Milka


Whisper II TS Ratun koulukilpailujen palkintojenjaossa
Olen 18v tyttö Mynämäestä, Turun lähistöltä, ja harrastanut hevosia koko pienen ikäni.
Tällä hetkellä tallissa seisoo kaksi omaa ratsuhevosta, joiden ympärillä pyörii aika pitkälti oma elämä sekä tämä blogikin.

Koko ikäni olen hevosten kanssa viettänyt ja jo eskari-ikäisenä minulla olikin oma ylläpitoponi, Mellu. Eskari-ikäsenä ei kuitenkaan paljon muu kiinnostanut kuin kova meninki ja välillä tutkittiinkin hiekkaa tai parhaimmillaan mutaa ponin kiitäessä pitkin metsiä.

Hieman vanhempana sitten pihaan ajoi traileri, jossa oli kyydissä ensimmäinen oma ponini, Jussilan Heartbreaker eli Hessu. Hessu oli tullessaan 2 vuotias ori, josta lähdimme kouluttamaan minulle ratsua. Hessun kanssa lähdimme yhdessä kilpailemaan puomiluokista 80cm seuraluokkiin sekä raviohjelmista helppoon B:hen asti saavuttaen viimeisellä yhteisellä kaudellamme Vakka-cup hopeaa poneissa niin koulu- kuin estepuolellakin.

Poni alkoi kuitenkin jäädä pieneksi jo aikaisessa vaiheessa ja poni jouduttiin vaihtamaan hevoseen, jolloin kehiin saapui ihana mutta erikoinen Jar Jar Binks Junior, jonka kanssa sain kokea arvokkaan vuoden. Pääsin Binksin kanssa kilpailemaan aluetasolla 90cm luokkiin sekä valmentautumaan aktiivisemmin ja vuoden suurimpiin saavutuksiimme kuului mm. useita voittoja estepuolella sekä Hevoshullu Powercup aluekarsinnan voitto sekä edustus 2011.

Binks oli kuitenkin pieni hevonen, joten vuoden yhteisen taipaleemme jälkeen tiemme erosivat ja aloimme etsiä minulle isompaa hevosta, jolloin törmäsimme muutamien mutkien kautta Libreen. Pieneen honkkeliin täysiveriseen, jonka hyppy vain kolahti ja tämä hevonen oli pakko saada. Libren kanssa olenkin kokenut ja oppinut enemmän ratsastuksesta kuin yhdenkään muun hevosen kanssa ja tämä hevonen on myös se joka sai minut muuttumaan rataesteratsastajasta kenttäratsastajaksi, vaikka olimme jo Binksin aikana maastoesteitä käynytkin hyppäämässä.

Viimeisten vuosien aikana mukana on ollut myös muutamia muitakin hevosia kuten Whisper II, joka saapui meille Saksasta 2012. Ruuna oli hyvin erilainen kuin yksikään aikaisemmin ratsastamani hevonen ja kahden ja puolen vuoden työskentelyn jälkeen päätimme yhteisen taipaleemme monta kokemusta ja oppia rikkaampina. Samoihin aikoihin minulla oli nuori FWB ruuna Fantacy, jonka ehdin sisäänratsastaa. Fantsun lähdettyä syksyllä 2014 saapui talliimme Equador S eli Edi, jonka kanssa olen nyt Libren lisäksi työskennellyt sekä kilpaillut.

Vuoden 2016 lopulla tein ison päätöksen elämässäni ja lähdin töihin Saksaan Meredith Michaels-Beerbaumin sekä Markus Beerbaumin tallille. Työ on tähän mennessä opettanut enemmän kuin olisin ikinä osannut uskoa sekä vienyt minut Saksan Thedinghausenista Floridaan Wellingtoniin, josta tarkoitus olisi kotiutua huhtikuun paikkeilla takaisin Saksaan.
Fantacy kesälaitumellaTakana on jo yli viiden vuoden kisa- ja treenikokemusta ja tavoitteena olisi vieläkin nousta aina vaan ylemmäksi, kohti ääretöntä ja sen yli!

Lyhyesti saavutuksiani eri ratsuilla:

 • Vakka-Cup ponit este- ja kouluhopeaa 2010, Jussilan Heartbreaker
 • Mynämäki Pokaali hopeaa 2010, Jussilan Heartbreaker
 • Monia voittoja sekä sijoituksia koulussa sekä esteissä seuratasolla vuosina 2008-2010, Jussilan Heartbreaker

 • RHY-cup juniorit estekultaa 2010, Jar Jar Binks Junior
 • Vakka-Cup hevoset estekultaa 2011, Jar Jar Binks Junior
 • Lounais-Suomen Hevoshullu Powercup aluekarsintavoitto ja edustus 2011, Jar Jar Binks Junior
 • Peräti 20 voittoa ja 18 sijoitusta seura- sekä aluetasolla koulussa ja esteillä 2010-2011, Jar Jar Binks Junior

 • Lounais-Suomen aluemestaruuspronssia kenttäratsastuksessa 2014, Libre Z
 • Useita sijoituksia alue- ja seuratasolla este-, koulu- ja kenttäratsastuksessa 2012-2014, Libre Z & Whisper II

 • Luonais-Suomen aluemestaruuspronssia kenttäratsastuksessa 2015, Libre Z
 • Osallistuminen junioreiden kenttäratsastuksen Suomen Mestaruuskilpailuihin 2015, Libre Z
Minut on myös palkittu Mynämäen Seudun Ratsastajien Vuoden ratsastajaksi vuosina 2008-2010, vuonna 2013 parhaaksi kenttäratsastajaksi sekä vuonna 2014 vuoden komeetaksi.
Whisper II MRM aluekansallisissa estekilpailuissa 2014


Libre Z SRS aluekilpailuissa 2013