapäivisin useimmiten taas Nacho menee tarhaan, kaverina joko Daisy tai Jackie Brown. Muuten Jackie tai Daisy menevät kävelykoneeseen reiluksi puoleksi tunniksi niinkuin yleensä Chiefkin. Kävelykoneesta tullessa monesti annamme niiden syödä hetken aikaa ruohoa ulkona ennen kuin tuomme ne sisälle harjattavaksi ja laitamme yöksi tallisuojat tai pintelit. Jokaiselle hevoselle tarpeen mukaan.

Narun päässä ulkoilevat tällä hetkellä vain Samurai sekä Twiggy, jotka käyvät siis joko kävelemässä tai syömässä ruohoa noin puolen tunnin ajan. Tässä välissä siivoamme myös karsinat toisen kerran ja ruokinnan ja iltapäiväheinät pyrimme antamaan ennen viittä, jolloin olemme normaalisti valmiita. Tähän kaikkeen tietty vaikuttaa se, mitä hevosia on hyppäämässä ja missä luokissa ja mihin aikaan. Kertaalleen olemme olleet valmiita vähän ennen seitsemää illalla ja niin edelleen mutta tämä on se perusrunko, jonka mukaan päiväohjelma yleensä menee.

Muutama maisemakuvakin tuli napattua farmilta. Tässä näkyy kävelykone, hiukan tarhoja sekä meidän "maneesi" eli katettu kenttä.


Samurai päikkäreillä ♥
Tällä hetkellä edessä on sellainen viikko että Jackie Brown sekä Comanche ovat FEI talleilla ja Markus tulee kilpailemaan näillä kahdella ainakin tämän viikon. Samuraista tai muista hevosista en osaa tällä hetkellä vielä sanoa mutta huomisen päivän kisaohjelmaan ei vielä muut hevoset ainakaan kuulu.

1 kommentti:

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka